przemojuve #1 Napisano 21 czerwca 2018 (edytowany) Witam:) Posiadam dość przyzwite kino domoe 5+1, wszystko mi pięknie chodziło, ostatniop też pod TV podpiąłem smart boxa. Głupim trafem zupełnie nie myśląc na właczonym sprzęcie wyjąłem kabel optyczny i nagle wyłączyło mi kno domowe. Po włączeniu nie słychać w ogóle dźwięku, tylko jak przyciszam, lub podgłaśniam słyszę w głośnikach takie pikanie, dam raz głośniej pik, podobnie jak robię ciszej. Sądzcie, że cos się mogło spalić? spróbować zrobić reset sprzętu ?W razie chęci pomocy, podam konkretne dane odnośnie kina. Z góry dziękuję i proszę o pomoc. Amplituner Pioonier V-420 Wyświetlacz działa, wszystko się przestawia, ale nie ma najważniejszego - dźwięku....;/ Edytowano 21 czerwca 2018 przez przemojuve Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #2 Napisano 21 czerwca 2018 Sproboj zrobić reset. Z HDMI to słyszałem nie wolni tak robić. Ale o optyku nie. Może pomoże. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
przemojuve #3 Napisano 21 czerwca 2018 (edytowany) 2 godziny temu, S4Home napisał: Sproboj zrobić reset. Z HDMI to słyszałem nie wolni tak robić. Ale o optyku nie. Może pomoże. Zrobiłem rester, ale to nie pomogło ,przy zmienianiu poziomu glosu slyszę trzask w glosnikach a nie slyszę z zadnego kanalu głosu Może rzeczywiście padł jakiś kondensator? Edytowano 21 czerwca 2018 przez przemojuve Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tomek4446 #4 Napisano 21 czerwca 2018 5 godzin temu, przemojuve napisał: Wyświetlacz działa, wszystko się przestawia, ale nie ma najważniejszego - dźwięku....;/ Przez odłączenie przewodu optycznego nie miałeś prawa niczego zepsuć , chyba , że szlak trafił sam przewód lub gniazdo. Spróbuj podłączyć jakieś źródło po HDMI , Coaxial lub RCA i zobacz jak zachowa się amplituner ( czy będzie dźwięk) Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
przemojuve #5 Napisano 21 czerwca 2018 7 minut temu, tomek4446 napisał: Przez odłączenie przewodu optycznego nie miałeś prawa niczego zepsuć , chyba , że szlak trafił sam przewód lub gniazdo. Spróbuj podłączyć jakieś źródło po HDMI , Coaxial lub RCA i zobacz jak zachowa się amplituner ( czy będzie dźwięk) PROBOWAŁEM wszystkiego doslownie, pokream glosnością i stukanie slyschać w glosnikach a brak muzyki ewidentnie coś sie spalilo;/ Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tomek4446 #6 Napisano 21 czerwca 2018 3 minuty temu, przemojuve napisał: PROBOWAŁEM wszystkiego doslownie, pokream glosnością i stukanie slyschać w glosnikach a brak muzyki ewidentnie coś sie spalilo;/ Jakie źródła masz podpięte? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
przemojuve #7 Napisano 21 czerwca 2018 optyk, dwa analogi, hdmi, co cchesz Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tomek4446 #8 Napisano 21 czerwca 2018 3 minuty temu, przemojuve napisał: optyk, dwa analogi, hdmi, co cchesz Rozumiem , że radio też nie chodzi a połączenie kabli kolumnowych z amplitunerem sprawdzałeś ? Przy włączonym amp. wyjmowałeś wtyczkę z sieci ? ( reset) Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
przemojuve #9 Napisano 21 czerwca 2018 (edytowany) 26 minut temu, tomek4446 napisał: Rozumiem , że radio też nie chodzi a połączenie kabli kolumnowych z amplitunerem sprawdzałeś ? Przy włączonym amp. wyjmowałeś wtyczkę z sieci ? ( reset) mówisz o kablu zasilającym? nie robłem, sprobuje. Nic nie dało;/ Edytowano 21 czerwca 2018 przez przemojuve Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #10 Napisano 22 czerwca 2018 Czy radio, analogowe też się tak zachowuje? odepnij wszystkie źródła. Zostaw tylko antene. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach