Peebuls Napisano 12 listopada 2017 Udostępnij Napisano 12 listopada 2017 Witam wszystkich Postanowiłem zmienić coś w swoim sprzęcie audio. Dotychczas posiadałem MB Quart MCS 690 + Dual PA-5060. Chciałbym prosić o poradę dotyczącą zakupu wzmacniacza oraz kolumn do 1500 zł (za całość). Znajomy posiadał kiedyś kolumny Acoustic Energy Aegis Two i bardzo przypadły mi one do gustu jednak ostatnio bardzo rzadko się pojawiają więc chętnie rozważę jakieś podobnie grające alternatywy. Kompletnie natomiast nie mam pomysłu na wzmacniacz. Musi mieć przedwzmacniacz gramofonowy, zależałoby mi na przejrzystym, ciepłym brzmieniu. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 listopada 2017 Udostępnij Napisano 13 listopada 2017 Witaj, a jakie masz pomieszczenie? Co jest źródłem? Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peebuls Napisano 13 listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 listopada 2017 Dzięki za odpowiedź. Źródłem jest póki co tylko Pro-Ject Debut SE II + wkładka AT440MLb. Rozmiar pokoju: ok. 4,5m X 3,5m. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 listopada 2017 Udostępnij Napisano 13 listopada 2017 Może missiony m34i? Denon pma860. Co ty na to? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peebuls Napisano 13 listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 13 listopada 2017 (edytowany) Jeśli chodzi o wzmacniacz myślę, że byłby ok :). Ew. jakie alternatywy jeszcze byś polecił? Coś z nowszych modeli jest sens brać? Może udałoby się wziąć coś nowego na raty powiedzmy do 1000 zł. Czy lepiej nie zawracać sobie głowy w tym przedziale cenowym nówkami? Co do kolumn to niestety nie widzę ich aktualnie na allegro i (ja wiem, że to drugorzędna kwestia) wygląd mi jakoś nie leży :(. Jakieś alternatywy? Serdecznie dziękuję za odpowiedź Edytowano 13 listopada 2017 przez Peebuls Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 listopada 2017 Udostępnij Napisano 14 listopada 2017 To poczekaj bo będą. Może tannoy m4. Do tysiaka nowy sensowny to tylko Pioneer a30. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peebuls Napisano 14 listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 14 listopada 2017 Dzięki po raz kolejny A gdybyś miał porównać Denon pma860 do Pioneer a30 to co byś napisał? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 listopada 2017 Udostępnij Napisano 14 listopada 2017 Denon to wyższej klasy sprzęt. Gra mocniej. Pełniej. Lepsza kontrola dołu. Po prostu sprzet 30 letni kontra teraźniejszy. Trochę jak w motoryzacji: Za 60 tys kupisz nowa skode rapid albo 5 letnie audi Q5. Wiesz o co chodzi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peebuls Napisano 14 listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 14 listopada 2017 (edytowany) Kumam A czy powiedzmy dodatkowe 500 zł w kwestii nowego sprzętu coś zmienia? PS. Czy jesteś w stanie podać mi jeszcze 2-3 alternatywy jeśli chodzi o wzmacniacz? Możemy delikatnie wykroczyć poza budżet jeśli warto na jakiś konkretny zwrócić uwagę (piszę teraz o używanych) Edytowano 14 listopada 2017 przez Peebuls Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mordor12 Napisano 15 listopada 2017 Udostępnij Napisano 15 listopada 2017 No ale do czego ma być ten wzmacniacz podpięty bo kolumn chyba nie masz jeszcze żadnych? Wybór wzmacniacza jest ściśle uwarunkowany od konkretnych kolumn , jak i odwrotnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peebuls Napisano 15 listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 15 listopada 2017 Sytuacja jest taka jak ją opisałem w pierwszym poście :). Piotrek podał dwa modele kolumn jednak aktualnie żaden z nich nie występuje na Allegro czy OLX więc chętnie wezmę pod uwagę również inne modele - im więcej do wyboru tym lepiej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 listopada 2017 Udostępnij Napisano 16 listopada 2017 Zmieni. Bo po rabacie powinieneś dostać u nas wtedy nada 326, który jest na prawdę super wzmacniaczem za tą cenę. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peebuls Napisano 16 listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 16 listopada 2017 3 godziny temu, S4Home napisał: Zmieni. Bo po rabacie powinieneś dostać u nas wtedy nada 326, który jest na prawdę super wzmacniaczem za tą cenę. Piotrek Ale on chyba nie ma phono? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peebuls Napisano 28 listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 28 listopada 2017 Dnia 14.11.2017 o 17:46, S4Home napisał: Denon to wyższej klasy sprzęt. Gra mocniej. Pełniej. Lepsza kontrola dołu. Po prostu sprzet 30 letni kontra teraźniejszy. Trochę jak w motoryzacji: Za 60 tys kupisz nowa skode rapid albo 5 letnie audi Q5. Wiesz o co chodzi? Udało mi się trochę taniej zakupić missiony m34i. Za wzmacniacz mogę dać teraz do 800 zł - jesteś w stanie polecić jakieś inne modele oprócz tego Denona? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 listopada 2017 Udostępnij Napisano 29 listopada 2017 Do m34i potrzebujesz wzmacniacz żywy punktowy bardzo kontrolowany. Stary Denon pma 860, Yamaha ax700, z nowszych konstrukcji as700, produkty rotela czy audiolab 8000 Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peebuls Napisano 10 stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 10 stycznia 2018 (edytowany) A co powiedziałbyś o Denonie Pma 920? Generalnie na wzmacniacz koniec końców mogę przeznaczyć 800 zł a widziałem, że pma 860 "chodzą" po 500-600 więc może coś lepszego do tych 800 da się wyrwać? Edytowano 10 stycznia 2018 przez Peebuls Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts