Skocz do zawartości

Advance acoustic X-Preamp+XA160 czy Rotel RC1590+RB1080

Recommended Posts

Napisano

Witam
Zaczynam przygode z muzyka i prosze o rade. Mam do kupienia dwa zestawy w przyblizonej cenie Advance acoustic X-Preamp + XA160 nowy zestaw i Rotel RC1590+RB1080 uzywany , Moze ktos doradzi co wybrac . Juz zaczalem jezdzic i osluchiwac glosniki( super frajda ) Kable prawie wybrane Supra lub Vincent (sugeruje sie stosunkiem jakoscia do ceny). Drugie pytanie czy lepiej kupic glosniki nowe - srednia polka czy wysoka polka uzywane?
Dziekuje za podpowiedzi

Napisano

Jestem po odsluchu w Gliwicach (bylo bardzo przyjemnie) , Pan Piotrbyl cierpliwy i wszystko opowiedzial , doradzil i jest zwyciesca Focal Aria 926, Vincent SV-237, jedynie zastanawiam sie czy nie poczekac (dozbierac pieniadze)i dolazyc do Komplet Primare PRE32 + A34.2 + OPPO.
Glosniki zostaja. 
Dziekuje za podpowiedzi

Napisano

Połączenie Rotel z Focal moim zdaniem nie jest najlepszą opcją. Na pewno natomiast rekomenduje propozycję Vincent z Focal. Mam nadzieję, że słuchałeś najnowszego SV-237MK, jest lepszy od poprzednika. Jako alternatywa do Vincenta zwróciłbym Twoją uwagę na równie atrakcyjną hybrydę lampową Haiku Audio Bright MK4. Jak będziesz chciał, możemy oczywiście urządzenia wypożyczyć do testu w Twoim systemie.