Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam:) Posiadam dość przyzwite kino domoe 5+1, wszystko mi pięknie chodziło, ostatniop też pod TV podpiąłem smart boxa. Głupim trafem zupełnie nie myśląc na właczonym sprzęcie wyjąłem kabel optyczny i nagle wyłączyło mi kno domowe. Po włączeniu nie słychać w ogóle dźwięku, tylko jak przyciszam, lub podgłaśniam słyszę w głośnikach takie pikanie, dam raz głośniej pik, podobnie jak robię ciszej. Sądzcie, że cos się mogło spalić? spróbować zrobić reset sprzętu ?W razie chęci pomocy, podam konkretne dane odnośnie kina. Z góry dziękuję i proszę o pomoc. 

Amplituner Pioonier V-420

Wyświetlacz działa, wszystko się przestawia, ale nie ma najważniejszego - dźwięku....;/

Edytowano przez przemojuve
Napisano (edytowany)
2 godziny temu, S4Home napisał:

Sproboj zrobić reset. Z HDMI to słyszałem nie wolni tak robić. Ale o optyku nie. 

Może pomoże.

Zrobiłem rester, ale to nie pomogło ,przy zmienianiu poziomu glosu slyszę trzask w glosnikach a nie slyszę z zadnego kanalu głosu

Może rzeczywiście padł jakiś kondensator? 

Napisano
5 godzin temu, przemojuve napisał:

Wyświetlacz działa, wszystko się przestawia, ale nie ma najważniejszego - dźwięku....;/

Przez odłączenie przewodu optycznego nie miałeś prawa niczego zepsuć , chyba , że szlak trafił sam przewód lub gniazdo. Spróbuj podłączyć jakieś źródło po HDMI , Coaxial lub RCA i zobacz jak zachowa się amplituner ( czy będzie dźwięk)

Napisano
7 minut temu, tomek4446 napisał:

Przez odłączenie przewodu optycznego nie miałeś prawa niczego zepsuć , chyba , że szlak trafił sam przewód lub gniazdo. Spróbuj podłączyć jakieś źródło po HDMI , Coaxial lub RCA i zobacz jak zachowa się amplituner ( czy będzie dźwięk)

PROBOWAŁEM wszystkiego doslownie, pokream glosnością i stukanie slyschać w glosnikach a brak muzyki ewidentnie coś sie spalilo;/

Napisano
3 minuty temu, przemojuve napisał:

optyk, dwa analogi, hdmi, co cchesz

Rozumiem , że radio też nie chodzi a połączenie kabli kolumnowych z amplitunerem sprawdzałeś ?

Przy włączonym amp. wyjmowałeś wtyczkę z sieci ? ( reset)

Napisano (edytowany)
26 minut temu, tomek4446 napisał:

Rozumiem , że radio też nie chodzi a połączenie kabli kolumnowych z amplitunerem sprawdzałeś ?

Przy włączonym amp. wyjmowałeś wtyczkę z sieci ? ( reset)

mówisz o kablu zasilającym? nie robłem, sprobuje. 

Nic nie dało;/