Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam  mam sprawę  otoz zamierzam kupić  głosniki 
Od zawsze lubiałem dzwięki  , basy Altonów , Altusów itd  
 I tak pomyślałem ze spowrotem  wróce do polskich korzeni i zamierzam kupić  Altusy 300  za 980 zł 
Polecicie mi jakiś wzmak zeby je ogarnął ?  
Zeby był tani :(  Bo juz  wiecej hajsu nie ogarne

Napisano (edytowany)

Czy chcesz słuchać muzyki, czy tylko nagłaśniać coś...bo to jest różnica.  Może napisz pytanie jak należy je napisać aby ktoś mądrze doradził :

Altusy- Tonsile  to baaardzo przeciętne kolumny, chyba trzeba mieć pecha by kupić gorzej;) Dlaczego 300ki masz saaalon ?  Jak byś miał więcej kasy to jest sporo krajowych firm z lepszymi korzeniami, które naprawdę pięknie grają, albo przynajmniej bardzo dobrze dla słuchacza ( każdy ma inny gust)

Edytowano przez jacek75
Napisano (edytowany)
1 minutę temu, S4Home napisał:

T Oprócz nich mission m35i.

Fakt Tonsil przy nich to jak g...o przy twarogu ;)

Alton, czy 140  rewelacyjne granie, bas? , a słuchałeś czegoś innego ?

Edytowano przez jacek75
Napisano

No własnie nie miałem okazji .  
Moze macie racje  . 
No to polecicie jakiś zestawik do 1000 zł . + wzmak do 200  

Jak patrze to te Mission M35i  chodząpo 2.1k  na allegro 
A ja mam tylko  1 ;(     

A co powiecie  o czymś  takim -> Edifier s730  ?  Akurat one są drogie Ale do 1000 zł znajde  biedniejszą wersje 

czy lepiej inwestować w kolumny + wzmak

Napisano

Hahaha no tak. Jak się myślało o altusy to i o technicsie :)

Typowe myślenie lat 90tych :)

Spoko, śmieje się z sytuacji nie z ciebie. Absolutnie!:)

Dawniej tak było. Sprowadzany sprzęt z Jugosławii. :)

Słuchaj no może być i Technics, ja nie czuje się najlepszy w tym brandzie, więc musiał by ci ktoś inny doradzić w tej marce. 

Napisano

Przefiltruj sobie aledrogo w temacie -wzmacniacze stereo- po cenie od  300 do 450zł , a potem zobacz,  czy nie ma czegoś ciekawego w pobliżu miejsca zamieszkania. Czasem się zdarza, że jak odbierasz samemu to sprzedawca coś Ci opuści z ceny, dwa sprawdzasz, czy działa i nie charczy, oraz oszczędzasz na wysyłce co w tym budżecie ma znaczenie.

Planowanie Technicsów i Altusów z myślą o np. basie to trochę mission impossible.

Napisano

za okolo300 pln mozesz miec jakiegos Harmana z  seri PM, niezle wzmacniacze ze zlotej epoki HK, maja tez swoje wady oczywiscie:)

ale jak zrobisz im dobry serwis to beda graly przez lata.....

Tak jak chlopaki wczesniej napisali, popatrz na allegro i daj znac co cie zainteresowalo w tym przedziale cenowym.