Michał Bilski Napisano 25 lipca 2018 Udostępnij Napisano 25 lipca 2018 Witam wszystkich, Prosiłbym o Wasze opinie jaki zestaw wybrać - bądź nowe propozycje. Mam upatrzone dwa typy amplitunerów stereo 1. HARMAN/KARDON HK 3770 lub 2. YAMAHA R-N602 - dość często opisywana i wybierana Zestawione z głośnikami Pylon Audio Sapphire 25 - słyszałem u znajomych i mnie urzekło, choć było to w połączeniu z innym amplitunerem. Zródłem muzyki będzie w 99% urządzenie z Apple Music połączone przez Bluetooth oraz sporadycznie radio. Gatunki wszelakie (pop, r'n'b, hip hop, rock) Przestrzeń ok 40 mkw, wysokość powyżej 2,80m Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 lipca 2018 Udostępnij Napisano 26 lipca 2018 Cześć, Harmana odpuść. Samsung nie do końca zna się na audio RN602 ok ale zastanawiam sięczy przy tej kwocie. Można wtedy wziąć lepsze kolumny pokroju Heco 700. Albo Lepszy ampli RN803 i wtedy kolumny Melodika BL40 MKIII Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 26 lipca 2018 Udostępnij Napisano 26 lipca 2018 Witam, Zgadzam się z przedmówcą zdecydowanie Yamaha RN602 albo lepsza 803 dla porównania Onkyo TX-8250 albo TX-8270. Kolumny warto na pewno skonfrontować i Sapphire 25 z Heco Aurora 700. Zapraszam na odsłuch Marcin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 26 lipca 2018 Udostępnij Napisano 26 lipca 2018 W takim budżecie posłuchałbym tych kolumn na obu modelach; R-N602 jest dużo gorszy brzmieniowo od R-N803D. Moim zdaniem różnica w cenie jest warta dołożenia do wyższego modelu. Na tych kolumnach bez problemu to usłyszysz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Bilski Napisano 26 lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 26 lipca 2018 Dzięki, za odp. Domyślam się że R-N803D będzie lepszy, natomiast różnica w cenie jest znaczna. A i tak pewnie znajdzie się coś nieznacznie droższego i lepszego od R-N803D i tak w kółko 11 godzin temu, S4Home napisał: RN602 ok ale zastanawiam sięczy przy tej kwocie Co masz na myśli? Widzę, że nie pozostaje nic innego jak odsłuch R-N602 + proponowane głośniki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 26 lipca 2018 Udostępnij Napisano 26 lipca 2018 40m^2 , sporo warto sprawdzić saphire 25 , ja odsłuchiwałem w około 25m^2 i za bardzo dudnił bas , ale kto wie jak Tobie by spasowało , natomiast aurory 700 mogą być optymalne. Sprawdź z yamahą 602 obie pary i będziesz mieć pogląd Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 lipca 2018 Udostępnij Napisano 27 lipca 2018 11 godzin temu, Michał Bilski napisał: Co masz na myśli? 15 godzin temu, Top Hi-Fi Poznań napisał: R-N602 jest dużo gorszy brzmieniowo od R-N803D. Moim zdaniem różnica w cenie jest warta dołożenia To że możesz sobie pozwolić na model wyższy RN803D. Ale !! Na pewno nie kosztem kolumn. Jeśli masz wziąć model 803 a dużo gorsze kolumny to jednak wolał bym zestawienie lepsze kolumny + RN602. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts