Kukułka11 Napisano 21 października 2018 Udostępnij Napisano 21 października 2018 Witam serdecznie. Zastanawiam się nad zakupem amplitunera. Chciałbym aby posiadał BT a także USB. Głośniki jakie posiadam to skromne Microlab Solo6c. Do amplitunera chce podłączyć także telewizor LG 42LB650V. Warto się zastanawiać nad zakupem sprzętu pod te głośniki? Wpadło mi w oko coś takiego: DENON AVR-X540 BT. Proszę o radę. Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 21 października 2018 Udostępnij Napisano 21 października 2018 Kolumnieki słabe a i amplituner kina domowego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 21 października 2018 Udostępnij Napisano 21 października 2018 To bardzo podstawowy setup. Wyposażenie ampa w miarę...ale czy to Ci wystarczy? Może zamiast tych małych głośniczków, dokup lepsze głośniki podstawkowe na kablu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 października 2018 Udostępnij Napisano 22 października 2018 Dokładnie tak. Mocno słaby model amplitunera aleni tak jest ok pod te kolumny. Pomysł o czymś używanym wyższej klasy Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kukułka11 Napisano 22 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 22 października 2018 Serdeczne dzięki za porady Niestety nie ma zbytnio miejsca aby zakupić jakieś większe kolumny Hmm a mniej więcej jaki model używany wchodziłby w grę? Głośniki chciałbym na razie zostawić i zakupić coś z BT i USB aby od czasu do czasu posłuchać muzyki elektronicznej (house, progressive house itd). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 października 2018 Udostępnij Napisano 22 października 2018 Tym bardziej będzie to zestaw niewystarczający. Szukaj używanego Onkyo 8150,8250 Yamahy rn602. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kukułka11 Napisano 4 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 listopada 2018 Witam ponownie Jeszcze raz wielkie dzięki za propozycje Trochę myślałem i całkowicie zmieniłem koncepcję. Zastanawiam się nad zakupem najnowszej wersji Raspberry Pi 3 z np. karta dźwiękową HiFiBerry DAC+ Pro RCA. Na razie mógłbym podłączyć te moje głośniki pod malinkę. Miałbym USB, Spotify, radia internetowe, Kodi, Bluetooth. Co o tym myślicie? Dobra będzie ta karta dźwiękowa? Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kukocz Napisano 4 listopada 2018 Udostępnij Napisano 4 listopada 2018 Zależy ile możesz przeznaczyć na samego DACa do maliny. Te z wyższej półki to Allo Katana DAC (249$), ApplePi Dac (199$) lub Khadas Tone Board (99$). Ten Trzeci wydaje się mieć najlepszą jakość za rozsądne pieniądze. Za 99$ dostajesz DACa, który działa w pełni samodzielnie i ma wejście coaxial spdif. Do maliny podłączysz go za pomocą USB (można też bezpośrednio do innego mikrokomputera VIM tej samej firmy, wówczas można złożyć playera z wyświetlaczem a złącze coax wykorzystać jako spdif in/out). Generalnie polecam poczytać testy/pomiary na forum Audiosciencereview. Dużo ciekawej wiedzy na temat wielu innych przetworników (głownie chińskich). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kukułka11 Napisano 4 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 listopada 2018 Dzięki, Wolałbym coś w mniejszej monecie Znalazłem jeszcze coś takiego: Boss DAC v1.2 i https://pl.aliexpress.com/item/Raspberry-Pi-3-X900-ESS-ES9023-DAC-Expansion-Board-Audio-Card-for-Raspberry-Pi-3-Model/32817469344.html Co lepiej wypada?:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 listopada 2018 Udostępnij Napisano 5 listopada 2018 Niezły dodatek do MAliny Też jestem ciekaw. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kukułka11 Napisano 5 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 listopada 2018 Malinka zamówiona, obudowa także. Mam jeszcze coś takiego i chyba na to się zdecyduje. Dobra moneta, warto? http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7287659892 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 listopada 2018 Ja tego nie znam. Korzystam z wyjścia cyfrowego i podłączam do zewnettznego daca. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts