kadamowi Napisano 9 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2018 Mam sypialnię wielkości około 3mx4m i przymierzam się aby postawić tam jakiś sprzęt do słuchania muzyki z CD i gramofonu (przymierzam się do kupna). Nie będzie to głośno (do tego zestaw jest w innym pokoju) ale ma być przyzwoita jakość. Może jakieś pomysły jaki sprzęt ? Dylematy mam takie: - czy koniecznie klasyczny zestaw wzmacniacz + CD czy może jedno pudełko - czy koniecznie zestaw 2 głosniki czy może są jakieś fajne rozwiązania jakościowe z jednym, może być trudność w znalezieniu miejsc ustawienia głośników w stylu trójkatnym Przy tradycyjnym pytaniu o budżet to nie chciałbym przepłacać, ale jak będzie warto to kilka tysięcy wydam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2018 Pytasz o sprzęt akustyczny? Najlepiej nadają się do sypialni miękkie pochłaniacze- poduszki, kołdry, materace.... Ale to chyba już masz, prawda? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadamowi Napisano 10 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2018 To mam ;-) Potrzebuję rady sprzętowej czy iść w kierunku "normalnego" zestawu czy może są rozwiązania które wystarczą do małych powierzchni, ale jestem nowy I może nie w tej kategorii umieściłem wątek. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pboczek Napisano 10 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2018 21 godzin temu, kadamowi napisał: - czy koniecznie zestaw 2 głosniki czy może są jakieś fajne rozwiązania jakościowe z jednym, może być trudność w znalezieniu miejsc ustawienia głośników w stylu trójkatnym W takich warunkach daj sobie spokój z budowaniem zestawu stereo i to jeszcze w oparciu o gramofon na źródle. Kup jakiegoś pianocrafta i będzie Pan zadowolony (wcześniej posłuchaj go w sklepie). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2018 (edytowany) 34 minuty temu, kadamowi napisał: jestem nowy I może nie w tej kategorii umieściłem wątek. Ano właśnie... I kto z tych, którzy są doskonali w doradzaniu sprzętowym Ciebie tu znajdzie? Popróbuj w dziale "Stereo" może będzie odzew jakiś. Pozdrawiam Ciebie, WP Edytowano 10 sierpnia 2018 przez Gość Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadamowi Napisano 10 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2018 ok, to zamykam tu wątek Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 10 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2018 Kadamowi. Nowy wątek jest tutajhttps://forum.audio.com.pl/topic/50941-sprzęt-w-sypialni/?tab=comments#comment-221440 Ale wystarczyło po prostu zgłosić prośbę o przeniesienie wątku do właściwego działu - to tak na przyszłość :-) Pozdrawiam PS. Wątek może zamknąć tylko Administrator i Moderator. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts