Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć, jestem na etapie wyboru głośników do kina domowego. Pomieszczenie ma prawie 20m2, 4m x 4,8m i częściowo otwarte na kuchnię. Głośniki muszą być małe ("plastiki"), nie mogę pozwolić sobie na typowe kolumny drewniane ze względu na brak miejsca. Fronty będą wisiały koło TV a tylne na podstawkach. Dobrze by było gdyby subwoofer był bezprzewodowy ale nie koniecznie. Amplituner zostaje ze starego zestawu: HK AVR151.

Salon.JPG

Napisano
11 godzin temu, S4Home napisał:

Za 2,5k mógł bym się zastanowić.

Plątanina kabli! Plus bardzo małą możliwość rozbudowy, a w zasadzie jej brak. Używane są sprzedawane po tysiąc z hakiem.

Chyba nie 10, najtaniej znalazłem za 3300. Wezmę Hermana z bezprzewodowym subem. 

• 1 year later...
Napisano

który z  wymienionych powyżej zestawów zagra dynamicznie a przede wszystkim szczegółowo w kinie ?

- miałem harmany / słabe

- miałem tannoy arena nieco przygaszone w szczegółach ale za do dosyć mocne 

- miałem kef te najmniejsze aluminiowe góra taka nie naturalna metaliczna

myślę o HECO ambient / polk audio 1700 / kef 2005 / i ewentualnie propozycje :)

95 % kino domwe , sypialnia ok 15 m2 / yamaha seria 7 

Napisano (edytowany)

to mam trop jako że sa podobne wizualnie i cenowo to jenak może któreś jednak sa blizej moich oczekiwań, nie słucham głośno ale chcę jak najwięcej szczegółów no i jak to w kinie dobry bas lecz nic z kategorii buczącego i przeciągającego. 

poprosze jeszcze o propozycję 4 monitory podstawkowe / central + sub - im mniejsze tym lepiej mam ograniczoną przestrzeń, centralny i sub bez ograniczeń / cenowo max 3500 zł

dziękuję :)) 

Edytowano przez Tomek Bylica