Fafniak Napisano 18 marca 2018 Udostępnij Napisano 18 marca 2018 Czy na rynku sa kable coax o długości ok 30-40cm? 50cm znalazłem, czy sa krótsze? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 20 marca 2018 Udostępnij Napisano 20 marca 2018 (edytowany) 50 cm to standardowo najkrótsze typowo przewody. Bardzo często wystarczyły by jeszcze krótsze odcinki. Producenci starają się często przekonywać aby kupować dłuższe przewody niż jest to potrzebne. Dopiero pewna długość ma dać dobroczynne działanie. Główny problem chyba polega na tym ze przy bardzo krótkich odcinkach różnice w brzmieniu z innymi kablami będą się zacierać. Analogowe przewody RCA DNM RESON TCC45 są produkowane o długości 45 cm . Nie maja ekranu i wtedy mała ich długość jest bardzo wskazana. Edytowano 20 marca 2018 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 21 marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 marca 2018 Chodziło mi tylko o coax Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 21 marca 2018 Udostępnij Napisano 21 marca 2018 Zawsze można zrobić taki przewód o dowolnej długości . Wystarczą do tego 2 wtyczki, kawałek przewodu o impedancji falowej 75 ohm i lutownica. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 23 marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 23 marca 2018 To fakt, ale ostatnio zrobiłem IC analogowe na bazie jakiegoś monokrystalicznego drucika miedziowego i na jakis czas odechciało mi się robić następne Następne zrobię jak znajdę trochę tańsze wtyczki neutrika z ruchomą masą Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 23 marca 2018 Udostępnij Napisano 23 marca 2018 Ruchoma masa jest zupełnie zbędna w sprzęcie domowym. Urządzenia należy podłączać i rozłączać gdy są wyłączone. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 23 marca 2018 Autor Udostępnij Napisano 23 marca 2018 (edytowany) Wiem. Tutaj dla mnie to jest kwestia precyzji wykonania wtyczki. Nigdy z tymi wtyczkami neutrika nie maiłem problemu że wchodzą bardzo ciężko lub zbyt luźno. A tych złączy już trochę "przetestowałem" Edytowano 23 marca 2018 przez Fafniak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts