Darek73 Napisano 26 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2017 Witam czy i ewentualnie jak uziemić obudowy sprzętu ? dzisiaj dotykając obudowy przeskakuje wyładowanie . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 26 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2017 Raczej siebie , przed dotknięciem sprzętu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek73 Napisano 26 grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 26 grudnia 2017 Muszę zakupić kapcie antyelektrostatyczne i uziemić dywan ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voytaz Napisano 26 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2017 Ja mam to samo w domu. Zanim dotknę amplitunera to muszę najpierw się „wyładować” np dotykając kominka. Inaczej iskry lecą Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 26 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2017 A ja jak dotknę sprzetu idac przez dywan to milknie muzyka przez 1-2s. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voytaz Napisano 26 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2017 7 godzin temu, audiowit napisał: A ja jak dotknę sprzetu idac przez dywan to milknie muzyka przez 1-2s. Jesteś jak Raiden. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawas2001 Napisano 29 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 29 grudnia 2017 sprzęty z 3 żyłowym kablem zasilającym potrzebują w gniazdku uziemionego bolca bo podobno moga nawet zabić w razie "złego obrotu sprawy" dwużyłowe mają pewnie jakoś dodatkowo zabezpieczone obudowy ale to chyba nie ta sytuacja Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sasik Napisano 14 marca 2021 Udostępnij Napisano 14 marca 2021 witam wiem ze bardzo stary temat ale mam pytanie odnosnie uziemiania sprzetu mianowicie czesto jak dotykam go to kopie tzn elektryzuje sie i orzeskakuje iskra posiadam denona dra 800h jak moge sie tego pozbyc ? uziemic? kabel zasilajacy z tego co widze jest 2 zylowy jak mige uziemic obudowe do bokca w gniazdku? nie chce zeby przez to kopanie cos sie stalo ze sprzętem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 marca 2021 Udostępnij Napisano 14 marca 2021 5 minut temu, Felix1 napisał: dotknij nogą podłogi bez dywanu Albo metalowego grzejnika. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts