DEMOLKA Napisano 13 marca 2018 Udostępnij Napisano 13 marca 2018 Witam Od jakiegoś czasu przeglądam forum ponieważ zastanawiam się na zmianą zestawu kolum. Obecnie posiadam zestaw Taga Harmony TAV 606v3 5.0 które podłączone są do Pioneera VSX 528 i grają na ok 17m2 (blok). W obecnym zestawie chyba najbardziej brakuje mi góry i trochę środka pasma,basu też by się przydało stąd też decyzja o zmianie kolumn. Budżet oczywiście skromny:2500pln . Zestaw wykorzystany głównie do KD ale muzyki też słucham(chillout,rock,pop z eski itp) myślę że 65/35 Na pierwszy ogień wytypowałem właśnie Heco Prime 702 5.0 ale przeglądając sieć wpadły mi jeszcze Jamo S 809 5.0 Jak wypadają Tagi w porównaniu do Heco? Czy jakość grania Heco jest dużo lepsza? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 marca 2018 Udostępnij Napisano 13 marca 2018 Zmartwienia cię. Ani jedne ani drugie. Problem leży po stronie amplitunera. Zmień na Onkyo 676 i żyj pełnią dźwięku. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMOLKA Napisano 13 marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 marca 2018 Amplituner mam zamiar wymienić właśnie na onkyo ale na początek chciałem zmienić kolumny. Czyli Tagi nie są takie najgorsze!? Zastanawiam się jeszcze nad opcją dwóch kolumn frontowych i później dokupywać surroundy np Magnat Shadow 207 lub Quantum 675 Czy te już by coś wniosły do jakości dźwięku? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 marca 2018 Udostępnij Napisano 13 marca 2018 675 to krok do przodu. A te co początkowo brałeś to krok w bok. Ta sama klasa. Moim zdaniem nie opłacalna z zmiana. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMOLKA Napisano 13 marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 marca 2018 Jakie różnice są między Shadow 207 , Quantum 675 i Tempus 77? Wszystkie Magnata,podobna budowa,rozmieszczenie głośników,parametry,cena Może jakieś inne modele godne uwagi do 3kpln za 5.0? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 marca 2018 Udostępnij Napisano 15 marca 2018 Shadow 207 to granie mocne basowo. Ciężkie. Bardzo podobne do tempus chociaż te mają mniej góry. Są ciepłe. Z kolei quantum 675 to granie jasne, wyraźne, dalekie od ciepłego. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMOLKA Napisano 15 marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 15 marca 2018 Mógł by ktoś się wypowiedzieć, ktoś je porównywał? A jak z basem w 675? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 marca 2018 Udostępnij Napisano 15 marca 2018 Odpowiedziałem ci. Bas w quantum 675 jest twardszy w tempus i shadow 207. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMOLKA Napisano 15 marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 15 marca 2018 Ok dzieki ? A jakie jeszcze kolumny mógłbyś polecić w podobnej cenie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 15 marca 2018 Udostępnij Napisano 15 marca 2018 A może spójrz jeszcze na polskie konstrukcje Pylon Audio Pearl 25 i STX Electrino 250 w pakietach 5.0. To ciekawe alternatywy dla Magnat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMOLKA Napisano 15 marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 15 marca 2018 A jak wypadają Monitor Audio MR6/MR1/MRC na tle w/w kolumn? Znalazłem na alle za 3kpln Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 marca 2018 Udostępnij Napisano 15 marca 2018 To konkurencja dla magnata quantum serii 6. Za 3000 cały komplet moim zdaniem jest ok. Taniej niż set magnata. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMOLKA Napisano 15 marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 15 marca 2018 Dopiero dopatrzyłem że te MA nie są dostępne w wersji czarnej więc odpadają! Szkoda! (zupełnie nie pasują do biało, czarno, szarego pokoju). Zastanawiam się nad Shadow 207 ponieważ w rtv wyjdą trochę taniej od Quantum 675, są 3way z dodatkowym basem. Pytanie mam czy w zestawie są kolce? Czy front jest w połysku? Jak w realu prezentuje się biała wersja? bo znalazłem opinie że dużo lepiej się prezentuje czarna wersja a w białej jest trochę lipna okleina! