alltrack Napisano 27 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 27 czerwca 2018 Witam Zaczynam przygode z muzyka i prosze o rade. Mam do kupienia dwa zestawy w przyblizonej cenie Advance acoustic X-Preamp + XA160 nowy zestaw i Rotel RC1590+RB1080 uzywany , Moze ktos doradzi co wybrac . Juz zaczalem jezdzic i osluchiwac glosniki( super frajda ) Kable prawie wybrane Supra lub Vincent (sugeruje sie stosunkiem jakoscia do ceny). Drugie pytanie czy lepiej kupic glosniki nowe - srednia polka czy wysoka polka uzywane? Dziekuje za podpowiedzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 28 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2018 Nikt wiarygodnie nie odpowie Ci na pytanie, musisz pojeździć i posłuchać a na koniec wybrać konfigurację, która w całości zagra najlepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2018 Logika mi mówi że używane. No chyba, że ich cena, a tak czasem bywa jest zblizona do ceny nowych klocków po negocjacji. Zalezy jak wiekowych szukasz. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alltrack Napisano 28 czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 28 czerwca 2018 Jestem po odsluchu w Gliwicach (bylo bardzo przyjemnie) , Pan Piotrbyl cierpliwy i wszystko opowiedzial , doradzil i jest zwyciesca Focal Aria 926, Vincent SV-237, jedynie zastanawiam sie czy nie poczekac (dozbierac pieniadze)i dolazyc do Komplet Primare PRE32 + A34.2 + OPPO. Glosniki zostaja. Dziekuje za podpowiedzi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 28 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2018 Połączenie Rotel z Focal moim zdaniem nie jest najlepszą opcją. Na pewno natomiast rekomenduje propozycję Vincent z Focal. Mam nadzieję, że słuchałeś najnowszego SV-237MK, jest lepszy od poprzednika. Jako alternatywa do Vincenta zwróciłbym Twoją uwagę na równie atrakcyjną hybrydę lampową Haiku Audio Bright MK4. Jak będziesz chciał, możemy oczywiście urządzenia wypożyczyć do testu w Twoim systemie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 czerwca 2018 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2018 Primark do focali to dobra opcja. Poskromi ich niezbyt kontrolowany bas. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts