Arturas Napisano 4 listopada 2018 Udostępnij Napisano 4 listopada 2018 Yhym bo to klasa D i byłem ciekaw, te klasy D są mniej wydajne i mają ten własny szum, ale w środku ten Pioneer wygląda bosko, czyli ma mniejszą górę? Bardziej w stronę ciepła i dociążonego dołu? To jasne kolumny do niego raczej? Co cię skłoniło do niego mimo szumów i mniejszej wydajności? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 4 listopada 2018 Udostępnij Napisano 4 listopada 2018 Właśnie to że jest cieplejszy troszkę ogarnia te magnaty.Normalnie tego szumu nie słychać.Klasa D jest chyba bardziej wydajna.Bierze 74waty a ma 2x60w przy 8ohm i 2x100 przy 4ohm. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 4 listopada 2018 Udostępnij Napisano 4 listopada 2018 Yhym, poczytam o tym :-) ale naprawdę super wzmak z duszą w dobrej cenie jako używany, teraz jest a 70da, to są wzmaki robione jak za czasów kiedy księgowi nie wiedli prymu w audio, teraz zobacz co kupują ludzie i produkują firmy, wzmaki wagi piórkowej i lekkiej, oprócz wydajności prądowej czyli transformator toroidalnego po środku, to pustka jest, połowa to powietrze, ale wbijają w czache ludziom że wydajność prądowa jest najważniejsza i że to ona gra i ma brzmienie i ludzie płacą wiele tysięcy za powietrze i wmawiają sobie że to pięknie brzmi i potem powtarzają kolejnym Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 listopada 2018 Udostępnij Napisano 4 listopada 2018 Jeśli u kolegi kolumny heco 500 ci się spodobały to nowe aurora 700 cię zachwyca. I to dobre zestawienie z rn602. Więc tak, śmiało ten zestaw można brać. Tak tylko dla czystego sumienia z białych całkiem ciekawa propozycja pod rn602 są także zensory 7. Jednak bowersów bym unikał, mimo ich atrakcyjnej, wyprzedażowej ceny. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 4 listopada 2018 Udostępnij Napisano 4 listopada 2018 Oooo S4 mordeczka moja kochana się obudziła ? jak się spało? ? ja byłem wczoraj na grzybach i ciut gardło mnie dziś boli bo zmokłem ? a co do bowers to wklejałeś ostatnio te fotki od tutejszego kolegi, co nie mógł znieść dźwięku yamahay z bowersami, pamiętasz? I kupił Aurora 700 białe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 listopada 2018 Udostępnij Napisano 4 listopada 2018 Nie wchodzę na fora w weekend mam inne zajęcia. Widzę że koledzy z branży wtedy rządzą hehheheh dzisiaj mam po prostu luźniej to zaglądnąłem. tak pamiętam. Miał bowersy w domu kupił je nowe i po paru miesiącach coś mu nie pasowało w dźwięku. Pożyczyłem mu bez zobowiązań heco 700 no i był szal. Od razu znacząca poprawa. Ale no tego też się spodziewałem. link jest na naszej stronie w dziale porady. Coś tam czasem wrzucę Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 4 listopada 2018 Udostępnij Napisano 4 listopada 2018 A cisza tu jakoś jest w weekend, q21 też ma wolne chyba ? top hi-fi też milczy ? ja tu porządziłem teraz chwilkę ? no takie siedzenie i pisanie tu jest męczące, brawa dla Ciebie, mi by się nie chciało dzień w dzień pisać to samo ? no ale to Twój chleb wiec musisz ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 listopada 2018 Udostępnij Napisano 4 listopada 2018 Koledzy widzę że jednak działają. Parę postów w niedzielny poranek jest Ale realnie to raczej nie liczcie na mnie na pomoc w weekendy wiem że wiele osób właśnie wtedy ma czas na pisanie ale ja na prawdę mam co robić Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 4 listopada 2018 Udostępnij Napisano 4 listopada 2018 Nie no jasne odpoczywaj, ile można tu siedzieć ? ja tu rzadko bywam, akurat są wolne dni to wszedłem, bo tak to szkoda zdrowia ? patrze sobie na jakieś wzmacniacze ale takie z prawdziwego zdarzenia od 18kilo w górę, czy jest jakaś alternatywa, ale jak