bastaz Napisano 17 września 2018 Udostępnij Napisano 17 września 2018 Dzień dobry wszystkim :) Sprawa się ma tak, że posiadam amplituner stereo HK3490 i do niedawna były do niego podłączone kolumny DALI blue 6006, które niedawno sprzedałem. Miałem w planach kupno soundbara i sprzedaż ampli aczkolwiek posłuchałem kilku w weekend no i jednak zostanę przy zestawie wzmak/ampli+kolumny. Co do Dali to grały ok, ale trochę brakowało mi trochę mięsistego basu no i w końcu je sprzedałem (po 8 latach). Także co polecacie do tego ampli (nie chce go zmieniać na razie, może w dalszej przyszłości)? Nie chce także nadwyrężać budżetu także szukam, czegoś w cenie do 2000zł-2500zł. Na razie moje typy to STX electrino 250, melodiki BL40 mk3, Klipsch 26... Co wg Was by dobrze współgrało z tym sprzętem co by miało bassreflex przedni? moze byc biwire, bo mam po 2 pary kabli. Pokój ma około 48m2. Głównie będzie leciało u mnie radio oraz muzyka po BlueTooth z aptx (Deezer, Spotify). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 września 2018 Udostępnij Napisano 17 września 2018 Z nowych melodika bl40mkIII z używanych klipsch f3. Nie mylić z nowymi seriami referencje to nie to samo. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 17 września 2018 Udostępnij Napisano 17 września 2018 Witam, Na twoim miejscu dołożyłbym ale niewiele i wziąłbym kolumny Pylon Audio Sapphire 25. Kolumny oferują dobry bas i odpowiednią dynamikę - polecam. Marcin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bastaz Napisano 17 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 17 września 2018 1 godzinę temu, S4Home napisał: Z nowych melodika bl40mkIII z używanych klipsch f3. Nie mylić z nowymi seriami referencje to nie to samo. Piotrek A reference 26 nie będą lepsze? Ta melodika da radę nagłośnić tyle m2? 1 godzinę temu, Q21 napisał: Witam, Na twoim miejscu dołożyłbym ale niewiele i wziąłbym kolumny Pylon Audio Sapphire 25. Kolumny oferują dobry bas i odpowiednią dynamikę - polecam. Marcin BR mają z tylu. U mnie to odpada ? a te stx'y? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 17 września 2018 Udostępnij Napisano 17 września 2018 W takim metrażu pylony zrobiłyby robotę , obadaj sobie też tonsil maestro III . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 września 2018 Udostępnij Napisano 17 września 2018 Nie r26 grają duzo gorzej. Melodika da radę na takiej powierzchni. Jak chcesz być pewien to jest jeszcze magnat shadow 207. To lepsze konstrukcja od rodzimego tonsila. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bastaz Napisano 17 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 17 września 2018 Ten magnat nie ma BF z przodu. No nic. W piatek podjadę posłuchać tych F3. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 września 2018 Udostępnij Napisano 18 września 2018 A co ma bas reflex z przodu do tego? Myślisz że możesz wtedy dosunąć kolumny do ściany? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bastaz Napisano 18 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 września 2018 Ząłączam schemat salonu. Kolumny to kółka. Mam na srodku taką przegrodę (ścianę). Nie stały by przy ścianie ale tak w katach raczej, ale nie dosunięte na maxa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 września 2018 Udostępnij Napisano 18 września 2018 Ojej to fatalne rozstawienie kolumn. To bas reflex tu ma najmniejsze znaczenie. I tak musisz je odsunąć od kominka dość znacznie. Więc akurat nie to jest Twoim problemem. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bastaz Napisano 18 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 września 2018 No wlasnie nie mogę jakos bardzo odsunąć, bo będzie zbyt bardzo wysunięty w stosunku do tego co stoi przy drzwiach na taras (tego nie wysunę tez mocno, bo będzie stał w przejściu). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 września 2018 Udostępnij Napisano 18 września 2018 Nie widze innego sposobu jak test w domu. Jeśli ktoś w ciemno doradzi Ci kolumny do zakupu to "wciska" W tym przypadku musisz je sprawdzić u siebie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bastaz Napisano 18 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 września 2018 No dobra, to na razie zobacz jak te F3 grają. Piszesz ze reference gorsze, a dlaczego to? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 września 2018 Udostępnij Napisano 19 września 2018 Stara seria Synergy to brzmienie dokładne ale ciepłe. Nowe to suche ostre konturowe granie. Tu masz to szerzej opisane: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bastaz Napisano 23 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 23 września 2018 No i stałem sie posiadaczem F3 za przyzowitą cenę. Graja przyjemnie, ale jednak HK chyba je troche ogranicza. Cóż, bede powoli polował na coś lepszego. Co by do nich pasowało, jakis Marantz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 września 2018 Udostępnij Napisano 24 września 2018 Lepszy HK. NP HK 680 / 690 Marantz PM8000 / 8004 Yamaha AX 900 Denon PMA 1060/1560 Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bastaz Napisano 25 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 25 września 2018 A co sądzisz o xindaku a06? Poczytalem troche i niby nadaje sie do Klipschów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 września 2018 Udostępnij Napisano 25 września 2018 Bardzo fajny wzmak. Pierwszą edycję można dostać na prawdę taniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bastaz Napisano 27 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 września 2018 Harman znalazł nowego właściciela, a ja pożyczyłem od znajomego wzmak Avance AT-510. Ale kosmiczna różnica w porównaniu do HK. Nie spodziewałem się aż takiej różnicy w jakości i przestrzeni. Oczywiście z basem raczej slabo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 września 2018 Udostępnij Napisano 28 września 2018 No to szukaj dalej. Bo względem Harmana nie trudno znaleźć coś lepiej grającego w każdym aspekcie. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bastaz Napisano 29 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 29 września 2018 Tak się zastanawiam, czy może od razu szarpać się na coś lepszego. Czy roxan Caspian pierwszej generacji będzie ok? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 października 2018 Udostępnij Napisano 1 października 2018 Bardzo fajny wzmak. Przeskok kilku klas. Nie jest to demon mocy ale dźwiękowo super maszynka. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bastaz Napisano 1 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 1 października 2018 No bo sie teraz waham, xindak a06 czy ten caspian tylko caspian 2x droższy ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 października 2018 Udostępnij Napisano 1 października 2018 Wyjściowo też był droższy. Xindak będzie grał mocniej. Ale tak poza tym to jednak caspian wygra we wszystkich aspektach. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 1 października 2018 Udostępnij Napisano 1 października 2018 (edytowany) Caspian świetny wzmak, warto dołożyć, będziesz miał spokój na kilka lat. Gra bardzo przestrzennie i detalicznie. Moc przy 4 omach to 120 W, a to już całkiem sporo. Dość mocne niskie i b. dobrze kontrolowane. Ogólnie bardzo muzykalny wzmacniacz. Nowy Caspian m 1 kosztował około 6-7k używany można kupić za około 2k. To zupełnie inna liga. Edytowano 1 października 2018 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts