wharf Napisano 26 lutego 2018 Udostępnij Napisano 26 lutego 2018 (edytowany) CZeść! Posiadam Diamondy 9.5, do nich amplituner Yamaha z serii RXV. Chciałbym zmienić amplituner na wzmacniacz stereo, podłączam do tego Blu-ray, konsolę i kablówkę. Bardzo chętnie przesiadłbym się na sprzęt gdzie będzie można jednym przyciskiem uruchomić dany zestaw, np. kablówka tv i wzmacniacz (opcja dla dzieciaków i żony). Często słuchamy streamingu i w zasadzie radia też-tu pewnie oddzielny tuner?Radio mogłoby być być streamowane. Zależy mi aby sprzęt był w miarę niewielki. Interesuje mnie używany sprzęt do max 1kpln. Szukam ciepłego brzmienia. Co moglibyście polecić? Edytowano 26 lutego 2018 przez wharf Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 lutego 2018 Udostępnij Napisano 27 lutego 2018 Kupisz dobry wzmak. Ale używany z wejściami analogowymi. Czy wszystkie twoje źródła mają takie wyjście? Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wharf Napisano 27 lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 lutego 2018 Jest konsola PS a tam jest jedynie wyjście HDMI . Zależy mi również na automatycznej zmianie źródła. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 27 lutego 2018 Udostępnij Napisano 27 lutego 2018 sprawdź coś takiego https://allegro.pl/listing?string=onkyo 8050&order=m&bmatch=ss-base-relevance-floki-5-nga-hcp-ele-1-5-1003 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wharf Napisano 27 lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 lutego 2018 W jaki sposób do niego podłączyć ps3? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 lutego 2018 Udostępnij Napisano 28 lutego 2018 PS3 ma chyba optyk jeszcze. PS4 tylko HDMI. Nie wiem ale tak mi się wydaje sprawdź. Jeśli chcesz podłączyć konsole a nie ma optyka, a chyba ma, to zostaje ci tylko 8270. Chyba że to 4 ma optyka? ?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wharf Napisano 28 lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 lutego 2018 To jest PS3, ma optyka i multi AV, czyli da się wszystko podpiąć? Moglby ktoś łopatologicznie wytłumaczyć jak wszystko podpiąć żeby była jakość HD i obrazu i dźwięku? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 marca 2018 Udostępnij Napisano 1 marca 2018 Jakość HD dzwięku nie jest Ci potrzebna. Klasyczny DTS jest wystarczający. Wiec łączysz optykiem do amplitunera. A wideo puszczasz HDMI to telewizora. Dzięki temu nie zamykasz się na dwa modele dostępne na rynku Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wharf Napisano 1 marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 1 marca 2018 Ok jeszcze jedno, ten Onkyo ma tylko 2 wejścia optyczne a mam 3 urządzenia, co teraz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 marca 2018 Udostępnij Napisano 2 marca 2018 Rozumiem, że żadne z tych urządzeń nie ma ani wyjścia analogowego ani cyfrowego coaxial? Wszystko tylko optyk? Jeśli tak to konwerter z optyka na coaxial. Paręnaście złotych Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wharf Napisano 17 marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 17 marca 2018 Już wszystko wiem jak podłączyć, dzięki wielkie! Mam jeszcze pytanie o taki ampli ale bez funkcji radia internetowego, potrzebny tylko streaming. Co możecie polecić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 marca 2018 Udostępnij Napisano 19 marca 2018 To co na streaming ma też radio internetowe. Taki soft. Yamaha wxad10. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts