kadamowi Napisano 10 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2018 Założenia są takie, że to jest sypialnia 2.9x4.3m, słuchanie albo leżąc na środku albo siedząc przy biurku w jednym z rogów, albo siedząc na fotelu w drugim rogu. Raczej ciężko tu o klasyczne ustawienie w trójkącie i miejsc do montowania głośników nie za wiele. Napewno będzie odtwarzanie z CD ale nie głośno, prawdopodobnie też gramofon. Mam takie pytania: 1) Czy koncepcja oparta o jeden głośnik w rogu pokoju typu MusicCast daje jakiś efekt ma ktoś z tym doświadczenie ? Na coś takiego patrzyłem MusicCast Yamaha 2) Czy kupować zestaw CD+Wzmacniacz czy może są jakieś przyzwoite nieduże pudełka 2in1 ? Chodzi nie o optymalizację ceny tylko miejsca. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2018 Nie ma sensu prawdziwy zestaw HiFi bo leżąc usłyszysz inaczej niż siedząc przy biurku. Moim zdaniem to miejsce dla systemu typu bose lub sonos. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 10 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2018 Możesz kupić 2 głosniki MusicCast i sparować je w stereo. Bardzo popularne rozwiązanie wśród naszych klientów jako system do sypialni. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadamowi Napisano 10 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2018 A jaki sprzęt proponują Państwo dokupić i w którym salonie w Warszawie można by było tego posłuchać ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 10 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 10 sierpnia 2018 Kadamowi W Warszawie są 3 salony Top HiFi - na Nowogrodzkiej 44, Andersa 12 i Naruszewicza 30. Czynne od poniedziałku do soboty. Oraz wiele salonów innych firm Warto byś się zastanowił które miejsce w pokoju będzie głównym miejscem odsłuchu (i "pod nie" ustawił system), a które będą do słuchania w tle (i potraktowane po macoszemu - na zasadzie "aby grało"). Poza tym podaj więcej informacji (np. jaka kwota wchodzi w grę, czy może być sprzęt używany...) zgodnie z wątkiem "Pierwsze posty..." Pozdrawiam PS. Zamknąłem Twój wątek utworzony wcześniej w nieodpowiednim dziale. No i witaj na naszym Forum :-) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadamowi Napisano 11 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 11 sierpnia 2018 Naruszewicza widzę mam koło pracy to podejdę posłuchać. Budżet to 3-4 tyś, pomyślę gdzie ma najlepiej grać, sprzęt używany w dobrym stanie wchodzi w grę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts