baksik28 Napisano 2 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 2 czerwca 2018 Witam wszystkich. Mam nadzieję, że nie przynudzę tematem dla was takim jak inne bo sam udzielam się na innym forum(samochodowym) i wiem jak to jest z początkującym ale do rzeczy. Chciałbym coś zrobić z dźwiękiem w moim saloniku, TV to Sony 42 cale i do tego ps4, dźwięk w tv jest gorzej niż tragiczny, moja wieża 10 letnia gra lepiej niż on i temu ten temat. Chodzi mi o jakiś zestaw żeby to grało, z tego co czytałem to głośniki podstawkowe i amplituner mi potrzebne i jakieś źródło dźwięku. Tylko nie wiem za bardzo jakie, chodzi o to żeby po włączeniu tv czy to ps4 dźwięk był dobry i żeby czasem włączyć sobie jakąś płytkę czy muzykę na USB, radio i posłuchać czegoś miłego dla ucha. Salon okolo25m2 dźwięk raczej muzyka klasyczna. Budżet do 1500- 1700 zł raczej wszystko używane. Dziękuję i pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aenneus Napisano 3 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2018 (edytowany) Cześć. Do klasycznej to może używane kolumny Tannoy? Jakiś czas temu na portalach były używane podłogowe signature 4. Za około 1000. I do tego jakiś wzmacniacz. Albo któreś monitory tannoya, choć tu już nie podpowiem. Czy potrzebne osobne źródło dźwięku? PS4 obsługuje wszystko, nawet nieźle sobie radzi też że Spotify. Nie wiem czy przy tym budżecie warto jeszcze rozdrabniać się na cd. Edytowano 3 czerwca 2018 przez aenneus Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baksik28 Napisano 3 czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 czerwca 2018 Czyli ps4 jako źródło, ok. Dalej to już nie wiem czy wzmacniacz czy amplituner,jaki? Czyli podłączamy tv optykiem do amplitunera a ps4 do tv? Bardziej chodzi o to, że będzie to stało na rtv czyli podłogowe odpadają. Wysłane z mojego Xperia Z2 przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 3 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2018 Ja zaproponowałbym klasyczny wzmacniacz stereo i dac plus kolumny. Dac byłby źródłem. Konsole podpinasz do TV, a TV do daca optycznym lub koaksjalnym przewodem. Do twojego metrażu mogą być zarówno małe podłogowe jak i monitory, czyli kolumny podstawkowe. Do monitorów potrzebujesz standy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baksik28 Napisano 4 czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 czerwca 2018 OK, mógłbyś coś zaproponować? Wogole się NN tym nie znam ale brzmi to sensownie. Wysłane z mojego Xperia Z2 przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2018 Ale w tej cenie kupisz mega ciulowy dac. Kup używany amplituner stereo z wejściami cyfrowymi. Onkyo 8150, 8250, Yamaha rn602. Używany to kwota około 1000 zł. Do tego dwie kolumny duże tannoy m4 lub małe M2. Maksymalnie zestaw wyjdzie cię 2k. I masz spokój na lata. Piotrek 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baksik28 Napisano 4 czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 czerwca 2018 Ale tv będzie połączony optykiem? A reszta cyfrowo? Możesz napisać co gdzie i jak podłączyć? Dzięki wielkie. Wysłane z mojego Xperia Z2 przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2018 Tv to też cyfrowe. Masz się masz wieścią optyczne, coaxialne. Podłączysz wszystko jak trzeba. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baksik28 Napisano 4 czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 czerwca 2018 No ciężko znaleźć coś w granicach 1k,wszystko około 2 tyś, może jakaś alternatywa?Wysłane z mojego Xperia Z2 przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2018 Nikt nie mówił że pójdzie szybko. One schodzą jeśli są w dobrym stanie. Nowego Pioneera n30ae masz taniej nawet. Ale cierpliwie czekaj. Za tysiaka się trafi. Śledź głównie olx. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baksik28 Napisano 5 czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 czerwca 2018 A duża różnica jest między tymi co podałeś a TX8050? Wysłane z mojego Xperia Z2 przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2018 Między pioneerem? Sxn30ae to dokładnie to samo. Ma Tidala a 8050 nie ma. Tak to przecież ta sama firma. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dydex Napisano 6 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2018 Weź pod uwagę, że obsługa serwisów streamingowych to coś co te urządzenia mają "teraz". Mam TX-8050, które w teorii obsługuje Spotify, ale nie działa ono ponieważ nie ma już wsparcia. Niby można się bawić w edycję plików, ale trzeba mieć na to chęci. Za jakiś czas możesz zostać z urządzeniem, które kiedyś obsługiwało dany serwis. Do Spotify możesz użyć konsoli, ewentualnie telewizora lub innego urządzenia, które może obsługiwać serwisy streamingowe. Z funkcji sieciowych za najużyteczniejszą uważam obsługę DLNA. Pomyśl nad jakąś integrą, do której podłączysz się przez SPDIF lub Coaxial. Właściwie 8050 w tej roli spisuje się bardzo dobrze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baksik28 Napisano 6 czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 czerwca 2018 Między pioneerem? Sxn30ae to dokładnie to samo. Ma Tidala a 8050 nie ma. Tak to przecież ta sama firma. PiotrekNie, między 8050 a 8150 lub 8250Wysłane z mojego Xperia Z2 przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2018 Kolega dobrze ci podsumował. Różnice są w serwisach strumieniowych teraz. Co będzie za rok. Pamiętaj nowy model musi wyjść. Uważam że opcja chromecast jest ciekawa. Bo to nie powoduje utraty wsparcia. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baksik28 Napisano 29 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2018 Onkyo 8150 znalazłem za 1k a 8250 za 400 zł, duża różnica jest między nimi? Wyciskane na LG G6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2018 Hmmm. Nowszy za 400 czy za 1400? Jak za 1400 to bierz 8250. Różnica jest w serwisach sieciowych. Brzmienie to samo. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts