Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Hej,

Zastanawiam się nad kupnem zestawu do słuchania muzyki i czasami do oglądania filmów. Zastanawiam się nad czymś takim https://www.salonydenon.pl/pl/MM/Produkty/KINO_DOMOWE/ZESTAWY_KINA_DOMOWEGO/AVR-X2500H___SP706___SP206___SP506___AS_84_2_SC

Co myślicie o marce denon i czy w tej cenie można kupić coś lepszego? A może nawet da się zejść z ceny? Podoba mi się funkcja multiroom dla sygnału audio. Nie jestem audiofilem ale chcę kupić zestaw na którym będę mógł posłuchać muzyki(aktualnie słucham na głośnikach creative). W zasadzie wydaje mi się że wystarczył by mi zestaw 2 głośników + wzmaczniacz i funkcja multiroom ale nie wiem czy jest coś takiego.

Napisano (edytowany)

Z jednej strony stereo powinno wystarczyć tylko są dwa ale:

- raczej w stereo nie będzie opcji multiroom audio jak w denonie 2500

- chcę kupić sprzęt na lata i może tak się zdarzyć że zacznę oglądać filmy(dziecko dorośnie :) )

Wolał bym jednak coś nowego i z gwarancją

Edytowano przez skoczo
Napisano

No to już jak wolisz. Jak chcesz stereo to doradze stereo jak kino to doradze kino.

Ten zestaw jest dobry. W dobrej cenie ale chyba szukał bym deczko czegoś innego. Canton w połączeniu z denonem i to amplitunerem ma tendencję do buczenia na dole. Jego bas jest spory, czasem zbytnio i przez to mało kontrolowany. 

Góra jest dobra, wyraźną, z nutką agresji. Ale ten dół. W podobnej cenie dostaniesz quantum 725 który tego problemu nie ma. Lub elac f6 nieco bardziej spokojne kolumny o potężnym ale kontrolowanym basie.

Piotrek

Napisano

Ale multi room jest wtedy oparty o głośniki musiccast. A one są takie sobie. W przypadku amplitunera KD, można pociągnąć po prodtu kable do innego pomieszczenia. Znacznie lepiej. 

Ale fakt faktem, kolega musi zdecydować co chce mieć w tym pierwszym, głównym pomieszczeniu. A resztę dopasować pod to.

Piotrek