nowy55555 Napisano 9 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2018 No błędy robię niestety hihi. Kabel mam nowy wysokiej klasy 3m za 250zl wraz z amplitunerem zakupiłem w sklepie audio. Dzwoniłem do Samsunga ,i TV może nie być kompatybilny z amplitunerem itp. trudno. A podłączyłem kabel optyczny i dalej norm głosu na kolumnach amplitunera Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2018 To salonu gdzie kupiłeś audio miałeś dzwonic żeby pomogli podłączyć. Nie do Samsunga Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy55555 Napisano 12 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2018 Sprzęt już jest gra świetnie KEF q950 i Onkyo TZ-RZ830 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolo2 Napisano 12 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2018 7 godzin temu, nowy55555 napisał: Sprzęt już jest gra świetnie KEF q950 i Onkyo TZ-RZ830 Ladnie. A gdzie central? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy55555 Napisano 12 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2018 Do stereo nie potrzebna centrala a zresztą te kolumny robią robotę, i coś niesamowitego głos i wokal słychać pośrodku pięknie się roznosi po całym salonie a bass niesamowity. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2018 Nie wróżę przyszłości temu zestawowi. Jeśli używasz HDMI i grasz długo to nie licz że pogra więcej niż pół roku rok maks. Fatalne ułożenie amplitunera Idealny przykład dla innych: tak nie róbcie!! Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy55555 Napisano 13 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2018 Witam s4Home a niby dlaczego nie wrożysz przyszlosci? Co jest nie tak powiecie może coś zmienię by grało dłużej. No ja używam tak godzinkę może 2 dziennie jak jestem w domu. Złe połączenie Onkyo i kef q950 czy chodzi o cos innego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rgomezik Napisano 13 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2018 Witam s4Home a niby dlaczego nie wrożysz przyszlosci? Co jest nie tak powiecie może coś zmienię by grało dłużej. No ja używam tak godzinkę może 2 dziennie jak jestem w domu. Złe połączenie Onkyo i kef q950 czy chodzi o cos innegoChodzi raczej o to iż ampli jest za bardzo zabudowane. Sprzęt jest ładny, po co go ukrywać? Daj go na blat szafki. Ale mogę się mylić i nie w tym problem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 13 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2018 29 minut temu, rgomezik napisał: Ale mogę się mylić i nie w tym problem. zdecydowanie w tym problem. Upychając ampli w taką wnękę na styk, to jak proszenie się o kłopoty. Obawiam się, że nawet wywalenie pleców na całej powierzchni tej wnęki (gdyby autor uparł się, żeby go tam i tak trzymać) nie wiele mogłoby wnieść do poprawy cyrkulacji. Zdecydowanie na szafkę z nim Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy55555 Napisano 13 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2018 Aż taki ładny to on nie jest by go eksponować na szafce i wszystkie bebechy kable itp. na wierzchu. A gra dobrze i widocznie nie grzeje się na tyle mocno bo jeszcze ani razu wentylator chłodzący się nie załączył. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rgomezik Napisano 13 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2018 Aż taki ładny to on nie jest by go eksponować na szafce i wszystkie bebechy kable itp. na wierzchu. A gra dobrze i widocznie nie grzeje się na tyle mocno bo jeszcze ani razu wentylator chłodzący się nie załączył. Twój wybór. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 14 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2018 a później pojawiają się tematy o padających komponentach w ampli i jaki to badziewny sprzęt robią. Ale zrobisz, jak uważasz - Twój cyrk, Twoje małpy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2018 Dokładnie o to chodzi. To mam tylko jedną prośbę do ciebie. Jak padnie płytka HDMI lub układ zasilające to nie pisz proszę nigdzie na forum jakie to Onkyo jest złe bo mi HDMI padło. Bo zostałeś przed tym ostrzeżony. Mi to obojętne. Nie ja prowadzę serwis i to nie mój hajs. To tylko darmowa dobra rada. ? Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy55555 Napisano 14 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2018 Acha mówicie aż taki może być problem coś tam pokabinuje wytnę plecy nawiercenie dziury by od dołu też była cyrkulacja powietrza. Dzięki za porade Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelarz01 Napisano 14 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2018 (edytowany) 7 godzin temu, nowy55555 napisał: Acha mówicie aż taki może być problem coś tam pokabinuje wytnę plecy nawiercenie dziury by od dołu też była cyrkulacja powietrza. Dzięki za porade Tak się nie da. Ewent. jak wyciągniesz tą półeczkę u góry i sprzęt z niej (nie wiem co to DVD?,laptop?). Oraz z tyłu nie będzie pleców całkowicie. To maksymalnie do 2h przy niedużej głośności jeszcze może z tego coś będzie (przy temp. pokojowej normalnej). A jeśli nie: To wyciągnij amplituner i postaw w otwartej przestrzeni. Niedawno miałem taki problem z odtwarzaczem dune solo. Działał mi przez długi czas bardzo dobrze. Postawiłem go na amplitunerze - nieświadomie. Amplituner często był jedynie ciepły. Wszystko ładnie chodziło aż do momentu kiedy filmy zaczynały mi się ciąć i zawieszać. Dziwiłem się o co chodzi. Zorientowałem się szybko ,że amplituner się nagrzewa i ciepło z niego wędruje do odtwarzacza, a ten też rozgrzany i stąd te problemy. Odtwarzacz dune solo odłożyłem na podłogę i od tej pory jest perfekt. A też tak myślałem jak ty - "żeby było ładnie". Tylko ja to robiłem nieświadomie i mi nikt nie powiedział ,że nie tędy droga Edytowano 14 sierpnia 2018 przez modelarz01 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 14 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2018 W dawnych czasach miałem stary ampli tak jak kolega na fotce powyżej , w sumie jedynie w lecie potrafił się wyłączyć z przegrzania , a po paru latach zaczęły się problemy z końcówkami mocy , vel trzeba było je potencjometrem głośności "aktywować" jak się któryś z głośników wyłączał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2018 Ale wiecie to bo tego doświadczyliście. Mi też nad się gasił w domu jak był zabudowany Kolega sam musi się "przejechać" żeby zrozumieć. Niestety teraz producenci szafek nie robią ich pod RTV. Nie ma na RTV miejsca. Ma być ładnie, nie funkcjonalnie. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolo2 Napisano 15 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2018 Wydaje mi sie ze onkyo 830 w standardzie jest ustawiiny na 6ohm a nie jak kiedys na 8ohm (denon i marantz dalej sa ustawiane na 8ohm). Wiec zdecydowanie mniej powinien sie grzac. Wywal plecy z szafki i powinno byc w miare ok. Dla bezpieczenstwa wlacz film i postaw termometr na ampli. Jak bedzie powyzej 50 stopni to wypadaloby cos zrobic. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modelarz01 Napisano 15 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2018 (edytowany) 10 minut temu, lolo2 napisał: Wywal plecy z szafki i powinno byc w miare ok. Dla bezpieczenstwa wlacz film i postaw termometr na ampli. Jak bedzie powyzej 50 stopni to wypadaloby cos zrobic. Tak tylko zależy wszystko od pory roku/pogody. A jak będzie temperatura zewn. 35stopni. a wew.30stopni to pomiary musiałby powtórzyć albo nie włączać sprzętu w upalne dni Jeszcze jeśli lubisz otwierać okna w upalne dni w dzień to temperatura zewnętrzna będzie taka sama jak wewn, Edytowano 15 sierpnia 2018 przez modelarz01 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 15 sierpnia 2018 Onkyo zawsze miało i ma te dencje do mocnego grania. Czy to jest ustawione na 8 czy 6 omów. Obawiam się że plecki to wciąż za mało. Zobaczcie na tą szafkę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Repugnant Napisano 19 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2018 Dnia 2018-08-15 o 15:14, S4Home napisał: Onkyo zawsze miało i ma te dencje do mocnego grania. Czy to jest ustawione na 8 czy 6 omów. Obawiam się że plecki to wciąż za mało. Zobaczcie na tą szafkę. tez tak mysle ja bym wywalil plecy,poleczke i nawiercil dziure w podlodze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts