Konrad123 Napisano 7 stycznia 2018 Napisano 7 stycznia 2018 Witam forumowiczow chce zakupic nowe kolumny do salonu 20m2 polaczony jest on z kuchnia 7m2 posiadam juz wzmacniacz yamaha as700 moje preferencje muzyzne to house ogolnie muzyka klubowa pop dance i czasem rock moj budzet to około 3000zl narazie na oku mam heco music style 900. heco music style 500. Melodika bl40 Stx 250 Heco aurora 700 Z tym ze najbardziej podobaja mi sie heco aurora, najbardziej zalezy mi na dobrym basie ale nie wielkim, meczacym tylko dobrej jakosci, dynamice i szczegolowosci przyjemnym wokalu ktory nie bedzie schowany za cala reszta moze byc wrecz wysuniety cieplejszej barwie dzwieku ale bez przesady i ogolnie muzykalne Odpisz, cytując
bartek2 Napisano 7 stycznia 2018 Napisano 7 stycznia 2018 Na Heco music style już nie licz, myśl o Aurorze. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 7 stycznia 2018 Napisano 7 stycznia 2018 Dzień dobry. Spójrz proszę na dwie propozycje, które moim zdaniem najlepiej sprawdzą się w Twoim systemie. Jest to na pewno polska konstrukcja Pylon Audio Sapphire 25 oraz świetne Dynavoice DF-5. Pylon Audio to świetna dynamika, szybkość, kontrola i energia. Dynavoice to trochę bardziej miękkie granie z potężnym basem trzymanym w ryzach oraz wysokiej klasy góra pasma za sprawa świetnego głośnika wstegowego. Ewentualnie minimalnie drożej, ale lepiej Monitor Audio Silver 6. Zapraszam serdecznie na odsłuchy, w przypadku pytań oraz specjalnej oferty dla forumowicza, oczywiście służę pomocą. Odpisz, cytując
Konrad123 Napisano 7 stycznia 2018 Autor Napisano 7 stycznia 2018 2 minuty temu, bartek2 napisał: Na Heco music style już nie licz, myśl o Aurorze. Miales moze przyjemnosc porownac te kolumny ? 11 minut temu, Q21 napisał: Dzień dobry. Spójrz proszę na dwie propozycje, które moim zdaniem najlepiej sprawdzą się w Twoim systemie. Jest to na pewno polska konstrukcja Pylon Audio Sapphire 25 oraz świetne Dynavoice DF-5. Pylon Audio to świetna dynamika, szybkość, kontrola i energia. Dynavoice to trochę bardziej miękkie granie z potężnym basem trzymanym w ryzach oraz wysokiej klasy góra pasma za sprawa świetnego głośnika wstegowego. Ewentualnie minimalnie drożej, ale lepiej Monitor Audio Silver 6. Zapraszam serdecznie na odsłuchy, w przypadku pytań oraz specjalnej oferty dla forumowicza, oczywiście służę pomocą. A słuchał pan moze tych heco aurora 700 ? Odpisz, cytując
bartek2 Napisano 7 stycznia 2018 Napisano 7 stycznia 2018 Niestety nie słyszałem Aurory 700, ale na nie czekam żeby odsłuchać , słyszałem tylko Heco music Style 900. Podobno niskimi i średnimi tonami to to samo. Jedynie góra jest nieco jaśniejsza w aurorze inny jest głośnik wysokotonowy. Odpisz, cytując
Kubakk Napisano 7 stycznia 2018 Napisano 7 stycznia 2018 Dynavoice df-5 nie ma za dużo basu , a df-6 za drogie sapphire 25 dudni basem nie miłosiernie ,ale może autorowi tematu podpasują właśnie takie. Ciekawe ,że nikt nigdzie nie przesłuchał jeszcze Tonsil maestro 3 , fajnie wyglądają , cenowo też - tylko jak brzmią ? Parametrycznie powinny jako tako ... Odpisz, cytując
Konrad123 Napisano 7 stycznia 2018 Autor Napisano 7 stycznia 2018 14 minut temu, bartek2 napisał: Niestety nie słyszałem Aurory 700, ale na nie czekam żeby odsłuchać , słyszałem tylko Heco music Style 900. Podobno niskimi i średnimi tonami to to samo. Jedynie góra jest nieco jaśniejsza w aurorze inny jest głośnik wysokotonowy. Jakbys odsłuchał to daj znac jak wrazenia Odpisz, cytując
bartek2 Napisano 7 stycznia 2018 Napisano 7 stycznia 2018 4 minuty temu, Kubakk napisał: Dynavoice df-5 nie ma za dużo basu , a df-6 za drogie sapphire 25 dudni basem nie miłosiernie ,ale może autorowi tematu podpasują właśnie takie. Ciekawe ,że nikt nigdzie nie przesłuchał jeszcze Tonsil maestro 3 , fajnie wyglądają , cenowo też - tylko jak brzmią ? Parametrycznie powinny jako tako ... myślę, że df-6 jest szansa dostać za 3500 za parę. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 8 stycznia 2018 Napisano 8 stycznia 2018 W pomieszczeniu 20m2 model Dynavoice DF-5 będzie miał naprawdę wystarczająco dużo basu. DF-6 to już duże konstrukcje, które znacznie lepiej sprawdzą się raczej w 30m2. Odpisz, cytując
Recommended Posts