primanus Napisano 1 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 1 stycznia 2018 Cześć, Nie jestem audiofilem, czyli na tym forum jestem kompletnym laikiem Dlatego proszę o pomoc. Kompletuję zestaw kina domowego głównie do filmów ale muzyka oczywiście też będzie odtwarzana. Pokój około 40 m2. Wystarczy mi amplituner 5.1 kanałowy. Zestaw głośnikowy: przewodowy. Zacząłem od zestawu głośników, wybrałem: Dali Zensor 7. Mam nadzieję, że to dobry wybór? Tego raczej nie chciałbym zmieniać. I druga (większa wątpliwość): Interesuje mnie amplituner: Denon AVR-X1400 A może macie tutaj jakieś lepsze propozycje? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 2 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2018 Dzień dobry. Na pewno wybór kolumn Dali Zensor 7 Set 5.0 to bardzo dobra opcja. To wystarczająco mocne kolumny do prawidłowego nagłośnienia Twojego salonu, oferujące uniwersalne brzmienie, plastyczny, dobrze wypełniony dźwięk z dynamiką i przestrzenią. Natomiast jeśli decyzja zapadła na amplituner Denon, namawiałbym przy takim zakupie na model wyższy AVR-X2400H. Różnica cenowa jest niewielka, natomiast AVR-X2400H to mocniejsze urządzenie, oferujące wyższą klasę dźwięku. Ewentualnie jako alternatywa spójrz proszę na amplituner Onkyo TX-NR676. To bezpośrednia konkurencja Denon, wyposażenie podobne, chociaż Denon ma dodatkowo system Heos, brzmieniowo natomiast Denon jest bardziej plastyczny, ciepły, miękki, dociążony. Onkyo gra jaśniej, szybciej, mocniej. Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych rozwiązań. W przypadku pytań oraz specjalnej oferty cenowej dla forumowicza, oczywiście służę pomocą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 2 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2018 Zdecydowanie lepszym wyborem do Dali jest Onkyo. To kolumny, które grają raczej mrukliwym dźwiękiem i przyda się rozjaśnienie. Poza tym Onkyo ma lepszą funkcjonalność i więcej mocy https://sklep.rms.pl/onkyo-tx-nr676e-nr-676-amplituner-kina-domowego-7-2-z-dolby-atmos-i-dts-x Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
primanus Napisano 2 stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 2 stycznia 2018 Dzięki za odpowiedzi Niestety nie mogę podjechać na odsłuchy, ale poproszę od wszystkich zainteresowanych o specjalne oferty dla forumowicza. 01.01.2018 była promocja Noworoczna na ten zestaw (cena promocyjna była 5716 zł) w mediaexpercie: https://www.mediaexpert.pl/zestawy-kina-domowego/kino-domowe-denon-avr-x1400-dali-zensor-7-1-vokal-czarny,id-933806 Teraz jest standardowa cena: 6600 zł. Można przypuszczać, że podobne promocje pojawią się również w pzyszłości. Kupiłbym od nich w tej cenie promocyjnej, ale na tą chwilę mają tylko czarne koluny głośnikowe, a ja chcę w kolorze: orzech... Tak czy inaczej, proszę o dobre oferty (mam nadzieję na rabat na poziome tego z noworocznej oferty mediamarkt-u) i konkretnie zdecyduję się na zakup. Potrzebuję: 1) Zestaw głośnikowy, bez subwoofera (bo nie mam na to w tej chwili kasy): Dali Zensor 7 w kolorze: Orzech (5 kolumn w zestawie: 2x przednia, 1x centralna, 2x tylna) 2) oraz amplituner w 3 opcjach (wybiorę ofertę na którą mnie będzie stać): a) Denon AVR-X1400H, kolor: czarny b) Denon AVR-X2400H, kolor: czarny c) Onkyo TX-NR676, kolor: czarny Z góry dziękuję za (fajne - jak sądzę) oferty Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 2 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2018 ale pamiętaj kolego, że subwoofer musi być. Bez niego ta "zabawa" nie ma większego sensu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
primanus Napisano 2 stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 2 stycznia 2018 Fajnie, fajnie, ale budżet nie jest z gumy... Nie chcę, żeby żona się ze mną rozwiodła Bo to suma sumarum wyjdzie drożej niż to całe kino domowe razem z telewizorem heheheh Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 2 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2018 nie zmienia to faktu, że sub w zestawie jest niezbędny. Inaczej może nastąpić lekkie rozczarowanie, że "wyprułeś się" na zestaw kupę pieniędzy, a efekt jest jakiś taki mizerny. Tym bardziej, że w Twoim przypadku do nagłośnienia jest 40m2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
primanus Napisano 2 stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 2 stycznia 2018 no rozumiem, ale będę musiał finansowo "odsapnąć" po tym zakupie i trzeba to będzie rozłożyć w czasie (teraz ten cały zestaw, a subwoofer trochę później) z małżowiną trzeba politycznie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 2 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2018 staram się tylko ustrzec przed błędem, jakim moim zdaniem jest pójście w samo 5.0 ale jak sub jest przewidziany w nieodległej przyszłości, to kierunek jest bardzo słuszny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts