Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Hey,

posiadam obecnie Sony ht-ct 380. Poczulem, ze czas na zmiane, na pewno zalezy mi na glosnosci. Dotychczasowe 300 W mi nie wystarczaja i pragne wiekszego tupniecia przy tym bez spadkow jakosci. Pod lupe padly 2 modele wspomniane w tytole. 

Czy uwazacie, ze przejscie z mojej belki na ktora kolwiek z nich ma w ogole jakis sens? Czy mocno to odczuje? A jesli tak to co bylo by lepszym wyborem?

Z gory dzieki za wszelkie odpowiedzi!

Napisano

Dzień dobry.

Oczywiście zmiana Twojego systemu na Yamaha YAS-207, ewentualnie znacznie lepiej Jbl Bar 3.1 poprawi jakość i przede wszystkim moc, jednak nadal będziesz miał tylko soundbar, który został zaprojektowany jako głośnik, który ma zastąpić głośniki w telewizorze. Jeśli szukasz rozwiązania, które wyraźnie polepszy jakość dźwięku, zdecydowanie musisz pomyśleć o klasycznym systemie z kolumnami. Chyba, że zależy Ci tylko na wyższej mocy, zestaw wykorzystujesz do filmów, wtedy namawiam na Jbl.

Napisano
2 godziny temu, Karol Fraczek napisał:

czas na zmiane, na pewno zalezy mi na glosnosci. Dotychczasowe 300 W mi nie wystarczaja i pragne wiekszego tupniecia

300W a, a propos czego te dane ?;) tego Sony ? To że pragniesz większego " tupniecia "nie neguję, głośniej też być nie musi, żeby było lepiej to zrozumiałe. Moim zdaniem nawet 100-200W, będzie ok, ale uczciwe "Waty" nie jakieś muzyczne, sumaryczne, rmsowe, czy pmpo i solidna konstrukcja.

Jak chcesz jakiś lepszych doznań dźwiękowo, jakościowo, muzycznych to nawet najprostszy amplituner , czy wzmacniacz stereo tylko co ważne z wejściem optycznym dla sygnału TV i wyjściem na sub, do tego subwoofer aktywny, ale wymiarowy i  prawdziwy z regulacją i do tego dwie kolumny podstawkowe. Nawet dość podstawowe modele tychże elementów ( przykładowo Yamaha a-s301, Magnat supreme 202, czy Heco victa 302, plus  Magnat  sub 202A, 302A) razem wyniosą około 2 -2,2tys a względem sounbara będzie dużo lepiej w każdym aspekcie.

Napisano

Absolutnie nie. Wymiana nie wniesie tego co chcesz.

Na pewno nie mocy.

O ile fakt poprawisz jakość o tyle na pewno nie moc. Te wszystkie zestawy są i tak maksymalnie 50W. Realnej mocy. Nie ta kwota.

Co Ci polecam to wymiana na używany sprzęt audio a nie zabawki.

Piotrek