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick2005 Napisano 15 marca 2018 Udostępnij Napisano 15 marca 2018 (edytowany) Magnat shadow 207 białe mają front w połysku,a boki moim zdaniem faktycznie okleina lipnie wygląda, jeżeli miałbym wybierać to brał bym czarne. Edytowano 15 marca 2018 przez maverick2005 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 marca 2018 Udostępnij Napisano 16 marca 2018 Mamy czarne na stanie są ok. Białych nie wyciągaliśmy na ekspo. Więc także wierzę koledze wyżej. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMOLKA Napisano 16 marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 marca 2018 Czy do tych Shadow można dobrać jakiś niższy model surroundów? Te z kompletu 203 są... wielkie! Mogły by robić na froncie! Takich wielkich surr nie mam nawet jak i gdzie postawić! (teraz wiem czemu tyle kosztują he he i do tego biamp) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 marca 2018 Udostępnij Napisano 16 marca 2018 Bo to model zarówno do stereo jak i do kina. W ten sposób firma tnie koszty. Robią jeden a nie dwa modele. Typowe tyły to heco 200f. Podobny model robi też canton, ale w obu przypadkach cena nie jest za mała. Mam białe 200f jak chcesz. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMOLKA Napisano 16 marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 marca 2018 Panowie! A Victa 702 mocno odstaje! Patrzac na parametry to niwiele, porównując do tav606 powinny być lepsze. Jaki charakter prezentują? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMOLKA Napisano 18 marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 marca 2018 Mój Pioneer vsx528 poradzi sobie z shadow 207? W szczególności z dużymi surroundami? Z czasem pewnie go wymienie(jak spłace kolumny?) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AFD Napisano 18 marca 2018 Udostępnij Napisano 18 marca 2018 Dnia 13.03.2018 o 16:43, DEMOLKA napisał: Witam Od jakiegoś czasu przeglądam forum ponieważ zastanawiam się na zmianą zestawu kolum. Obecnie posiadam zestaw Taga Harmony TAV 606v3 5.0 które podłączone są do Pioneera VSX 528 i grają na ok 17m2 (blok). W obecnym zestawie chyba najbardziej brakuje mi góry i trochę środka pasma,basu też by się przydało stąd też decyzja o zmianie kolumn. Budżet oczywiście skromny:2500pln . Zestaw wykorzystany głównie do KD ale muzyki też słucham(chillout,rock,pop z eski itp) myślę że 65/35 Na pierwszy ogień wytypowałem właśnie Heco Prime 702 5.0 ale przeglądając sieć wpadły mi jeszcze Jamo S 809 5.0 Jak wypadają Tagi w porównaniu do Heco? Czy jakość grania Heco jest dużo lepsza? Cześć! Od paru dni jestem posiadaczem Taga Harmony 606SE. Grają z Yamaha RX-V683 . Testuję je aktualnie . Ale zanim je wybrałem przeglądnąłem mnóstwo opinii na ich temat. Trafiłem na bardzo ciekawy wątek , który może Ci pomóc bowiem dotyczy on bowiem "podrasowania" tego zestawu głośnikowego w zakresie wysokich tonów. Ponieważ ja również zauważyłam trochę matowe brzmienie góry w tych kolumnach nie jest wykluczone że podążę tropem opisanym w wklejonym poniżej wątku. Co do basu to nie unikniesz suba. W trakcie prób odkleiłem go na chwilę od zestawu i różnica jest ogromna nawet dla mojego niewytrenowanego ucha Pozdrawiam, Adam http://forum.pclab.pl/topic/930629-Kolumny-Taga-Harmony-TAV606-v3-dyskusja-opinie/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 marca 2018 Udostępnij Napisano 19 marca 2018 Nie odstają. Ale to po prostu ta sama klasa. Takie jest moje zdanie Shadow da radę z tym Pioneera. Oczywiście z wyższym modelem zagra pełniej. Ale to mocne kolumny i potrafią się rozkręcić z nawet podstawowym modelem. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMOLKA Napisano 19 marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 marca 2018 Dzięki Panowie? Jestem już na 99% zdecydowany na Shadowy 207. Teraz trzeba szukać dobrej oferty? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 marca 2018 Udostępnij Napisano 19 marca 2018 Zadzwoń do nas a ją dostaniesz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMOLKA Napisano 19 marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 marca 2018 Bedzie taniej jak 3199 lub to samo i transport gratis?bo taka narazie najlepsza oferte znalazlem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 marca 2018 Udostępnij Napisano 21 marca 2018 Będzie i taniej i transport gratis Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts