agaj666 Napisano 20 października 2017 Udostępnij Napisano 20 października 2017 Jakie wieżyczki w rozmiarze "midi" możecie polecić? Rozmiar taki jak np. Yamaha AX. Wzmacniacz, tuner i cd player. Wiem, że ta Yama jest dobra, Teac z serii H i co jeszcze? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Don55 Napisano 20 października 2017 Udostępnij Napisano 20 października 2017 (edytowany) Jako posiadacz takiej midi wieży: Audiolab Q-DAC, M-PWR, M-DAC, M-NET mogę ją z czystym sumieniem polecić. Niestety tunera nie ma w komplecie: to czysto cyfrowy zestaw. Końcówka, preamp z DACem, CD i odtwarzacz sieciowy. Można kupić klocki pojedyncze, ale tylko w zakresie wyżej podanym. Edit: zamiast Q-DACa można kupić lepszego i droższego M-DACa. Edytowano 20 października 2017 przez Don55 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agaj666 Napisano 20 października 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 października 2017 Pięknie ale zapomniałem określić cenę. 1000 zł to absolutne maksimum. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 20 października 2017 Udostępnij Napisano 20 października 2017 PianoCraft i Teac H300/H500 to jest rozmiar mini, a nie midi. Zwyczajowo midi - to około 360mm szerokości (i takie były np. niektóre modele AKAI, JVC, SONY itd). Więc chcesz rozmiar mini czy midi? Pozdrawiam PS. Don - w DAC (preampie) Audiolaba brak wejścia do podłączenia tunera. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agaj666 Napisano 21 października 2017 Autor Udostępnij Napisano 21 października 2017 w takim razie mini i midi podejdzie. Nic większego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Don55 Napisano 21 października 2017 Udostępnij Napisano 21 października 2017 Dnia 2017-10-21 o 00:40, RoRo napisał: PS. Don - w DAC (preampie) Audiolaba brak wejścia do podłączenia tunera. Dzięki. Wiem. Nigdy nie twierdziłem inaczej. Choć może nie końca, można użyć konwertera ADC, jeśli komuś bardzo na tym zależy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 października 2017 Udostępnij Napisano 23 października 2017 W tej cenie tylko pianocrafta 840 lub 640 nic innego nie znajdziesz. Mylę się? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agaj666 Napisano 24 października 2017 Autor Udostępnij Napisano 24 października 2017 Już do mnie jedzie Teac h500i + cd + tuner. Niestety bez pilota. Jaki model obsługuje ten zestaw? Od wieży h300 podejdzie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 24 października 2017 Udostępnij Napisano 24 października 2017 Prawdopodobnie tak - poszukaj w instrukcjach do obu modeli: 300 i 500 (albo na zdjęciach) czy są to takie same piloty. A jak nie to pilot uniwersalny (np. Logitech Harmony albo podobny). Pozdrawiam PS. Fajny sprzęt :-) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 24 października 2017 Udostępnij Napisano 24 października 2017 (edytowany) Polecam pilot uniwersalny Oskar lub Markus 8w1, będzie to dużo mniej niż za Logitecha. Używam - dobry polski produkt. Cena nowego około 70-80 z wysyłką, czasem można trafić okazję za pół ceny - nowy. Ja kupiłem za 40 zł , pilot nie używany w oryginalnym pudełku, tyle że bez gwarancji - likwidacja sklepu. Sprzedaż po zamknięciu działalności. Edytowano 24 października 2017 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agaj666 Napisano 26 października 2017 Autor Udostępnij Napisano 26 października 2017 Doszedł h500i. Ładniutki, stan idealny. Mogę wywalić preampa od drapaka, daje radę i bez niego h500i Jest jednak małe ale. Nie gra tak czysto jak h300, jest więcej średnicy, a mało wysokich