Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Dzień dobry

Wymieniłem sprzęt wzmacniacz na Silver luna kolumny zostały Pylon Pearl. Ze starego sprzętu został mi kabel zwykły miedziany proel 2,5 mm miedz z mała ilością włókien. Wczoraj podłączyłem inny stary głośnikowy grubszy 4 mm no name i jest różnica trochę na niekorzyść zmieniła się góra ale w dole gra minimalnie lepiej. Zdziwiłem się znając trochę teorie elektroniki :) myślałem ze to voodu z kablami głośnikowymi ale jest odczuwalna subtelna różnica.  Co możecie polecić w cenie ok 40-60 zł za metr? Czy np Supra classic 4 jest dobrym kablem czy w tej cenie znajdę coś lepszego?

Napisano

Sprawdź w ślepym teście czy to nie jest wpływ autosugestii

Jak okaże się przynajmniej 8/10 to faktycznie może warto znaleźć jakiś inny kabel.

alphard da vinci

supra ply

melodika

najprościej by było wypożyczyć i posłuchać przy pomocy jakiegoś kolegi co by złudzeniom nie ulegać

druga opcja to kupić używki jakiegoś znanego producenta (może nie van den hula czy jak mu tam ;)  )

Dużo większe znaczenie ma szeroko pojęta akustyka niż same kable

Napisano

Dzięki co do akustyki znalazłem zloty środek. Jest szeroka scena, bardzo detaliczna wyraźnie odseparowane instrumenty z wyraźna lokalizacja . Co do auto sugestii  w gorze gubi się powietrze minimalnie, mniej przestrzeni ale to słychać po zmianie kabla na gorszy. Stad tez postanowiłem wydać 200-300 zł na trochę lepszy kabel nie będzie w razie czego potężna strata.

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...