Robert Rob Napisano 6 maja 2018 Napisano 6 maja 2018 Jestem początkujący w temacie grania muzyki z PC przez DAC do wzmacniacza. Czytałem już sporo, mętlik mam okrutny, wstępnie wybrałem Foobara + Wasapi, ale nie jestem pewny czy dobrze to ustawiłem, więc moje pytanie 1 - jak sie upewnić że do DACa trafia sygnał bitperfect? pytanie 2 - czy da się to zrobić prościej? (inny program, gdzie nie muszę nic specjalnie przestawiać, instalować wtyczek itp) Odpisz, cytując
Pboczek Napisano 7 maja 2018 Napisano 7 maja 2018 (edytowany) @Robert Rob Ad. 2 Tidal, Spotify to programy zintegrowane z bibliotekami plików muzycznych przy których nie musisz się zbytnio wysilać. Ze względu na jakość używam Ti, pozwalam mu by kontrolował Dac'a i tablet, i tyle. Znam jeszcze Deezera. W lepszych jakościach te serwisy są odpłatne, to minus. Edytowano 7 maja 2018 przez Pboczek Odpisz, cytując
Robert Rob Napisano 7 maja 2018 Autor Napisano 7 maja 2018 O widzisz, Spotify to dobry pomysł. A w jakim sensie te programy, jak piszesz, kontrolują DACa? Odpisz, cytując
Pboczek Napisano 8 maja 2018 Napisano 8 maja 2018 Może wyraziłem się nie dość precyzyjnie. Ma go na wyłączność. Odpisz, cytując
Robert Rob Napisano 8 maja 2018 Autor Napisano 8 maja 2018 Rozumiem. Czy w Spotify też można ustawić taką wyłączność? Odpisz, cytując
Fafniak Napisano 8 maja 2018 Napisano 8 maja 2018 Ja nie zauważyłem takiej opcji w Spotify (przynajmniej na androidzie i na MACu) Odpisz, cytując
Recommended Posts