Mariusz0776 Napisano 16 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2018 Witam. Moze mi ktoś powiedzieć jaka może być cena zakupu nowego głośnika średnio tonowego do kolumny heco ms 900? Przy głośnym dość glosnym słuchaniu zaczyna charczeć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 16 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2018 To wina najpewniej wina wzmacniacza. Spróbuj podłączyć inny. Jeśli zaś to faktycznie głośnik to pewnie 200-300zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 16 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2018 Może się "poluzował" w obudowie ? Mnie tak brzęczy w aucie , ale wiem ,że się zluzował i czeka na wiosenne modyfikacje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mordor12 Napisano 16 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 16 stycznia 2018 (edytowany) Podejrzewam , że to nie wina wzmacniacza, gdyż autor z tego co się orientuje posiada Nad'a 356 więc wydajny on jest i mocą nie skąpi. Tak jak pisze kolega @Kubakk sprawdź czy głośnik nie ma luzów w obudowie , plus dobrze byłoby wyjąć głośnik z obudowy i zobaczyć czy czasem kable podłączeniowe do niego mocno trzymają i czy o coś nie dotykają, przy większych głośnościach może to powodować właśnie "charczenie". Jeżeli wszystko jest ok to faktycznie głośnik może być do wymiany. Podejrzewam , że sama cena za głośnik to maks 300 zł. Używasz korekty barwy przy głośniejszych odsłuchach? Edytowano 16 stycznia 2018 przez mordor12 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz0776 Napisano 16 stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 stycznia 2018 (edytowany) 29 minut temu, rms.pl napisał: Nie , nie reguluje nic barwą gdy głośniej słucham Edytowano 16 stycznia 2018 przez Mariusz0776 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz0776 Napisano 17 stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 17 stycznia 2018 Panowie , wyjaśniło się. Problem okazał się banalny i śmieszny. Problemem nie jest głośnik. Otóż w pokoju gdzie stoi zestaw jest podwieszany sufit i to stalowa konstrukcja jego wchodzi w rezonans. Słuchając z pozycji kanapy, do złudzenia dźwięk ten może kojarzyć uszkodzenie głośnika. Kilka minut zajęło mi szukanie skąd wydobywa się to charczenie gdyż stojąc blisko kolumny, wykluczylem defekt głośnika ale trudno było znaleźć źródło. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinez MK Napisano 17 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 17 stycznia 2018 Ale jaja, no nieźle ;-) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts