frodo Napisano 21 marca 2018 Udostępnij Napisano 21 marca 2018 Witam jak w temacie. Posiadam kolumny Heco Celan gt 302 (narazie). Jaki wzmacniacz nadałby się do nich najlepiej z niżej wymienionych? Tylko proszę nie pisać o innych, nie wymienionych przeze mnie ok.... no chyba że te wymienione do niczego się nie nadają kompletnie. Nadmieniam, że nie jestem super, hiper audiofilem, ale lubię jak muzyczka fajnie zagra, tzn. z fajnym cykaniem i mięsistym basem. Wiem, że na to ma wpływ kilka rzeczy np: pokój gdzie sprzęt gra. Biorę to pod uwagę. Docelowo przewidziane są jakieś fajne kolumny podłogowe. Narazie są takie jak wyżej. Rozpatruję wybór z takich modeli jak: Pioneer A-70DA Marantz Pm8006 ONKYO A-9000R YAMAHA A-S1100 Oczywiście później dokupione będą odpowiednie klocki z tej samej firmy tzn. cd i sieciówka. Szczerze mówiąc(pisząc) to na prawie 99% jestem zdecydowany i dogadany na Marantza PM8006 z ND8006. Za przemawia cd razem z sieciówką i podobno w miarę dobry dac. Czy ten zestaw Marantza to dobry wybór? Proszę o wypowiedzi osoby, które słyszały wymienione wyżej wzmacniacze. Piotrek z S4Home w tym miejscu proszę o powstrzymanie się od wpisów. Nie będę ukrywał, że wygląd zestawu też odgrywa dużą rolę tzn. jak będzie się prezentować w salonie. Nawet jeżeli miały by troszkę słabiej brzmieć od zestawów, które z wygladu szału nie robią, ale grają gitara. Dlatego sprzęty typu ROTEL czy Cambridge Audio nie za bardzo mi sią widzą. Poprostu troszkę mi się nie podobają. Chociaż na żywca ich nie widziałem i mogły by mi sie spodobać. Na chwię obecną w/w kolumienki napędza 12-sto letni amplituner kina domowego Onkyo TX-SR503. Zdaję sobie sprawę, że wzmacniacz stereo lepiej się spisze w systemie stereo. niż amplituner do kina domowego. Mam przynajmniej taką nadzieję. Proszę o wypowiedź osoby, ktore miały styczność z w/w wzmacniaczami, a najlepiej jeszcze jak grały z Heco Celan gt 302. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi i za pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 22 marca 2018 Udostępnij Napisano 22 marca 2018 Zdecydowanie najlepiej brzmieniowo zagra elektronika Marantz, na pewno w Twojej konfiguracji odradzam połączenie Onkyo i Pioneer. To dobre urządzenia, jednak nie są dobrym uzupełnieniem kolumn Magnat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 marca 2018 Udostępnij Napisano 22 marca 2018 Koledzy a słuchaliście celan GT 302?:) Ale tym razem się udało. Tak z nimi najlepiej zagra pm8006. Napisz do mnie to ci go pożyczę i sprawdzisz w domu. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts