Jacek Bałdyga Napisano 2 grudnia 2017 Napisano 2 grudnia 2017 Witam. Zdecydowałem się na Onkyo 676. Teraz kwestia kolumn. Jestem napalony na Elac debut b6, ale może przekonacie mnie do innych.W grę wchodzą raczej kolumny podstawkowe z powodu braku miejsca.Stały by obok telewizora 55 cali w salonie z aneksem kuchennym ok.25 m. Z góry dzięki za propozycję. Odpisz, cytując
Markcox Napisano 2 grudnia 2017 Napisano 2 grudnia 2017 Czemu to ma służyć? Może rozwiniesz kolego nieco temat?! Zdecydowałeś się na ampli wielokanałowy, a napaliłeś się na parę podstawkowych. Co z resztą? Odpisz, cytując
Jacek Bałdyga Napisano 2 grudnia 2017 Autor Napisano 2 grudnia 2017 47 minut temu, Markcox napisał: Czemu to ma służyć? Może rozwiniesz kolego nieco temat?! Zdecydowałeś się na ampli wielokanałowy, a napaliłeś się na parę podstawkowych. Co z resztą? Za jakiś czas głośnik centralny i sub Odpisz, cytując
Q21 Napisano 3 grudnia 2017 Napisano 3 grudnia 2017 Dzień dobry. Polączenie amplitunera Onkyo z kolumnami Elac jest optymalna, chociaż moim zdaniem możemy znaleźć lepsze kolumny na fronty. Wybór zależy od wielu czynników, Twoich preferencji brzmieniowych, wykorzystania itp. Jeśli szukasz uniwersalnego zestawu, który w przyszłości rozbudujesz o pozostałe kolumny, zestaw będzie służył tak do odsłuchu kina domowego, jak i muzyki, na pewno warto spojrzeć na Dali Zensor 3, Monitor Audio Bronze 2 , Focal Chorus 706 oraz Indian Line Tesi 261. Każda z powyższych kolumn oferuje trochę inną charakterystykę. Dali to pełne, plastyczne i dynamiczne granie, bardzo uniwersalna kolumna. Monitor Audio to dużo swobody, analityczności i dobra dynamika. To dźwięk świeży, bardzo otwarty. Focal to świetna dynamika, szybkość, otwartość i potężna dawka energii. Indiana Line to najtańsza propozycja, kolumny bardz łatwe w ustawieniu, oferujące ciepły, gesty, ocieplony dźwięk. Charakteryzują się ponadto bardzo wyraźnym, nisko schodzącym, miękkim basem. Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oraz specjalnej oferty cenowej szczególnie przy zakupie zestawu kolumn i elektroniki, oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań, poza wyżej wymienionymi konfiguracjami, w naszym salonie masz do dyspozycji dziesiątki urządzeń i kolumn, które w komfortowych warunkach możesz odsłuchać. Odpisz, cytując
Jacek Bałdyga Napisano 4 grudnia 2017 Autor Napisano 4 grudnia 2017 Witam Q 21.Jeżeli chodzi o odsłuch to mam trochę daleko bo aż ze Zgorzelca. Słucham przede wszystkim muzykę lat 80-90 italo, pop muzyka elektroniczna. A jak już pisałem ampli 50/50 film, muzyka. Lubię więcej tonów niskich i w filmie i muzyce.Mam jeszcze pytanie gdyż będzie to mój pierwszy zestaw jak wygląda sprawa kalibracji, to znaczy czy kolumny dostosują się do pomieszczenia i jego akustyki, czy też i tak trzeba będzie kombinować. Telewizor 55 cali a kolumny blisko telewizora z powodu braku miejsca.I jeszcze jedno pytanie, czy wiecie jak sprawdza się system Theater dimensional w Onkyo,a jak virtual sourround w Yamaha i który jest lepszy. Bo być może Yamaha 683 nie będzie do końca skreślona.Pozdrawiam. Odpisz, cytując
S4Home Napisano 5 grudnia 2017 Napisano 5 grudnia 2017 Cześć, Jeśli to ma system kinowy to faktycznie Elac B6/B5/centralny Świetnym mocnym a tanim systemem jest wybór Magnat 753-673-center67 Do obu zestawów potrzebujesz suba. Ale szczególnie drugi zestawik jest dynamiczny. I jaskrawy. Jeśli chodzi o akustykę. Powinieneś zadbać o prawidłowo rozłożenie kolumn, Resztę zrobi kalibracja w amplitunerze. Zapraszam po lepsze ceny no i na odsłuch oczywiście. Piotrek Odpisz, cytując
Recommended Posts