leslo Napisano 28 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2008 Kupiłem przedwzmacniacz firmy VISCO...na czym polega mój problem...Kiedy robię głośniej z głośników wydobywa się jednostajny szum co przeszkadza przy słuchaniu....Ktoś mi doradził żeby tranzystory większe dać czy coś takiego....może mi ktoś powiedzieć co to jest i jak tego się pozbyć??Wiem że najlepiej zainwestować w amplituner ale póki co zbieram na niego....jak sprzęt jest odłączony od przedwzmacniacza to wszystko jest ok tylko oczywiście cicho gra... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 28 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2008 Wygląda na to że twój wynalazek jest trafiony albo jest tak niskiej jakości.Należy jednak kupować sprzęt firmowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 2 lipca 2008 Udostępnij Napisano 2 lipca 2008 lesloNapisz jeszcze, pod jaki sprzęt jest podłaczony ten przedwzmacniacz?Masz link do danych Twojego VISCO?Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 19 lipca 2008 Udostępnij Napisano 19 lipca 2008 Coś kolega nie chce z nami gadać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leslo Napisano 2 września 2008 Autor Udostępnij Napisano 2 września 2008 Przepraszam że nie odp ale nie miałem przez długi okres dostępu do neta..Wracając do przedwzmacniacza:http://www.allegro.pl/item409863495_przedw...vanco_nowy.htmlJest on podłączony do:http://www.acris.pl/produkt.jsp?pid=19635Jak robię głośniej to słyszę jednostajne bzyczenie w głośnikach a to naprawdę wkurza:/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Waldek Napisano 2 września 2008 Udostępnij Napisano 2 września 2008 Witam!Vivanco robi dużo rzeczy m.in. kable. Najprościej jest podłączyć do innego sprzetu, n.p u kolegi i sprawdzic czy efekt bedzie podobny. Jeżeli tak, to szybciutko zareklamowć, odzyskać pieniążki i kupić innej firmy.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zn21 Napisano 2 września 2008 Udostępnij Napisano 2 września 2008 mam podejrzenie, że te buczenie powstaje od fal akustycznych z głośników głośno grających. Postaw gramofon na stabilnym podłożu by drgania nie przedostawały sie na gramofon i sprawdź jeszcze raz. Jeżli te bzyczenie ma wysokie częstotliwości to wina leży w czym innym Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redrum Napisano 25 września 2008 Udostępnij Napisano 25 września 2008 Witam, kupiłam sobie Technicsa SL Q300. Podłączyłam go do wyjść AUX mojej wieży i oczywiście gra za cicho. Wiem, potrzebuję przedwzmacniacza. Jednak poza tym że jest zbyt cichy, z głośników wydobywa się również buczenie o niskiej częstotliwości - nawet gdy żadna płyta nie jest aktualnie odtwarzana. Czy przedwzmacniacz usunie ten denerwujący dźwięk? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wupe Napisano 10 listopada 2008 Udostępnij Napisano 10 listopada 2008 WitamChcialabym zadac kilka pytan z pozycji kompletnego laika...Dostałam gramofon Technics SL BD200B oraz amplituner Panasonic SA-HE40. Podobno kiedyś razem działały.Podłaczyłam to do głóśników, ale grają bardzo cicho. Czy problemem jest brak przedwzmacniacza? Czy może to wina Panasonica? Nie jestem pewna też do jakiego wyjścia podłączyć gramofon, mam do wyboru: DVD, TV i GAME/AUX : /Pomocy? : / Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor Napisano 10 listopada 2008 Udostępnij Napisano 10 listopada 2008 Cytat Nie jestem pewna też do jakiego wyjścia podłączyć gramofon, mam do wyboru: DVD, TV i GAME/AUX : / Z tego co obejrzałem jakieś zdjęcie zadu tego wzmacniacza nie ma tam wejścia Phono Brak takiego wejścia, przekłada się niestety na brak wbudowanego preampa gramofonowego. Innymi słowy brak Ci do szczęścia zewnętrznego przedwzmacniacza gramofonowego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wupe Napisano 17 listopada 2008 Udostępnij Napisano 17 listopada 2008 Dzięki za odpowiedź : )A czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jaki przedwzmacniacz kupić? Nie znam się na tym i nie chcialabym kupic [zapewne na allegro] czegos, co nie bedzie pasowalo... Czy to obojetne jaki wybiore? Bardzo prosze o pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 17 listopada 2008 Udostępnij Napisano 17 listopada 2008 Na przykłada taki przedwzmacniacz gramofonowy - Pro-Ject za 150zł, jest w ogłoszeniach SPRZEDAM na FOrumhttp://forum.audio.com.pl/index.php?showtopic=7088Wystarczy teraz wpisać ProJect w wyszukiwarkę i zobaczyć, jak to wygląda.Cena rozsądna - niecałe 50% ceny nowego urządzenia. Od razu dodam - nie ma sensu kupować najtańszych przedwzmacniaczy po 50-70zł. Bo co z tego, że umożliwią podłączenie gramofonu do wzmacniacza/amplitunera, skoro są słabe jakościowo Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor Napisano 18 listopada 2008 Udostępnij Napisano 18 listopada 2008 Jeśli mogę coś sugerować .......... zgodnie z tym co pisał RoRo wystrzegaj się wynalazków typu nowy super Hi-End, cena 20-50pln. Niektórzy kupili i mieli z nimi problemy - wystarczy popatrzeć na tym forum.Generalnie sugerowałbym zwrócić uwagę na produkty, wspomnianego już Pro-Jecta a oprócz tego NAD-a i Cambridge Audio.Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gatto Napisano 2 stycznia 2009 Udostępnij Napisano 2 stycznia 2009 Za jednostajne bzyczenie odpowiada raczej zasilacz. Sądząc po wyglądzie i wytłoczonych napisach jest to najtańszy niestabilizowany zasilacz, więc filtracja w nim jest symboliczna. Sprubój pożyczyć od kogos lepszy zasilacz, może to pomoże. Aczkolwiek sam dobry zasilacz może kosztować znacznie więcej od przedwzmacniacza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor Napisano 11 marca 2009 Udostępnij Napisano 11 marca 2009 Cytat Za jednostajne bzyczenie odpowiada raczej zasilacz. A najpewniej niepodłączone uziemienie W wypadku gramofonu - tego trzeciego kabelka "gnd" nie należy jednak ignorować Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts