Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam wszystkich.Jestem nowy na forum.Mam mały problem...Chciałem podłączyć amplituner Yamaha DSP-A492 pod TV.Problem w tym,że w TV jest tylko optyczne wyjście audio a w amplitunerze brak wejścia optycznego.Czy jest jakiś sposób,żeby to podłączyć?!!!!Do TV podłączony jest dekoder przez HDMI,próbowałem podłączyć do dekodera dodatkowo kostkę SCART i samo wyjście audio z kostki podpiąłem pod amplituner i lipton:/ (wiem,że kombinacja,ale warto było spróbować;). Jeśli ktoś ma jakiś pomysł,będę mega wdzięczny.Pzdr

Napisano

Nie musi.

Chyba że wyjście słuchawkowe liczycie jako wyjście analogowe. To mi się kojarzy z audio a nie tym czymś czym jest Jack po stronie TV.

Kolego kup konwerter fioo za 120 zł. Będzie to działać bardzo dobrze. 

Nie baw się w pół środki.  

Napisano (edytowany)

I właśnie czegoś takiego szukałem:)Byłem pewien,że musi być jakiś konwerter,ale nie wiedziałem,jak sie nazywa.Dzięki wielkie kolego:)

Dzięki wszystkim za pomoc:)

Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości.
Napisano

GleNinja i S4Home.

Przestańcie dyskutować w tym wątku, bo robi się OT i obie strony chce mieć ostatnie zdanie. Poza tym różne TV miały (i również "nie miały") różne wyjścia audio - czasami właśnie tylko słuchawkowe, innym razem dźwięk mógł wyjść poprzez dwukierunkowe złącze SCART i długo jeszcze można o tym dyskutować, bo inaczej było w odbiornikach kineskopowych, inaczej w pierwszych latach "płaszczaków" i jeszcze inaczej jest w modelach produkowanych od kilku lat!
"Trochę" modeli kineskopowych TV miało tylko wyjście słuchawkowe i jakość dźwięku z tego złącza była marna.

Autor wątku dostał odpowiedzi i dowiedział się tego czego chciał. W dodatku od paru dni nie widać go w tym wątku.
A kolejne posty nie na temat pójdą do kosza...:837_no_entry:

Pozdrawiam