Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Yhym bo to klasa D i byłem ciekaw, te klasy D są mniej wydajne i mają ten własny szum, ale w środku ten Pioneer wygląda bosko, czyli ma mniejszą górę? Bardziej w stronę ciepła i dociążonego dołu? To jasne kolumny do niego raczej? Co cię skłoniło do niego mimo szumów i mniejszej wydajności?

Napisano

Yhym, poczytam o tym :-) ale naprawdę super wzmak z duszą w dobrej cenie jako używany, teraz jest a 70da, to są wzmaki robione jak za czasów kiedy księgowi nie wiedli prymu w audio, teraz zobacz co kupują ludzie i produkują firmy, wzmaki wagi piórkowej i lekkiej, oprócz wydajności prądowej czyli transformator toroidalnego po środku, to pustka jest, połowa to powietrze, ale wbijają w czache ludziom że wydajność prądowa jest najważniejsza i że to ona gra i ma brzmienie i ludzie płacą wiele tysięcy za powietrze i wmawiają sobie że to pięknie brzmi i potem powtarzają kolejnym

Napisano

Jeśli u kolegi kolumny heco 500 ci się spodobały to nowe aurora 700 cię zachwyca. I to dobre zestawienie z rn602. Więc tak, śmiało ten zestaw można brać.

Tak tylko dla czystego sumienia z białych całkiem ciekawa propozycja pod rn602 są także zensory 7. 

Jednak bowersów bym unikał, mimo ich atrakcyjnej, wyprzedażowej ceny.

Piotrek

Napisano

Oooo S4 mordeczka moja kochana się obudziła ? jak się spało? ? ja byłem wczoraj na grzybach i ciut gardło mnie dziś boli bo zmokłem ? a co do bowers to wklejałeś ostatnio te fotki od tutejszego kolegi, co nie mógł znieść dźwięku yamahay z bowersami, pamiętasz? I kupił Aurora 700 białe

Napisano

Nie wchodzę na fora w weekend :)

mam inne zajęcia. Widzę że koledzy z branży wtedy rządzą :) hehheheh

dzisiaj mam po prostu luźniej to zaglądnąłem. 

tak pamiętam. Miał bowersy w domu kupił je nowe i po paru miesiącach coś mu nie pasowało w dźwięku. Pożyczyłem mu bez zobowiązań heco 700 no i był szal. Od razu znacząca poprawa. Ale no tego też się spodziewałem. 

link jest na naszej stronie w dziale porady. Coś tam czasem wrzucę :)

Piotrek

Napisano

A cisza tu jakoś jest w weekend, q21 też ma wolne chyba ? top hi-fi też milczy ? ja tu porządziłem teraz chwilkę ? no takie siedzenie i pisanie tu jest męczące, brawa dla Ciebie, mi by się nie chciało dzień w dzień pisać to samo ? no ale to Twój chleb wiec musisz ?

Napisano

Koledzy widzę że jednak działają. Parę postów w niedzielny poranek jest :)

Ale realnie to raczej nie liczcie na mnie na pomoc w weekendy :/ wiem że wiele osób właśnie wtedy ma czas na pisanie ale ja na prawdę mam co robić :)

Piotrek

Napisano

Nie no jasne odpoczywaj, ile można tu siedzieć ? ja tu rzadko bywam, akurat są wolne dni to wszedłem, bo tak to szkoda zdrowia ? patrze sobie na jakieś wzmacniacze ale takie z prawdziwego zdarzenia od 18kilo w górę, czy jest jakaś alternatywa, ale jak jest to cena zawrotna powyżej 10tys do 20tys, a tak to same wagi musze, typu musical fidelity m3si ważący 8kg który spadł z 7tysi na 4700, w którym jest pustka, połowa to powietrze i inne tego typu podobne na topie, oblepione w audiofilskie piórka za wygórowana cenę 

Napisano

Dzięki Wszystkim za sugestie, porady i propozycje. Nie jest łatwo... Aurora 700 która wydaje się optymalnym wyborem - odpada z uwagi na design - po prostu się nie podobają jesionowe boki i nie przekonam kobiety że ładnie graja bo... "na to też się patrzy" , "nie chcę drewnianych pni w salonie" i takie tam... szczerze mówiąc wygląd bowersów mnie też powala i kusi, są piękne, ale jak to zostało powiedziane wcześniej to nie kolor gra.

Plan mam taki - wracam do odsłuchu :
1. Jeszcze raz Yamaha RN 602 z B&W 683 s2, jeżeli będzie źle - to wymiana  wzmaka na RN803 ten ma więcej powera i może to coś poprawi.
2. Chciałbym też zanim podejmę decyzje posłuchać Yamaha RN602 z Dali Zensor 7 i Heco Aleva GT602 (dzięki raz jeszcze za te typy) - wyglądają super, podobają się i też mogą być.

... mam nadzieje, że któryś z tych sprzętów spełni oczekiwania, napiszę za jakiś czas co i jak.

Napisano

Aleva GT to także lepsze granie od Aurory :) Zaczynają mieć już cechy Celan GT

Lepsza konstrukcja od Zensor  7 na pewno. Ale skoro wygląd ma takie znaczenie to już sprawa indywidualna

16 godzin temu, Arturas napisał:

patrze sobie na jakieś wzmacniacze ale takie z prawdziwego zdarzenia od 18kilo w górę

ASR Emitter? :)

Xindak A600

:)

Piotrek

Napisano
21 godzin temu, kwasny1 napisał:

Dzięki Wszystkim za sugestie, porady i propozycje. Nie jest łatwo... Aurora 700 która wydaje się optymalnym wyborem - odpada z uwagi na design - po prostu się nie podobają jesionowe boki i nie przekonam kobiety że ładnie graja bo... "na to też się patrzy" , "nie chcę drewnianych pni w salonie" i takie tam... szczerze mówiąc wygląd bowersów mnie też powala i kusi, są piękne, ale jak to zostało powiedziane wcześniej to nie kolor gra.

Plan mam taki - wracam do odsłuchu :
1. Jeszcze raz Yamaha RN 602 z B&W 683 s2, jeżeli będzie źle - to wymiana  wzmaka na RN803 ten ma więcej powera i może to coś poprawi.
2. Chciałbym też zanim podejmę decyzje posłuchać Yamaha RN602 z Dali Zensor 7 i Heco Aleva GT602 (dzięki raz jeszcze za te typy) - wyglądają super, podobają się i też mogą być.

... mam nadzieje, że któryś z tych sprzętów spełni oczekiwania, napiszę za jakiś czas co i jak.

R-N602 jest za słaby do B&W 683S2 i to połączenie jest złe, złe i jeszcze raz złe. R-N803D to pierwszy klocek który jest w stanie je poprawnie wysterować. 

Napisano

Hehehe nie tragiczne tylko jak koledzy pisali złe, źle i złe :)

23 godziny temu, Arturas napisał:

Tak patrzyłem xindak a 600 klasa A 52 kg i mega się grzeje,ale jest piękny ? jeszcze patrzyłem Denon pma 2500 ne ? bylem u Ciebie na stronie ?

Xindak mocno odstaje do przodu względem tego Denona :)

Piotr