DEMOLKA Napisano 6 października 2018 Udostępnij Napisano 6 października 2018 Witam Tak ostatnio czytam i zaczynam się zastanawiać nad wymiana ampli na taki z preout aby w niedalekiej przyszłości podłączyć wzmak. Do tej pory myślałem że każdy można podłączyć ale wejście/wyjście preout są różne i tu prośba do znawców o wskazanie kilku ampli z dolnej półki które posiadają takie możliwości. Zależy mi na klockach z bieżących serii bo zakup najwcześniej w przyszłym roku i chciałbym wiedzieć na co zwrócić uwagę i żeby urządzenia były w miarę dostępne no i cena pewnie mniejsza bo będą wchodziły nowsze modele? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 6 października 2018 Udostępnij Napisano 6 października 2018 preout potrzebujesz tylko na same fronty? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMOLKA Napisano 6 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 października 2018 Chyba tak? chodzi o to że chcem korzystać z KD 5.1 a jak najdzie ochota posłuchać muzyki z 2.0 ze wzmacniacza bez zbędnego przepinania czegokolwiek. Z tego co wyczytałem i zrozumiałem to sporo osób ma chyba tak podlaczone że przy filmach włącza ampli i wzmak a przy muzyce tylko wzmak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 6 października 2018 Udostępnij Napisano 6 października 2018 więc tak na szybko, o ile dobrze pamiętam, to: Onkyo serie RZ Yamaha od modelu 6xx w górę Denon od modelu 3xxx w górę w Pioneerze pewnie w serii SC-LX Marantz, nawet nie będę zgadywał. Jeżeli coś namieszałem, to proszę kolegów o sprostowanie W każdym razie najtaniej nie będzie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMOLKA Napisano 6 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 października 2018 A Onkyo 686 lub Pioneer vsx1131? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 6 października 2018 Udostępnij Napisano 6 października 2018 Niestety z obecnych serii tylko wyższe modele posiadają pre-out. Chyba najtańszym a przy tym bardzo dobrym amplitunerami jest Onkyo TX-RZ730. Spójrz także na bardzo dobry Pioneer VSX-LX503. Zapraszam na odsłuchy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMOLKA Napisano 6 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 października 2018 Tego się obawiałem ☹️ Liczyłem że znajdzie się coś w przedziale 2-2,5k pln . Z obecnego Pionka jestem zadowolony i służy mi dzielnie już 4lata? czy jest jakiś sprawdzony 100% działający sposób aby do niego podłączyć wzmak np Pioneera do kompletu jakimś dodatkowym ustrojstwem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 października 2018 Udostępnij Napisano 7 października 2018 14 godzin temu, DEMOLKA napisał: A Onkyo 686 lub Pioneer vsx1131? Ani jeden ani drugi tego nie ma. Najtańszym obecnym na rynku modelem jest Yamaha 685. Starsze Yamahy jak 683 też nie miały. Napisz do mnie to ci zrobię dobra cenę i już Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 7 października 2018 Udostępnij Napisano 7 października 2018 Racja, Yamaha RX-V685 bedzie najtańsza z wyjściami pre-out, ale nie jestem pewny, czy to najlepsza droga, to duży kompromis w klasie wbudowanego przedwzmacniacza. Seria Aventage ma znacznie lepsze wyjścia pre-out, ale to dopiero od modelu RX-A880 czyli znowu cena w górę. Moim zdaniem jeśli to sprzęt na lata, to Onkyo TX-RZ730 będzie najlepszą opcją. To jeszcze cena dostępna, a już klasowo urządzenie bardzo dobre. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMOLKA Napisano 7 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 7 października 2018 Gdzieś czytałem że można użyć jakiegoś przekaźnika sygnału czy jakoś tak jak nie ma preout w ampli,jest coś takiego?jak to się spisuje?jakie ceny? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 października 2018 Udostępnij Napisano 8 października 2018 Tak chodzi o dzielnik napięcia. Kupisz go za 100 zł. Lepszej klasy za 600 zł. W tajemnicy ci powiem że nie spodziewał bym się jakiś majestatycznych różnic pomiędzy pre out w 880 a 685. Ktoś go rozbierał M widział że złącza za innej jakości? Daje głowę że nie. A skoro 685 ma tylko dwa prezent outy to chyba dali już te 10 zł na zrobienie lepszej jakości wyjść. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMOLKA Napisano 8 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 8 października 2018 Czy taki dzielnik się sprawdza? Czy jest to bezpieczne w użytkowaniu? Np taki za200-300pln? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 października 2018 Udostępnij Napisano 8 października 2018 Tak sprawdza się. Tak jest bezpieczny To bardzo prosty układ elektroniczny. Dobre przekaźniki i robota załatwiona. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolo2 Napisano 13 października 2018 Udostępnij Napisano 13 października 2018 Dnia 8.10.2018 o 08:53, DEMOLKA napisał: Czy taki dzielnik się sprawdza? Czy jest to bezpieczne w użytkowaniu? Np taki za200-300pln? Dziwie sie ze zaden salon nie wspomnial o amplitunerach marantza Slim. No. takie. https://allegro.pl/800zl-amplituner-slim-marantz-nr1605-4k-7-1okazja-i7371016412.html Mniejszy brat nr1509 tez ma preout na fronty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMOLKA Napisano 13 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 października 2018 Właśnie też patrzyłem na te marantze i razem ze wzmacniaczem całkiem nieźle to wygląda. Czytałem gdzieś opinie że te slimy od wszystkich producentów średnio grają? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 października 2018 Udostępnij Napisano 15 października 2018 Może nie tyle średnio co płacisz za to że są małe. Cenowo zbliżają się do klasycznych większych klocków a tamte grają lepiej. Jest to całkiem ciekawy produkt i u marantza i u Yamahy. Ale no płacisz za design. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts