Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam wszystkich  :)

Jaki byście polecili wzmacniacz do mocno budżetowych STX Electrino 150? Marantz PM6006 czy Pioneer A40-AE, a może jakiś inny w podobnych pieniądzach i jakości? Warunek - musi mieć wejście optyczne.

Dziękuję za wszelkie podpowiedzi.

Napisano

Wybór zależy od Twoich preferencji, Marantz jest spokojniejszy i cieplejszy, bardziej plastyczny, świetnie sprawdzi się w spokojniejszych gatunkach muzycznych. Pioneer jest szybszy, dokładniejszy, bardziej analityczny. Jest jeszcze jeden świetny wzmacniacz, gwarantujący potężną dawkę dynamiki, mocy, energii - NAD C326 BEE. W tym jednak przypadku będzie trzeba dokupić zewnętrzny przetwornik, nawet najtańszy Fiio D03 sprawdzi się dobrze w Twoim systemie.

Zapraszam na odsłuchy i wyceny.

Napisano

Cześć, 

Jeśli wszystko w jednym to Pioneer a40 faktycznie. Jeśli natomiast akceptujesz dwa urządzenia to nad 326 i fioo będą lepszym rozwiązaniem. 

Te kolumny wymagają niestety mocnego i dociazonego wzmaka. Możesz pomyśleć też nad używanym.

Piotrek

Napisano

Wolałbym mieć jedno urządzenie szczerze mówiąc,ale... Pioneer ma 2x30W, a NAD 2x50W przy 8 Ohm. STX 150: Program Power AES - 150 W, Power Handling AES - 75 W. Ciekaw jestem czy Pioneer nie okaże się zbyt słaby, gdyby naszła mnie ochota na podkręcenie nieco volume? ;)

Czy ten Fiio D03 nie pogorszy mi dźwięku w stosunku do DACa wbudowanego w Pioneera?