za to nieco przybyło dołu ale tylko nieco. Kwestia przyzwyczajenia. W sobotę zobaczę jak gra z Grundigami. Stoczyłem małą walkę z kablotechniką, bo mimo tego, że CD grał i był podłączony w odpowiednie wejścia to z uporem maniaka przerzucało go na źródło MD/tape. Wtedy widać było że CD gra ale jak przełączyłem pokrętłem na CD to ... zapadała cisza Doszedłem do wniosku, że to wina kabli od sterowania pilotem z wieży h300. Odłączyłem zupełnie te kable i jest ok ale w pilocie od h300 działa tylko Vol No i tradycyjnie już pokrętło Vol ma zakres użyteczny ok 4-5 mm, potem jest b. głośno. To samo było w h300. Start od nieskończoności,a hałas zaczyna się od ... -60 dB To chyba cecha wrodzona tego sprzętu, a liczyłem na normalność... Siedzę b. blisko kolumn więc nie mogę poszaleć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 października 2017 Udostępnij Napisano 27 października 2017 No nie wygląda to na normalne działanie sprzętu. Ostatnio któryś forumowicz też skarżył się na tego teaca. Tylko tam chodziło o bardzo ciche granie z CD. Skończyło się serwisem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 28 października 2017 Udostępnij Napisano 28 października 2017 Może to jakaś fabryczna wada tych sprzętów i co zamierzasz? Sprzedajesz, zostawiasz, naprawiasz, szukasz czegoś innego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agaj666 Napisano 28 października 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 października 2017 Zostawiam. Długo szukałem h500. Namierzyłem elektronaprawiacza blisko mnie i napisał tak: efekt, jakby potencjometr głośności zmienił charakterystykę z logarytmicznej na wykładniczą. Ponieważ nic z tego nie zrozumiałem więc uznałem, że się zna i z tym powalczy :-D Tak na serio to AV Service z Piastowa się tym za kilka dni zajmie i mam nadzieję, ze będzie ok. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 października 2017 Udostępnij Napisano 30 października 2017 Dnia 28.10.2017 o 18:06, 1Ender napisał: Może to jakaś fabryczna wada tych sprzętów To wiek. Niekiedy te stacyjki wymagają jedynie przeczyszczenia. Rozebrania potencjometru i złożenia ponownie. Czasem jednak coś więcej. Nie jest to jednak coś mega strasznego i drogiego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom7 Napisano 7 marca 2020 Udostępnij Napisano 7 marca 2020 Dnia 26.10.2017 o 19:34, agaj666 napisał: Doszedł h500i. Ładniutki, stan idealny. Mogę wywalić preampa od drapaka, daje radę i bez niego h500i Jest jednak małe ale. Nie gra tak czysto jak h300, jest więcej średnicy, a mało wysokich za to nieco przybyło dołu ale tylko nieco. Kwestia przyzwyczajenia. W sobotę zobaczę jak gra z Grundigami. Stoczyłem małą walkę z kablotechniką, bo mimo tego, że CD grał i był podłączony w odpowiednie wejścia to z uporem maniaka przerzucało go na źródło MD/tape. Wtedy widać było że CD gra ale jak przełączyłem pokrętłem na CD to ... zapadała cisza Doszedłem do wniosku, że to wina kabli od sterowania pilotem z wieży h300. Odłączyłem zupełnie te kable i jest ok ale w pilocie od h300 działa tylko Vol No i tradycyjnie już pokrętło Vol ma zakres użyteczny ok 4-5 mm, potem jest b. głośno. To samo było w h300. Start od nieskończoności,a hałas zaczyna się od ... -60 dB To chyba cecha wrodzona tego sprzętu, a liczyłem na normalność... Siedzę b. blisko kolumn więc nie mogę poszaleć. Cześć a możesz porównać h300 do h500 warto dopłacać do 500 jest duża różnica na plus czy sprawa dyskusyjna 500 ma lepsze komponenty nie wiem tylko czy przekłada sie to na lepszy dźwięk ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts