Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam serdecznie, to pierwszy mój post ale mam nadzieje że obejdzie się bez zbędnego opier... mojej osoby :)

A mianowicie szukam głośników do nagłośnienia mojego salonu 25m w prostokącie. Kolumny będą stały w rogach pokoju.

Przyznam się szczerze że już od dłuższego czasu czytam oglądam i nic, miliony opinii a wiadomo, że dobrze by było zawęzić poszukiwania do odpowiednich modeli i próbować je odsłuchać.

Słucham popu, rocka, bluesa, aktualnie mam wzmaka yamachy z serii AX-497 z podłączonym gramofonem. Szukam kolumn 3 drożnych  które wydobędą by dla mnie każdy szczegół .

Co więcej powiedzieć, nie wiem czy docelowo ta yamacha zostanie u mnie na stałe ale narazie niechciał bym jej zmieniać. Poszukuje czegoś w cenie do 1600 zł oczywiście z "sekend hendu"

CANTON KARAT 300

Marantz seria HD

Dali 5005 blue

CANTON GLE 407

Edytowano przez leniwiec1945
Napisano (edytowany)

pewnie o tym wiesz, ale ustawienie kolumn w rogach pokoju przy ścianach ma negatywny wpływ na dźwięk tj zlewający się dudniący bas, dobrze jest żeby odsunąć je nieco od ścian, Pozdrawiam :) 

Edytowano przez slawas2001
Napisano

Niestety nie -kolumny nie migą stać w rogach pokoju i muszą być odsunięte od ścian.

Co do kolumn do Twojej Yamahy to zerknij jeszcze np. na Jamo serii 5.7 i większe 7.7 oraz D570 i D590 (wbrew pozorom seria 5.7/7.7 oraz D570/D590 to zupełnie inne rozwiązanie konstrukcyjne kolumn i rozmieszczenie niskotonowych głośników -mimo bardzo podobnego wyglądu obudów).

Pozdrawiam

Napisano
Dnia 24.11.2017 o 21:39, leniwiec1945 napisał:

a co powiesz o Jamo 626 ?

Szczerze powiedz mi gdzie to znalazłeś?

Cieagle ktoś wraca że gdzieś o nich poczytał że są super. A ja nie mogę takich informacji znaleźć. Bo bym je w tamtym miejscu wyprostował.

NIE, Nie i jeszcze raz nie. 不 wklejam nie po chińsku aby było jasne dla wszystkich.

To kolumny słabe do kina a do muzyki wogole sie nie nadają.

Magnat Quantum 677 3 klasy wyżej.

Piotrek