Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Ogólnie mam takie pytanie bo mam do wyboru dwa zestawy głośników i nie wiem na które się zdecydować (pokój mam około 12m2 ale w przeciągu paru miesięcy będzie to ok 20).

Wzmacniacz który chcę kupić to Yamaha a-s301 a zestawy nad którymi się zastanawiam to:

1) 2x KEF Q300

2) JBL Studio 230 + JBL Arena 100p

Jeśli ktoś powie żeby sobie samemu posłuchać w jakimś sklepie to już to zrobiłem i z chyba 10 opcji zostały mi te dwie i nie wiem co wybrać

Napisano

Słucham każdego rodzaju muzyki, ale wydaje mi się że KEF mają bardziej wyrównany dźwięk a JBL dźwięk bardziej przyjemny ale bardzo "ulepszony" a kwestia jest taka że oba zestawy mi się bardzo podobają dźwiękowo i pytam się tu na forum co by inni wybrali :)

Napisano

Hmmm czyli lepsze KEF a w sumie jeśli mam je bardzo blisko ściany to lepszy wybór będzie KEF Q300 czy Q350 (od ściany mają max 10cm) bo chodzi o to że słyszałem że 350 są lepsze ale za to 300 zają bass reflex na przodzie i nie wiem co będzie lepsze

Napisano

Hmmm w sumie i tak jeszcze chwila minie zanim kupie to może jakieś propozycje odsłuchu satelit na Yamaha a-s301 tak do około 1200zł za sztukę? Ogólnie coś co by miało w miarę przyzwoity bass (oczywiście żeby inne pasma też były xD ) albo zestaw dwóch satelit z subwooferem do 2500

Napisano

Do AS 301 nie podłączamy satelit bo on nie ma dźwięku przestrzennego.

Chyba że mówisz o monitorach?

W tej cenie zdecydowanie Magnat 753, Dali Oberon 2. Ale to i tak będą przerosty formy nad treścią do tego wzmacniacza.

Piotrek

Napisano

Tak masz rację o to chodziło, ale jeśli piszesz że będzie to przerost formy nad treścią to powiedz jaki wzmacniacz w podobnej cenie do tej Yamahy mogę kupić (koło 1300-1400zł). Od razu mówię jestem fanem wzmacniaczy od Yamahy i pod tą firmę bym poszedł.