Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam,

od jakiegoś czasu rozglądam się za możliwością kupienia zestawu "niepełnego" kina domowego. Wstępnie wybrałem coś takiego:

Onkyo TX-NR555
Indiana Line Nota 550X
Indiana Line Nota 740X
Melodika BSSC4520 Brown Sugar Przewód głośnikowy klasy pre Hi-End 2 x 4,5mm2 - 2m

Waszym zdaniem nada się do pokoju z aneksem kuchennym 30m^2?

Ewentualnie jakieś inne sugestie...

Napisano (edytowany)
25 minut temu, #HP napisał:

Witam,

od jakiegoś czasu rozglądam się za możliwością kupienia zestawu "niepełnego" kina domowego. Wstępnie wybrałem coś takiego:

Onkyo TX-NR555
Indiana Line Nota 550X
Indiana Line Nota 740X
Melodika BSSC4520 Brown Sugar Przewód głośnikowy klasy pre Hi-End 2 x 4,5mm2 - 2m

Jeśli zrezygnujesz z tak drogiego okablowania, to zaoszczędzone pieniądze będziesz mógł przeznaczyć na zakup o klasę lepszych kolumn, np. Indiana Line Tesi 561

https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-wolnostojace/indiana-line-tesi-629.html

Jako okablowanie wystarczy Ci coś takiego (konfekcja w postaci wtyczek nie będzie Ci potrzebna)

https://sklep.rms.pl/przewod-glosnikowy-2x-2-5mm2-miedz-99-9-czystosci

Suma ta sama, a sprzęt lepszy. Wybieraj.

Edytowano przez Kraft
Napisano
22 minuty temu, #HP napisał:

Witam,

Onkyo TX-NR555
Indiana Line Nota 550X
Indiana Line Nota 740X

Na kable wydawać tyle kasy gdy można lepszej klasy kolumny kupić ?!?!?!?!?

Napisano

Dzięki wszystkim za odpowiedź i zwrócenie głównie uwagi na koszt kabla ;). Jednakże wolałbym usłyszeć opinię co sądzicie o elektronice i kolumnach :D. Lepsze kolumny nie ma problemu i tańszy kabel, ale sprzęt musi podołać i dawać radość ze słuchania. Taką radość jaką daje Clapton czy Knopfler :).

Napisano

Mam wyższy model onkyo tx-nr676 , gra zacnie , tak więc -555 też da radę. Indian Line nie znam ,ale często czytam iż forumowicze polecają , najlepiej skoczyć do salonu audio i posłuchać

Napisano
4 minuty temu, Kubakk napisał:

też da radę

pojęcie względne. I zależy, kto na co liczy

sorry kolego #HP, ale wybrałeś jeden z najniższych modeli ampli, gdzie w kabel chciałeś zainwestować połowę jego ceny?! nie uwzględniłeś surroundów, sub'a, w sumie nie podałeś żadnych konkretnych oczekiwań, preferencji... nie tędy droga do

2 godziny temu, #HP napisał:

sprzęt musi podołać i dawać radość ze słuchania

Napisano
23 minuty temu, Markcox napisał:

pojęcie względne. I zależy, kto na co liczy

sorry kolego #HP, ale wybrałeś jeden z najniższych modeli ampli, gdzie w kabel chciałeś zainwestować połowę jego ceny?! nie uwzględniłeś surroundów, sub'a, w sumie nie podałeś żadnych konkretnych oczekiwań, preferencji... nie tędy droga do

Jestem otwarty na sugestie byle w tym przedziale cenowym co moj zestaw:)