olo36 Napisano 21 lipca 2008 Udostępnij Napisano 21 lipca 2008 Witam! Niedawno skompletowałem nowy zestaw stereo; ARCAM FJM (A38, CD36, T31) + podłogówki KEF XQ40. Teraz szukam jeszcze DVD, ale nie ARCAM-a bo zależy mi głównie na słuchaniu (a ARCAM trochę kosztuje). DVD ma byc raczej dla pozostałych domowników. Rozważam coś klasy YAMAHY S-1800, obraz ponoc wyśmienity, a i dźwięk też niezły. No ale żeby nie było za łatwo, teraz znowu wchodzi BLUE-RAY! I nie wiem... Może ktoś drąży podobny temat, będę wdzięczny za jakieś podpowiedzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 21 lipca 2008 Udostępnij Napisano 21 lipca 2008 Rozumię ,że to DVD ma służyć do "oglądania" filmów a nie jako odtwarzacz plyt CD ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Perkoz_1 Napisano 21 lipca 2008 Udostępnij Napisano 21 lipca 2008 Dlatego, że zbliża się "niebieska ekstaza" ale jest jeszcze za droga na Twoim miejscu popatrzył bym na swój zestaw Arcama i dopasował jakiekolwiek DVD ( oczywiście markowe a nie jakieś marketowe koszmarki) do ogólnego wyglądu tego zestawu. Nie ma moim zdaniem co szaleć z drogimi DVD bo szkoda na to kasy a wszystkie odtwarzają podobnie. Jeśli natomiast chodzi o dźwięk to i tak DVD będzie odtwarzał go tak dobrze jak na to pozwoli wzmacniacz lub amplituner. Zresztą do stereo masz całkiem słuszny odtwarzacz CD. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemysl_17 Napisano 21 lipca 2008 Udostępnij Napisano 21 lipca 2008 kolego jeśli masz Lcd to polecam zakup hd dvd lub blue ray , sam trochę żałuje , w tym rzecz że zwykłe dvd nie odtworzy Ci filmów w formacie MKV czytałem na forum " żadne dvd nie odtworzy Ci filmów hd np Pulp fiction ( format MKV ) , takie filmy odtworzysz tylko na blue ray lub hd dvd " i to jest prawda , sam kupiłem pioneer dv - 400 i nie odtworzy mi filmu , tak samo na szwagra dvd ( też coś koło 300 zł) nie pójdzie . Tylko pytanie czy warto wydawać min 700 zł na dvd? bo tyle kosztują minimum z tego co sie orientujepolecam fajne forum :http://forum.divx.pl/index.php?sid=e9cdbae...78dee928cad605ei kolejne tj , o Pioneerach gdybyś myślał o dvd tej firmyhttp://forum.pioneerdivx.net/ja na dv 400 nie narzekam idzie wszystko z pendrive'a i nie tnie się , lecz na nie oryginalnym sofcie jest , orginalny jest do bani Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 21 lipca 2008 Udostępnij Napisano 21 lipca 2008 Blue-ray na razie zwyciężył...ale jak długo przetrwa ?Czy warto inwestować pieniądze w formaty ,które zmieniają się co przysłowioe "pięć minut" ?Sam miałem magnetofon cyfrowy DAT ,odtwarzacz dysków wizyjnych,DVD Beta i Mini Disc.......................................... gdzie teraz są te formaty ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olo36 Napisano 21 lipca 2008 Autor Udostępnij Napisano 21 lipca 2008 Dokładnie chodzi mi o okazjonalne oglądanie filmów, a wzmacniacz i głośniki mają tylko jak najbardziej poprawnie odtwarzać tzw. ścieżkę. Do słuchania mam CD36. Moje ARCAM-y (wzmacniacz, CD i tuner) są czarne (wyświetlacze oczywiście zielone). Nie znalazłem podobnie wyglądającego DVD (ale jak pisałem nieARCAMA, czytaj; do 1,5-2 kzł.). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audionet Napisano 21 lipca 2008 Udostępnij Napisano 21 lipca 2008 Może coś ze stajni Denona Jest czrna wersja urządzenia.Np ten:http://www.audio-mix.pl/product_info.php?products_id=593 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kibic1 Napisano 22 lipca 2008 Udostępnij Napisano 22 lipca 2008 YAMAHY S-1800, będzie bardzo dobrym wyborem.Z Blue dałbym sobie spokój.filmów w tym formacie na lekarstwo ,wszystko piekielnie drogie.Więc będziesz na nim oglądał zwykłe DVD czy Divix .A jak czytałem w testach to odtwarzacze Blue niezbyt sobie radzą ze starymi formatami i obraz nie powala na kolana. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirs Napisano 22 lipca 2008 Udostępnij Napisano 22 lipca 2008 Witam.Poleciłbym również Denona którego proponuje Audionet.Mam ten odtwarzacz od dłuższego czasu.Obraz doskonały. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts