Zax93 Napisano 24 września 2018 Udostępnij Napisano 24 września 2018 (edytowany) Witam, przymierzam się do zakupu kina domowego szukam zestawu 5.1 w kwocie ok 2500zł ( bez amplitunera). Sprzęt będzie głównie służył do oglądania filmów rzadziej do muzyki. Znalazłem kilka używanych zestawów w cenie ok 2500zł takich jak : JBL CST55 Sony SA-FT7ED KEF KHT 3005 se Moje pytanie jest następujące, który z tych zestawów wybrać jeśli chodzi o cenę/ jakość. Warto kupić kilkuletni sprzęt wyższej półki czy technologia poszła tak do przodu, że lepiej kupić coś nowego ale niższej klasy w tej cenie ? Edytowano 24 września 2018 przez Zax93 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 września 2018 Udostępnij Napisano 24 września 2018 Sony na pewno nie. KEF jest spoko JBL nie znam tego modelu. W cenie używanych za 2500 powinieneś się zmieścić w secie Magnata Quantum 675 albo Tannoy M4 / F4 Ja bym szedł w klasyke. Chyba że małe pomieszczenie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 25 września 2018 Udostępnij Napisano 25 września 2018 Z podanych przez Ciebie zestawów Kef jest zdecydowanie najlepszy, to jeden z lepszych systemów małych głośników. Jeśli jest sprawny i w dobrym stanie, to bierz śmiało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zax93 Napisano 25 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 25 września 2018 Mam jeszcze propozycję kef 5005 i do tego subwoofer psw2500 za 2,5 tys, rozumiem że to jeszcze wyższa półka od 3005 ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 25 września 2018 Udostępnij Napisano 25 września 2018 Tak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 września 2018 Udostępnij Napisano 26 września 2018 Cena ok. Ale weź tam dobierz dobrego suba. https://www.whathifi.com/kef/kht50052/review Tu wygląda na to że są tylko ładne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts