Kubot Napisano 9 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 9 czerwca 2008 Witam, zamierzam zmienić swojego cd'ka Sony CDP-391 na np coś takiegohttp://allegro.pl/item379680588_otwarzacz_...5_the_best.htmlI tu się pojawia pytanie, czy naprawdę będzie słyszalna różnica??Będzie to grało ze wzmakiem Pioneera A-450R na kablach prolinka. Może niekoniecznie ten model odtwarza, ale raczej koniecznie ta marka. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Perkoz_1 Napisano 9 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 9 czerwca 2008 Ostatnio zaczytuję się audiofilskimi czasopismami z lat 1996 - 2001 i jak nie pamięć nie myli to coś takowego tam było. Poszukam i jak znajdę test tego odtwarzacza to napiszę na PW. Tylko mam pewne wątpliwości, czy dobrze robisz nastawiając się tylko na Pioneera bo z tego co mędrcy piszą na różnych forach to w razie awarii napędu lub lasera ( o co nie trudno przy tak wiekowym odtwarzaczu) będziesz miał kłopot bo to dziwny i rzadko stosowany napęd. Ale przyznam szczerze nie wypowiadam sie autorytatywnie na temat odtwarzaczy Pioneera jeżeli chodzi zarówno o budowę jak i parametry dźwiękowe. Z Pioneera miałem kiedyś tylko i wyłącznie wzmacniacz A 402R i poszedł szybko na sprzedaż bo jakiś był taki mułowaty i za Chiny Ludowe nie bardzo wychodziła mu współpraca z moim rewelacyjnym ówczesnym odtwarzaczem TEAC CDP 1800. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubot Napisano 9 czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 9 czerwca 2008 Też słyszałem o tym, że droga naprawa i w ogóle, ale jestem nastawiony na Pioneer'a ze względu na wzmacniacz... a jego nie chcę wymieniać Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Perkoz_1 Napisano 9 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 9 czerwca 2008 A co ty kapralem w armii CK jesteś, że wszystko musi być na "równaj w prawo" lub "ch....o ale jednakowo" ? Teraz jest moda na mieszanie. Zobacz ile Mulatów po Polsce chodzi A tak już bez żartów - słuchaj muzyki i podziwiaj jakość dźwięku a nie patrz się na loga producentów lub tabliczki znamionowe. U mnie nawet szerokość klocków jest różna ( o całe 0,5 cm.) bo to NAD I Sony ale jak to gra !!!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubot Napisano 9 czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 9 czerwca 2008 W takim razie inaczej:) Lubie ciepły dźwięk. Co innego w cenie do 300zł może ciekawie "mruczeć" z tym wzmacniaczem?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 9 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 9 czerwca 2008 Marantz 63 SE lub Marantz 63 KI!Taniutkie i dostępne lasery, świetny dźwięk, który wpasowuje się w Twoje wymagania!Niebanalny wygląd, bezproblemowa obsługa, a jak za kilka lat się wciągniesz - zachorujesz nieodwołalnie - możliwość znacznej modyfikacji poprzez tuning!Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubot Napisano 9 czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 9 czerwca 2008 Nie mogę takowych znaleźć... a Marantz cd62?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 9 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 9 czerwca 2008 Nie słuchałem, ale raczej nie polecam...Możesz z tańszych alternatyw spróbować znaleźć Marantza CD 53! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubot Napisano 10 czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 10 czerwca 2008 hmm znalazłem pochlebne opinie na audiostereo na temat tego marantza http://allegro.pl/item379347431_marantz_cd...sieciowka_.htmlPodobno ciepło gra. Prawda to ?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 10 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 10 czerwca 2008 Kolego Kubot!Już teraz wiem, co to za Marantz 62.Weź pod uwagę, że ten cdek jest o sporo, sporo lat starszy od modeli 63, 63 SE i 63 KI. Poza tym chciałeś zmienić swój odtwarzacz na lepszy niż posiadany! Moim zdaniem zakup Marantza 62 to będzie ewentualnie krok w bok, a nie do przodu!Przed zakupem zastanów się, a ponadto poszperaj w sieci i sprawdź co za napęd siedzi tam w środku, a potem sprawdź dostępność i koszt lasera oraz ewentualnie całego napędu!Jeżeli chcesz poznać moją opinię, to w takiego ślicznego skądinąd vintage bym się nie pchał i szukał czegoś z serii 63!To tyle.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubot Napisano 10 czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 10 czerwca 2008 Pozwólcie, że zagram Wam jeszcze na nerwach:) znalazłem marantza cd 53 mkII http://allegro.pl/item373607558_cd_marantz...ja_polecam.htmlCo Wy na to Szanowni koledzy?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 10 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 10 czerwca 2008 Kubot!O ile mnie pamięć nie myli to zdaje się, że pięćdziesiątka trójka była odrobinę słabsza dźwiękowo niż 63, ale to podaję, jak zaznaczałem z pamięci! Z wyglądu absolutnie niczym się ona nie różni poza oznaczeniami od serii 63.Raz jeszcze - spróbuj uzbroić się w cierpliwość i znależć 63 SE, lub jeszcze lepiej 63 KI - Ken Ishiwata Edition!Trochę się upieram, ale to dla Twojego dobra Nie jest to model szczegółnie rzadki, więc z pewnością uda Ci się znależć w doskonałym stanie!Przede wszystkimprzeszukaj wszystkie audiofilskie giełdy!Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubot Napisano 10 czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 10 czerwca 2008 Na allegro widziałem 63 se za 600zł Więc się tym przeraziłem. Ale poszukam jeszcze gdzie indziej, może akurat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 10 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 10 czerwca 2008 600 złotych (szęśćset złotych polskich)???Zgroza...Za taką kwotę to absolutnie nie warto!Ale jestem dobrej myśli... znajdziesz taniej! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubot Napisano 10 czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 10 czerwca 2008 Naturalnie, na poczekaniu zachęcam do podawania innych propozcyij. Cena do 300zł i dość ciepły dźwięk:)Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 12 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2008 Hej, kolego Kubot!Właśnie na giełdzie pojawił się polecany przeze mnie Marantz 63 KI, więc uprzejmie donoszę!Co prawda cena wywoławcza przekracza Twoje założenia, ale pewnie potargować można (i trzeba), bo cena, na oko, ze dwie "stówki" za wysoka...Namawiam Cię - spróbuj (ogłoszenie nie jest moje, sprzedawcy nie znam, nie jest ani krewnym, ani znajomym królika )Ogłoszenie Marantz 63 KIDaj znać, czy i co udało się urawać!Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 12 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2008 CD Marantz 63?No ładnie - fajny, zgrabny odtwarzacz! Ma wszystko, co potrzeba - oba wyjścia cyfrowe, klawiaturę numeryczną na pilocie i na panelu przednim odtwarzacza. Czy laser w nim to "filipsiak"?No i czym się różni w przypadku tego Marantza wersja standardowa od tej sygnowanej przez Kena Ishiwate?A przy okazji - właśnie kończy się aukcja na modyfikowanego SONY ESD228http://www.allegro.pl/item378325051_sony_cdp228esd.htmlCiekawa aukcja no i cena (na razie poniżej 150zł)/// PozdrawiamPS. Wzmiankowany Soniak został sprzedany za 233,50zł. Czyli cena rozsądna - no ale to nie byli krakowscy handlarze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 13 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2008 Kubot!A tego widziałeś??? Oferta rozsądna i spełniająca wszystkie Twoje wymagania! Marantz 63 SEA w przyszłości będziesz go mógł używać jako transportu do zewnętrznego DACa Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubot Napisano 14 czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 14 czerwca 2008 Przeoczyłem taką okazję... Wszystko przez to, że wszystkie chodziły za około 600zł i przestałem się nimi interesować. A tu proszę 285 i sprzedany, aż szkoda gadać, a pieniądze zainwestowałem w moje pierwsze w życiu wozidełko (samochód) więc nie chcę ich wyciągać i rozdrabniać. Z czasem jak wydatki się skończą (wyprawienie 18-stki, skończenie kursu na prawo jazdy i wreszcie kupno samochodu, z czym planuję się wyrobić przez wakacje to mam kilka ofert pracy w moim przyszłym zawodzie, więc zarobie i kupie:) może nawet coś lepszego:)Pozdrawiam i bardzo dziękuje za wszystkie propozycje!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 14 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2008 Kubot!No to jesteś frajer! Szkoda - odtwarzacz spełniał wszystkie Towje wymagania!W każdym razie sądzę, że pieniążki zainwestowałeś rozsądnie - Mistsubishi Lancer Evo, Subaru Impreza STI lub BMW 328Ti!Nie martw się - będziemy doradzać i później - odnośnie odtwarzacza - ja polecam Accuphase DP - 500!Naprawdę byłem pod wrażeniem!!!Oby Ci się spełniły sny i marzenia!!!Pozdrawiam! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubot Napisano 14 czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 14 czerwca 2008 hehe dzięki a co do samochodu to najbardziej mi zależy na nieco tańszych modelach Generalnie bardzo mnie interesuję Honda Civic 5 gen w sedanie city edition czyli zmienne fazy rozrządu przez co przy przyzwoitych osiągach autko malutko pali rzędu 7 litrów w cyklu miejskim. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 18 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 18 czerwca 2008 Cytat Przeoczyłem taką okazję... Wszystko przez to, że wszystkie chodziły za około 600zł i przestałem się nimi interesować. A tu proszę 285 i sprzedany, aż szkoda gadać... KubotObserwowałem z kolegą tego Marantza i mieliśmy pewne obawy - właściciel to żółtodziób z bardzo małą ilością komentarzy, odbiór osobisty byłby bardzo utrudniony (niby jakieś sto kilometrów w jedną stronę, ale czasu brak), a po ostatnich strajkach na poczcie i wariactwach kurierów preferuję jednak odbiór osobisty. Opis sprzętu też taki sobie i brak telefonu.Jeżeli zauważyłeś, to pytałem się parę postów wcześniej o oba CDki Marantza 63:"No i czym się różni w przypadku tego Marantza wersja standardowa od tej sygnowanej przez Kena Ishiwate"Tak więc z tymi "okazjami" to też jest różnię (nie mówię, że ten akurat był felerny...) i nie ma to jak możliwość odbioru osbistego i sprawdzenia / odsłuchania interesującego nas sprzętu!PozdrawiamPS. Jakoś w te 7 litrów w wCivicu z lat 1991-95 to nie za bardzo wierzę. Niby samochód już stary (czyli lekki) i jeździsz cały czas na rozgrzanym silniku, ale do tego w mieście nie mogłoby być korków... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubot Napisano 18 czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 18 czerwca 2008 W moim wspaniałym mieście nie ma korków:) Czasem się zdarzy jakiś mały jak są roboty:)http://www.hondapl.org/ tutaj są dane:) modele/civic 3,4d /91-92s wersja veiPozdrawiam:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts