Gadom Napisano 19 lutego 2018 Udostępnij Napisano 19 lutego 2018 Witam. Mam takie zapytanie odnośnie konfiguracji. Mianowicie chodzi o to, że mam kabel HDMI podpięty pod wyjście w TV HDMI-ARC i MAIN z ARC w Onkyo 656. Odpalam netflixa na TV i zwyczajnie w ampli nie gra nic. Dodam, że wszystkie ustawienia w AMPLI są ECC ON, ARC ON itd. Czy to znaczy, żeby leciał dźwięk z netflixa muszę kupić kabel Optical i podłączyć do wyjścia w TV + wejście w AMPLI? bo nie potrafię sobie z tym poradzić a w manualu pisało że poprzez takie sparowanie ARC powinno działać. Z góry dziękuję za odpowiedź. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzeej Napisano 19 lutego 2018 Udostępnij Napisano 19 lutego 2018 (edytowany) Nie wiem czy dobrze doradze. Ja u siebie(onkyo 676) aby mieć dźwięk po hdmi z tv muszę w menu tv (samsung Ks) włączyć antnet+ (hdmi-cec) w innym wypadku dźwięk leci u mnie po optyku. W sumie to nie wiem czy tak to powinno działać ja aktualnie mam wyłączona tą funkcje bo denerwuje mnie ze za każdym razem gdy włączam tv włącza się amplituner a nie zawsze słucham przez kino domowe. Może ktoś coś jeszcze doradzi. Edytowano 19 lutego 2018 przez Andrzeej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 19 lutego 2018 Udostępnij Napisano 19 lutego 2018 ten problem z brakiem dźwięku dotyczy tylko Netflixa? Nie jest tajemnicą, że jeżeli chodzi o ARC, to bywają problemy ze sparowaniem TV z ampli (nie wszystkie się nawzajem tolerują) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzeej Napisano 19 lutego 2018 Udostępnij Napisano 19 lutego 2018 (edytowany) U mnie na każdym źródle bez zmian w menu tv leci po optyku. Po hdmi cisza. Edytowano 19 lutego 2018 przez Andrzeej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gadom Napisano 19 lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 lutego 2018 Dotyczy wszystkiego nie tylko Netflixa, chyba LG z tym Onkyo się gryzie, próbowałem już wszystkich możliwych ustawień. Chyba pozostaje mi Optical. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam17 Napisano 19 lutego 2018 Udostępnij Napisano 19 lutego 2018 5 godzin temu, Gadom napisał: Witam. Mam takie zapytanie odnośnie konfiguracji. Mianowicie chodzi o to, że mam kabel HDMI podpięty pod wyjście w TV HDMI-ARC i MAIN z ARC w Onkyo 656. Odpalam netflixa na TV i zwyczajnie w ampli nie gra nic. Dodam, że wszystkie ustawienia w AMPLI są ECC ON, ARC ON itd. Czy to znaczy, żeby leciał dźwięk z netflixa muszę kupić kabel Optical i podłączyć do wyjścia w TV + wejście w AMPLI? bo nie potrafię sobie z tym poradzić a w manualu pisało że poprzez takie sparowanie ARC powinno działać. Z góry dziękuję za odpowiedź. Witam, jeśli masz podłączone inne urządzenia pod złącza hdmi to je odłącz.Wyłącz amplituner i następnie sprawdź czy masz dźwięk. Jak zadziała daj znać.Jaki masz TV,Sony? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 lutego 2018 Udostępnij Napisano 20 lutego 2018 Owszem istnieje coś takiego jak konflikt urządzeń. Ale Lg z Onkyo do tej pory go nie miało. Czy włączyłeś odpowiednie ustawienia w TV? Optyk to koszt 20 zł i rozwiązuje problem permanentnie. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gadom Napisano 20 lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 20 lutego 2018 Owszem istnieje coś takiego jak konflikt urządzeń. Ale Lg z Onkyo do tej pory go nie miało. Czy włączyłeś odpowiednie ustawienia w TV? Optyk to koszt 20 zł i rozwiązuje problem permanentnie. Piotrek Wydaje mi się że nie da się źle tego ustawić, wrzucam foty poniżej :Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gadom Napisano 20 lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 20 lutego 2018 Optyk rozwiązał problem, aczkolwiek przy tej klasie sprzętu nie powinno być takich szopek... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts