Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

CZeść!

Posiadam Diamondy 9.5, do nich amplituner Yamaha z serii RXV. Chciałbym zmienić amplituner na wzmacniacz stereo, podłączam do tego Blu-ray, konsolę i kablówkę. Bardzo chętnie przesiadłbym się na sprzęt gdzie będzie można jednym przyciskiem uruchomić dany zestaw, np. kablówka tv i wzmacniacz (opcja dla dzieciaków i żony). Często słuchamy streamingu i w zasadzie radia też-tu pewnie oddzielny tuner?Radio mogłoby być być streamowane. Zależy mi aby sprzęt był w miarę niewielki. Interesuje mnie używany sprzęt do max 1kpln. Szukam ciepłego brzmienia. Co moglibyście polecić?

Edytowano przez wharf
Napisano

PS3 ma chyba optyk jeszcze. 

PS4 tylko HDMI. Nie wiem ale tak mi się wydaje sprawdź. Jeśli chcesz podłączyć konsole a nie ma optyka, a chyba ma, to zostaje ci tylko 8270. 

Chyba że to 4 ma optyka? ??

Napisano

To jest PS3, ma optyka i multi AV, czyli da się wszystko podpiąć? Moglby ktoś łopatologicznie wytłumaczyć jak wszystko podpiąć  żeby była jakość HD i obrazu i dźwięku? 

Napisano

Jakość HD dzwięku nie jest Ci potrzebna. Klasyczny DTS jest wystarczający. Wiec łączysz optykiem do amplitunera. A wideo puszczasz HDMI to telewizora. Dzięki temu nie zamykasz się na dwa modele dostępne na rynku :)

Piotrek

• 2 weeks later...
Napisano

Już wszystko wiem jak podłączyć, dzięki wielkie!

Mam jeszcze pytanie o taki ampli ale bez funkcji radia internetowego, potrzebny tylko streaming.

Co możecie polecić?