burchelwnd Napisano 19 maja 2018 Udostępnij Napisano 19 maja 2018 Witam To mój pierwszy post. Mam pytanie Szukałem na forum i nie znalazłem odpowiedzi. 1.Czy jest możliwość podłączenia wzmacniacza do yamaha rxv383 tak aby fronty graly i tu i tu? 2. Czy jeśli tak się nie da to muszę kupic oddzielnie dwie kolumny i wzmaka/amplituner stereo i jak podłączyć to pod te Kd? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 19 maja 2018 Udostępnij Napisano 19 maja 2018 Przy RX-V383 nie da się, żeby działało to sensownie. Żeby spiąć amplituner z wzmacniaczem, potrzebujesz amplitunera z wyjściem z przedwzmacniacza- PREOUT (od modelu RX-A870) i wzmacniacza z wejściem main in (bezpośrednio na końcówkę mocy). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burchelwnd Napisano 19 maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 maja 2018 Nie ma innej możliwości? A gdybym z wyjścia front podłączył docwejscia wzmacniacza co by się stało? Uszkodził by się amplituner? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 19 maja 2018 Udostępnij Napisano 19 maja 2018 2 godziny temu, burchelwnd napisał: Nie ma innej możliwości? A gdybym z wyjścia front podłączył docwejscia wzmacniacza co by się stało? Uszkodził by się amplituner? Przy twoim amplitunerze nie ma opcji, żeby podłączyć to razem. Jeśli byłoby wyjście liniowe (chinch) od biedy dałoby rade podłączyć, ale miałbyś podwójną regulację głośności (na ampli i wzmacniaczu). RX-V383 to najniższy model i pozbawiony jest wszystkich "zbędnych" rzeczy, żeby był jak najtańszy. Wyjście front to wyjście na kolumny a nie na wzmacniacz- tak, uszkodziłbyś amplituner. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burchelwnd Napisano 19 maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 maja 2018 16 minut temu, Top Hi-Fi napisał: Przy twoim amplitunerze nie ma opcji, żeby podłączyć to razem. Jeśli byłoby wyjście liniowe (chinch) od biedy dałoby rade podłączyć, ale miałbyś podwójną regulację głośności (na ampli i wzmacniaczu). RX-V383 to najniższy model i pozbawiony jest wszystkich "zbędnych" rzeczy, żeby był jak najtańszy. Wyjście front to wyjście na kolumny a nie na wzmacniacz- tak, uszkodziłbyś amplituner. Konkretna odpowiedź. Trochę chyba jednak nie przemyślany wybór ale z pioniera 330 531 czy demona 540 wydawał mi się by. Najlepszy. Z kolumnami pure nova black za 2k to nie dużol 3 godziny temu, Top Hi-Fi napisał: Przy twoim amplitunerze nie ma opcji, żeby podłączyć to razem. Jeśli byłoby wyjście liniowe (chinch) od biedy dałoby rade podłączyć, ale miałbyś podwójną regulację głośności (na ampli i wzmacniaczu). RX-V383 to najniższy model i pozbawiony jest wszystkich "zbędnych" rzeczy, żeby był jak najtańszy. Wyjście front to wyjście na kolumny a nie na wzmacniacz- tak, uszkodziłbyś amplituner. Konkretna odpowiedź. Trochę chyba jednak nie przemyślany wybór ale z pioniera 330 531 czy demona 540 wydawał mi się by. Najlepszy. Z kolumnami pure nova black za 2k to nie dużol A może jakiś przełącznik np beresford? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 19 maja 2018 Udostępnij Napisano 19 maja 2018 Musisz zmienić amplituner w przyszłości Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burchelwnd Napisano 19 maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 maja 2018 (edytowany) Co mnie nie bawi bo to bedzie mój pierwszy i już lipa na początku... Trzeba było spytać na forum lepiej wczesniej. Ale budżet okrojony... Edytowano 19 maja 2018 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 19 maja 2018 Udostępnij Napisano 19 maja 2018 Nie przejmuj sie. Każdy popełnia błędy. Takie to nasze hobby:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burchelwnd Napisano 19 maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 maja 2018 Nie przemyślane do końca. Czyli nie ma co beresforda kupować? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 19 maja 2018 Udostępnij Napisano 19 maja 2018 Moim zdaniem nie. A powiedz mi, czy aż tak bardzo potrzebujesz takiego rozwiązania? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burchelwnd Napisano 19 maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 maja 2018 Narazie nie.... w przyszłości może. Ale patrząc na cenę to za przełącznik mam jedna kolumnę Magnat 1002? albo 202 pare Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 19 maja 2018 Udostępnij Napisano 19 maja 2018 No właśnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 19 maja 2018 Udostępnij Napisano 19 maja 2018 25 minut temu, burchelwnd napisał: Co mnie nie bawi bo to bedzie mój pierwszy i już lipa na początku... Trzeba było spytać na forum lepiej wczesniej. Ale budżet okrojony... To po prostu wstrzymaj się z kolejnymi ruchami, trochę dozbieraj i wtedy kup lepszy amplituner (a nie najprostszy w serii). Spokojnie możesz kupić używany... Zakup przełącznika to raczej będą wyrzucone pieniądze. Tylko pierw się zastanów jakich funkcji potrzebujesz w amplitunerze (funkcje sieciowe, HDMI, USB, wyjście na końcówkę mocy itd), bo jeśli wystarczy Tobie wejście cyfrowe (optyczne, koaksjalne) i nie musisz mieć sieci czy USB to w okolicy 500-700zł kupisz porządne używane modele, które zagrają bez porównania lepiej niż Yamaha którą posiadasz Pozdrawiam PS. A swoją drogą to polecam czytanie instrukcji - można tam znaleźć wiele odpowiedzi na wątpliwości właściciela sprzętu Proponuję również trochę dłuższe posty, bo poprzednie czyta się jak SMSy : dużo tego i mało treści. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 20 maja 2018 Udostępnij Napisano 20 maja 2018 roponuję również trochę dłuższe posty, bo poprzednie czyta się jak SMSy : dużo tego i mało treści. -a kolega znowu z tym Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts