Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam Szanownych Forumowiczów.

Jestem niezbyt obeznany w kwestii audio. Chciałbym do salonu 19 kwadratów taki zestaw Stx electrino 250 plus pionek xc hm86d. Zestaw głównie do słuchania muzyki bardzo różnej pop rap muzyka poważna i instrumnetalna naprawdę ogromny przekrój trudno sprecyzować. Salon jest otwarty na kuchnię i korytarz tak jakby bez jednej ściany. Mam pytanie czy warto taki zestaw kupić czy ten pionek da radę napędzić te Stx ? Niestety z racji zamieszkania i sytuacji w jakiej się znaduje nie mam możliwości odsłuchu. Proszę o Wasze porady czy jest sens

Rozumiem że nie jest to mega zestaw ale mój budżet nie jest za wielki.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Pioneer XC-HM86D to mocne urządzenie, wystarczająco wydajne do prawidłowego wysterowania kolumn STX Electrino 250. Zestaw taki zapewni Ci mocny, szybki, dokładny i analityczny dźwięk. Będzie to charakter brzmienia V czyli zwyraźniej wyeksponowanymi skrajami pasma. 

Alternatywy oczywiście są. Jeśli zależy Ci na niedużym zestawie sieciowym także z odtwarzaczem, to jedynie pozostaje mocniejszy i droższy Pioneer NC-50DAB. Natomiast jeśli nie potrzebujesz odtwarzacza CD, można system zbudować na bazie jednego z amplitunerów sieciowych np. Pioneer SX-N30AE, Yamaha R-N602 lub Onkyo TX-8250. Takie zestawy będą trochę lepsze brzmieniowo.

Napisano
Pioneer XC-HM86D to mocne urządzenie, wystarczająco wydajne do prawidłowego wysterowania kolumn STX Electrino 250. Zestaw taki zapewni Ci mocny, szybki, dokładny i analityczny dźwięk. Będzie to charakter brzmienia V czyli zwyraźniej wyeksponowanymi skrajami pasma. 
Alternatywy oczywiście są. Jeśli zależy Ci na niedużym zestawie sieciowym także z odtwarzaczem, to jedynie pozostaje mocniejszy i droższy Pioneer NC-50DAB. Natomiast jeśli nie potrzebujesz odtwarzacza CD, można system zbudować na bazie jednego z amplitunerów sieciowych np. Pioneer SX-N30AE, Yamaha R-N602 lub Onkyo TX-8250. Takie zestawy będą trochę lepsze brzmieniowo.
Dziękuję za fachową radę.

Napisano

Moim zdaniem lepiej iść w prawdziwi amplituner. Bardziej wydajny prądowo. Pioneer sxn30ae czy Yamaha rn602.

Owszem z tą stacyjka kolumny zagrają. Ale to jednak jednostka do monitorów. 

Mogę ci pożyczyć taki secik i sprawdzisz w domu. 

Zapraszamy

Piotrek

Napisano
Moim zdaniem lepiej iść w prawdziwi amplituner. Bardziej wydajny prądowo. Pioneer sxn30ae czy Yamaha rn602.
Owszem z tą stacyjka kolumny zagrają. Ale to jednak jednostka do monitorów. 
Mogę ci pożyczyć taki secik i sprawdzisz w domu. 
Zapraszamy
Piotrek
Pioneer sxn30ae plus te Stx jak cenowo na raty zero procent ?

Napisano
A mamy raty 0 procent.
Napisz do mnie PW i działamy
Piotrek
Dzisiaj sprzęt do mnie dotarł. Chciałem podziękować dla Pana Piotra z S4Home za cierpliwość i fachową obsługę. Ten człowiek ma niewyczerpane zasoby cierpliwość. Pełen profesjonalizm i super rabat. Jak robić zakupy to tylko z tym człowiekiem. A sprzęt co tu dużo pisać cud miód. Jestem bardzo zadowolony. Dziękuję jeszcze raz i pozdrawiam.