przemojuve Napisano 21 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2018 (edytowany) Witam:) Posiadam dość przyzwite kino domoe 5+1, wszystko mi pięknie chodziło, ostatniop też pod TV podpiąłem smart boxa. Głupim trafem zupełnie nie myśląc na właczonym sprzęcie wyjąłem kabel optyczny i nagle wyłączyło mi kno domowe. Po włączeniu nie słychać w ogóle dźwięku, tylko jak przyciszam, lub podgłaśniam słyszę w głośnikach takie pikanie, dam raz głośniej pik, podobnie jak robię ciszej. Sądzcie, że cos się mogło spalić? spróbować zrobić reset sprzętu ?W razie chęci pomocy, podam konkretne dane odnośnie kina. Z góry dziękuję i proszę o pomoc. Amplituner Pioonier V-420 Wyświetlacz działa, wszystko się przestawia, ale nie ma najważniejszego - dźwięku....;/ Edytowano 21 czerwca 2018 przez przemojuve Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2018 Sproboj zrobić reset. Z HDMI to słyszałem nie wolni tak robić. Ale o optyku nie. Może pomoże. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemojuve Napisano 21 czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 czerwca 2018 (edytowany) 2 godziny temu, S4Home napisał: Sproboj zrobić reset. Z HDMI to słyszałem nie wolni tak robić. Ale o optyku nie. Może pomoże. Zrobiłem rester, ale to nie pomogło ,przy zmienianiu poziomu glosu slyszę trzask w glosnikach a nie slyszę z zadnego kanalu głosu Może rzeczywiście padł jakiś kondensator? Edytowano 21 czerwca 2018 przez przemojuve Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 21 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2018 5 godzin temu, przemojuve napisał: Wyświetlacz działa, wszystko się przestawia, ale nie ma najważniejszego - dźwięku....;/ Przez odłączenie przewodu optycznego nie miałeś prawa niczego zepsuć , chyba , że szlak trafił sam przewód lub gniazdo. Spróbuj podłączyć jakieś źródło po HDMI , Coaxial lub RCA i zobacz jak zachowa się amplituner ( czy będzie dźwięk) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemojuve Napisano 21 czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 czerwca 2018 7 minut temu, tomek4446 napisał: Przez odłączenie przewodu optycznego nie miałeś prawa niczego zepsuć , chyba , że szlak trafił sam przewód lub gniazdo. Spróbuj podłączyć jakieś źródło po HDMI , Coaxial lub RCA i zobacz jak zachowa się amplituner ( czy będzie dźwięk) PROBOWAŁEM wszystkiego doslownie, pokream glosnością i stukanie slyschać w glosnikach a brak muzyki ewidentnie coś sie spalilo;/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 21 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2018 3 minuty temu, przemojuve napisał: PROBOWAŁEM wszystkiego doslownie, pokream glosnością i stukanie slyschać w glosnikach a brak muzyki ewidentnie coś sie spalilo;/ Jakie źródła masz podpięte? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemojuve Napisano 21 czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 czerwca 2018 optyk, dwa analogi, hdmi, co cchesz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 21 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2018 3 minuty temu, przemojuve napisał: optyk, dwa analogi, hdmi, co cchesz Rozumiem , że radio też nie chodzi a połączenie kabli kolumnowych z amplitunerem sprawdzałeś ? Przy włączonym amp. wyjmowałeś wtyczkę z sieci ? ( reset) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemojuve Napisano 21 czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 czerwca 2018 (edytowany) 26 minut temu, tomek4446 napisał: Rozumiem , że radio też nie chodzi a połączenie kabli kolumnowych z amplitunerem sprawdzałeś ? Przy włączonym amp. wyjmowałeś wtyczkę z sieci ? ( reset) mówisz o kablu zasilającym? nie robłem, sprobuje. Nic nie dało;/ Edytowano 21 czerwca 2018 przez przemojuve Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2018 Czy radio, analogowe też się tak zachowuje? odepnij wszystkie źródła. Zostaw tylko antene. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts