Marcin Zawacki Napisano 18 października 2018 Udostępnij Napisano 18 października 2018 Witam, posiadam skromny zestaw kina domowego w którego skład wchodzą: -amplituner Harman Kardon avr 370 -dwie przednie kolumny JBL E80 -dwie satelity JBL ES30 -centralny głośnik JBL ES25C - sub JBL ES250PW Ostatnimi czasy zaczął mi szwankować amplituner i zastanawiam się nad kupnem nowego a że się nie znam za dobrze w tym temacie to wole się spytać o radę jaki amplituner byście polecili do tego zestawu. Zastanawiam się nad kupnem Harmana Kardona AVR 171S. Jednocześnie dowiedzieć się czy jest jakiś prosty sposób na sprawdzenie głośników czy są ok. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 października 2018 Udostępnij Napisano 18 października 2018 W jaki sposób chcesz sprawdzić głośniki? Co może być w nich złego? Możesz sprawdzić nawet bateria. Powinien wydobywać się cichy trzask. Nie wybieraj harmana, też ci padnie tylko pewnie szybciej niż poprzedni. Dramat! Do jbl weź Onkyo 686 albo yamahe 683/685 Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 18 października 2018 Udostępnij Napisano 18 października 2018 Witam, Nie wiem jakim budżetem będziesz dysponował ale Onkyo TX-NR686 to bardzo dobry wybór a jako alternatywę możesz posłuchać Denon AVR-X2500H. Wybór oczywiście jest większy i czym więcej zapłacisz tym lepszy efekt uzyskasz. Marcin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 października 2018 Udostępnij Napisano 18 października 2018 Marcin, X2500 jest fajnym modelem ale powiem ci próbowałem starsze modele denona łączyć z seria nortridge i powiem ci słabo ;( Tu jaśniejsze brzmienie jest potrzebne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Zawacki Napisano 18 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 października 2018 (edytowany) S4Home,Q21, Nie wiem po prostu co było powodem tego że amplituner padł i oddawałem już go 5 razy do serwisu Harmana do Katowic, wracał zawsze ,,naprawiony" a za jakiś czas znowu to samo. Dlatego już po głowie myśli mi chodzą że coś z głośnikami jest nie tak i wpływa to na pracę amplitunera. Co do nowego amplitunera to myślę nad tymi poleconymi od was czyli https://www.ceneo.pl/60546413 lub https://www.ceneo.pl/51653463 i raczej wybiorę AMPLITUNER ONKYO TX-NR686 tylko dręczy mnie jedno pytanie: Dwie przednie kolumny JBL E80 mają Impedancja nominalna: 8 Ohm i Moc ciągła / szczytowa: 100W/400W a amplituner ONKYO ma Moc wyjściowa 165 W/kanał (6 Ω, 1 kHz, 1% THD, 1 kanał wysterowany, IEC) czy ten amplituner wyciągnie z tych głośników co najlepsze ? Edytowano 18 października 2018 przez Marcin Zawacki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 października 2018 Udostępnij Napisano 19 października 2018 Bo to Harman, to normalne. To weź Onkyo 686 b on wyciągnie z tych kolumn to co trzeba. Zapraszam po wyceny. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Zawacki Napisano 19 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 października 2018 Wycenę, ale czego amplitunera ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 października 2018 Udostępnij Napisano 19 października 2018 Tak dokładnie. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 19 października 2018 Udostępnij Napisano 19 października 2018 ale co mogłoby być z kolumnami nie tak, że "padał" ampli? I co dokładnie w nim padało? Wiem, że aktualnie HK nie jest najbardziej popularny i najwyższej jakości, ale jeszcze przed kilkoma laty ta kwestia wyglądała inaczej. Sam byłem użytkownikiem takowego (HK260) i złego słowa na niego nie mogę powiedzieć Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 października 2018 Udostępnij Napisano 22 października 2018 No to miałeś fart. Ja kiedyś sprzedałem 360 który przez 2 tygodnie wymienialiśmy ciągle na nowy 3 razy!! Finalnie za 4 razem wymieniliśmy na Onkyo. Najbardziej awaryjne ampli. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts