Bartek Kolasa Napisano 19 października 2017 Udostępnij Napisano 19 października 2017 Witam wszystkich.Jestem nowy na forum.Mam mały problem...Chciałem podłączyć amplituner Yamaha DSP-A492 pod TV.Problem w tym,że w TV jest tylko optyczne wyjście audio a w amplitunerze brak wejścia optycznego.Czy jest jakiś sposób,żeby to podłączyć?!!!!Do TV podłączony jest dekoder przez HDMI,próbowałem podłączyć do dekodera dodatkowo kostkę SCART i samo wyjście audio z kostki podpiąłem pod amplituner i lipton:/ (wiem,że kombinacja,ale warto było spróbować;). Jeśli ktoś ma jakiś pomysł,będę mega wdzięczny.Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 19 października 2017 Udostępnij Napisano 19 października 2017 dużo do tematu wniosą zdjęcia złączy, zarówno TV, jak i dekodera. Ani z TV, ani z dekodera brak analogowych wyjść audio? Bo ampli, z tego co widzę, tylko takie wejścia posiada Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GleNinja Napisano 19 października 2017 Udostępnij Napisano 19 października 2017 TV musi mieć wyjście audio analogowe w nowszych TV - jest one w mini-jack- - zobacz w instrukcji (osobiście nie spotkałem się z TV, który nie miał wyjścia audio analogowego ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 października 2017 Udostępnij Napisano 20 października 2017 Nie musi. Chyba że wyjście słuchawkowe liczycie jako wyjście analogowe. To mi się kojarzy z audio a nie tym czymś czym jest Jack po stronie TV. Kolego kup konwerter fioo za 120 zł. Będzie to działać bardzo dobrze. Nie baw się w pół środki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Kolasa Napisano 20 października 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 października 2017 (edytowany) I właśnie czegoś takiego szukałem:)Byłem pewien,że musi być jakiś konwerter,ale nie wiedziałem,jak sie nazywa.Dzięki wielkie kolego:) Dzięki wszystkim za pomoc:) Edytowano 20 października 2017 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 października 2017 Udostępnij Napisano 20 października 2017 Bardzo proszę Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GleNinja Napisano 20 października 2017 Udostępnij Napisano 20 października 2017 podaj model telewizora Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 października 2017 Udostępnij Napisano 23 października 2017 A co to za różnica? Wyjście audio optyczne to wyjście audio optyczne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GleNinja Napisano 23 października 2017 Udostępnij Napisano 23 października 2017 musi być wyjście analogowe audio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 października 2017 Udostępnij Napisano 24 października 2017 No ale nie ma takowych. Przecież ustaliliśmy dokupienie daca? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GleNinja Napisano 24 października 2017 Udostępnij Napisano 24 października 2017 tak wiem, ale ja tam wole wiedzieć - czysta ciekawość nie spotkałem się z tym, zeby TV nie miał analogowego wyjścia Audio f Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 października 2017 Udostępnij Napisano 24 października 2017 No ma, ale w postaci Jacka na słuchawki. To najgorsze z możliwych wyjść. Więc technicznie jest, praktycznie nie wiem kto zniego korzysta. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GleNinja Napisano 25 października 2017 Udostępnij Napisano 25 października 2017 TV miały przejściówki jack - na A/V - nie słuchawkowe, tylko wyjście analogowe linowe - ale oczywiście masz rację - połączenie cyfrowe jak jest - to trzeba wykorzystać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 października 2017 Udostępnij Napisano 26 października 2017 Taka przejściówkę kupisz byle gdzie za 2 zł. Chodzi ci o Jack na żeńskie chinche? No ale po co. Wyjście to dalej Jack. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GleNinja Napisano 26 października 2017 Udostępnij Napisano 26 października 2017 są słuchawki na małego jacka, i to z całkiem wysokich półek - i nie tracą na jakości dźwięku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 października 2017 Udostępnij Napisano 26 października 2017 Większość jest na małego jacka ale co z tego? Mylisz złącze z jakością wyjścia audio TV. Maluch może mieć dobre opony Pirelli, jaguar też. Czemu ten maluch nie jeździ tak samo szybko? Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GleNinja Napisano 26 października 2017 Udostępnij Napisano 26 października 2017 napisałeś "to tylko jack" - ja tylko informuję, że tak nie jest Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 26 października 2017 Udostępnij Napisano 26 października 2017 GleNinja i S4Home. Przestańcie dyskutować w tym wątku, bo robi się OT i obie strony chce mieć ostatnie zdanie. Poza tym różne TV miały (i również "nie miały") różne wyjścia audio - czasami właśnie tylko słuchawkowe, innym razem dźwięk mógł wyjść poprzez dwukierunkowe złącze SCART i długo jeszcze można o tym dyskutować, bo inaczej było w odbiornikach kineskopowych, inaczej w pierwszych latach "płaszczaków" i jeszcze inaczej jest w modelach produkowanych od kilku lat! "Trochę" modeli kineskopowych TV miało tylko wyjście słuchawkowe i jakość dźwięku z tego złącza była marna. Autor wątku dostał odpowiedzi i dowiedział się tego czego chciał. W dodatku od paru dni nie widać go w tym wątku. A kolejne posty nie na temat pójdą do kosza... Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GleNinja Napisano 28 października 2017 Udostępnij Napisano 28 października 2017 temat tyczył podłączenia TV - Ampli - dźwięk mowa o jacku mieści się w ramach tematu - i nie o ostatnie zdanie chodzi - to tylko luźna rozmowa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 października 2017 Udostępnij Napisano 30 października 2017 Jestem podobnego zdania, ale szef to szef Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts