S4Home Napisano 14 maja 2018 Udostępnij Napisano 14 maja 2018 Oj to z tym Onkyo to ci się nie udało. Przykro mi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobryuser Napisano 14 maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 14 maja 2018 12 godzin temu, S4Home napisał: Oj to z tym Onkyo to ci się nie udało. Przykro mi. Ojej a dlaczego to? Miałem ochotę na amplituner który kolega mi proponował ale trochę to się przeciągało w czasie poza tym ten nr414 był w tak atrakcyjnej cenie że żal byłoby go nie wziąć. Brzmieniowo ciężko mi go ocenić mam znikome porównanie do innych produktów, natomiast jest bardzo funkcjonalny, naprawdę sporo możliwości daje gniazdo ethernet. Na chwilę obecna mam wszystko podpięte i wstępnie rozstawione jak książka pisze, jeszcze zostało trochę niuansów ale wstępnie jestem zadowolony. Ogarnę wszystko na tip top napiszę coś o moich (jakże subiektywnych) wrażeniach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 14 maja 2018 Udostępnij Napisano 14 maja 2018 A jaką masz częstotliwość podziału pomiędzy głośnikami i subwooferem ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 maja 2018 Udostępnij Napisano 15 maja 2018 No 414 to taki przeciętny model. Na pewno seria 6 gra o dwie klasy lepiej. Czy to był właśnie ten wadliwy model który nie miał kalibracji?? No chyba właśnie ten. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobryuser Napisano 16 maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 maja 2018 Dnia 14.05.2018 o 22:58, MobyDick napisał: A jaką masz częstotliwość podziału pomiędzy głośnikami i subwooferem ? Zdaje się że 100hz proponujesz przesunąć wyżej? 23 godziny temu, S4Home napisał: No 414 to taki przeciętny model. Na pewno seria 6 gra o dwie klasy lepiej. Czy to był właśnie ten wadliwy model który nie miał kalibracji?? No chyba właśnie ten. No to fakt nie ma auto kalibracji to chyba jego największa wada, gra.... ahh..... akceptowalnie. Wadliwy model powiadasz kolego? Na czym polegała jego wadliwość? Na szczęście ten klocek ma potencjał na rynku wtórnym (a przynajmniej taką mam nadzieję) więc jak dojrzeję pchnę go i kupię coś z mniejsza ilością wodotrysków a lepszego brzmieniowo. BTW Do moich (jakże fajniutkich) wharfedale upatrzyłem sobie takie podstawki na front trochę czarnej farby załatwi sprawę, myślicie że dadzą radę czy lepiej pójść w klasyczna formę podstawek? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 16 maja 2018 Udostępnij Napisano 16 maja 2018 Myślę ze 100 Hz to trochę za mało do głośniejszego grania. Sądzę że 120 Hz to absolutne minimum a najlepiej było by zrobić częstotliwość podziału na poziomie 140-180 Hz, bo przy około 100 Hz mamy często duże moce a przy muzyce zwykle największe natężenia dźwięku przy których amplituda membran jest duża. Subwoofer dużo lepiej sobie z nimi poradzi, a satelitki będą czyściej grały gdy nie będą przeciążane. Przy niższych częstotliwościach podziału nawet przypadkiem możesz je dość łatwo uszkodzić. Te stojaki Thomsona do małych kolumn jakie masz powinny być wystarczające. Gdybyś miał na podstawkach umieścić 4 kolumny to je lepiej użyć do tylnych kolumn a do przednich coś bardziej stabilnego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 maja 2018 Udostępnij Napisano 17 maja 2018 No wadą bo jest wybrakowany. To samochód bez wycieraczek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majk1984 Napisano 18 maja 2018 Udostępnij Napisano 18 maja 2018 Podepnę się - czy ktoś poleci jakiś amplituner z możliwościa bezprzewodowego podłączenia tylnich kolumienek ? Nigdzie nie mogę takowego znależć i chyba pozostanie mi kupić po prostu kino domowe choć nie potrzebuję czytnika CD/Blu ray ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 maja 2018 Udostępnij Napisano 21 maja 2018 Bezprzewodowe tyły mają Denon i Marantze z linii Heos oraz nowa linia amplitunerów Yamahy z końcówką RXV-x85, oprócz modelu 385. Nie ma sprawy, nie dziękuj Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts