Raf-3 Napisano 10 lutego 2018 Napisano 10 lutego 2018 Witam Wszystkich, mam pytanie czy może Ktoś ma takie Cantony jak w temacie i czym można je fajnie napędzić? U mnie na chwile obecną grają z Denonem AVR-X3300W gdzie są podpięte w Bi-ampie i jest całkiem lecz wydaje mi się że może być lepiej. Rozważałem końcówki mocy i tu kolejne pytanie tranzystor czy może hybryda? Z góry dziękuje za wszelkie propozycje i wszelką pomoc. Pozdrawiam Rafał Odpisz, cytując
Q21 Napisano 11 lutego 2018 Napisano 11 lutego 2018 Canton Ergo z amplitunerami Denon to dobre połączenie, jednak to kolumny, które bardziej polubią się z dobrą końcówką mocy. Szukałbym końcówki mocy o brzmieniu raczej cieplejszym, gęstym z dobrą dynamiką i dużą wydajnością. Nie wiem jaki masz budżet na zakup wzmacniacza, ale zwróciłbym Twoją uwagę na Vincent SP-331. A może warto pomyśleć o dobrym wzmacniaczu stereofonicznym, który ma możliwość pracy jako końcówka mocy, wtedy jeśli oglądasz kino domowe, wykorzystujesz amplituner do sterowania całym systemem, a tylko kolumny przednie są sterowane przez wzmacniacz, natomiast przy odsłuchach stereofonicznych omijasz amplituner kina domowego i wykorzystujesz tylko wzmacniacz zintegrowany stereofoniczny. Odpisz, cytując
Raf-3 Napisano 2 marca 2018 Autor Napisano 2 marca 2018 dzięki za trop Vincenta testowałem lecz to raczej nie mój kierunek, co polecałbyś lub jaki kierunek jeśli chodzi o wzmacniacz bo zastanawiam się nad Denon PMA-2500NE czy może jakieś inne rozwiązania??? Odpisz, cytując
Q21 Napisano 3 marca 2018 Napisano 3 marca 2018 Denon PMA-2500NE to także dobry trop, może warto także posłuchać Marantz PM-14S1 SE, to także dwa dobre rozwiązania. Kwestie posłuchania, zapraszam najlepiej na odsłuchy do naszego salon, mamy bardzo duży asortyment tego typu urządzeń w salonie, po wybraniu najbardziej pasującej opcji można wzmacniacz wypożyczyć do domu i przetestować we własnym systemie i przede wszystkim pomieszczeniu. Odpisz, cytując
Raf-3 Napisano 8 marca 2018 Autor Napisano 8 marca 2018 Denon nie zgrał się zbyt dobrze a co myślisz o NAD C375 BEE???? Odpisz, cytując
S4Home Napisano 9 marca 2018 Napisano 9 marca 2018 Mogę ci go pożyczyć i sam zobaczysz Odpisz, cytując
Recommended Posts