jest to cena zawrotna powyżej 10tys do 20tys, a tak to same wagi musze, typu musical fidelity m3si ważący 8kg który spadł z 7tysi na 4700, w którym jest pustka, połowa to powietrze i inne tego typu podobne na topie, oblepione w audiofilskie piórka za wygórowana cenę 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwasny1 Napisano 4 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 listopada 2018 Dzięki Wszystkim za sugestie, porady i propozycje. Nie jest łatwo... Aurora 700 która wydaje się optymalnym wyborem - odpada z uwagi na design - po prostu się nie podobają jesionowe boki i nie przekonam kobiety że ładnie graja bo... "na to też się patrzy" , "nie chcę drewnianych pni w salonie" i takie tam... szczerze mówiąc wygląd bowersów mnie też powala i kusi, są piękne, ale jak to zostało powiedziane wcześniej to nie kolor gra. Plan mam taki - wracam do odsłuchu :1. Jeszcze raz Yamaha RN 602 z B&W 683 s2, jeżeli będzie źle - to wymiana wzmaka na RN803 ten ma więcej powera i może to coś poprawi. 2. Chciałbym też zanim podejmę decyzje posłuchać Yamaha RN602 z Dali Zensor 7 i Heco Aleva GT602 (dzięki raz jeszcze za te typy) - wyglądają super, podobają się i też mogą być. ... mam nadzieje, że któryś z tych sprzętów spełni oczekiwania, napiszę za jakiś czas co i jak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 4 listopada 2018 Udostępnij Napisano 4 listopada 2018 Na pewno kupisz coś z propozycji numer 2 ? plan numer jeden upadnie, nie wytrzymasz tego słuchania ? pozdrawiam ? daj znać co kupiłeś i opisz wrażenia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick2005 Napisano 5 listopada 2018 Udostępnij Napisano 5 listopada 2018 Alevy gt602 fajna dynamika, szczegółowe, piękny wygląd. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 listopada 2018 Udostępnij Napisano 5 listopada 2018 Aleva GT to także lepsze granie od Aurory Zaczynają mieć już cechy Celan GT Lepsza konstrukcja od Zensor 7 na pewno. Ale skoro wygląd ma takie znaczenie to już sprawa indywidualna 16 godzin temu, Arturas napisał: patrze sobie na jakieś wzmacniacze ale takie z prawdziwego zdarzenia od 18kilo w górę ASR Emitter? Xindak A600 Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 5 listopada 2018 Udostępnij Napisano 5 listopada 2018 Tak patrzyłem xindak a 600 klasa A 52 kg i mega się grzeje,ale jest piękny ? jeszcze patrzyłem Denon pma 2500 ne ? bylem u Ciebie na stronie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 5 listopada 2018 Udostępnij Napisano 5 listopada 2018 21 godzin temu, kwasny1 napisał: Dzięki Wszystkim za sugestie, porady i propozycje. Nie jest łatwo... Aurora 700 która wydaje się optymalnym wyborem - odpada z uwagi na design - po prostu się nie podobają jesionowe boki i nie przekonam kobiety że ładnie graja bo... "na to też się patrzy" , "nie chcę drewnianych pni w salonie" i takie tam... szczerze mówiąc wygląd bowersów mnie też powala i kusi, są piękne, ale jak to zostało powiedziane wcześniej to nie kolor gra. Plan mam taki - wracam do odsłuchu :1. Jeszcze raz Yamaha RN 602 z B&W 683 s2, jeżeli będzie źle - to wymiana wzmaka na RN803 ten ma więcej powera i może to coś poprawi. 2. Chciałbym też zanim podejmę decyzje posłuchać Yamaha RN602 z Dali Zensor 7 i Heco Aleva GT602 (dzięki raz jeszcze za te typy) - wyglądają super, podobają się i też mogą być. ... mam nadzieje, że któryś z tych sprzętów spełni oczekiwania, napiszę za jakiś czas co i jak. R-N602 jest za słaby do B&W 683S2 i to połączenie jest złe, złe i jeszcze raz złe. R-N803D to pierwszy klocek który jest w stanie je poprawnie wysterować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 5 listopada 2018 Udostępnij Napisano 5 listopada 2018 Dokładnie, ale połączenie tego amplitunera z tymi kolumnami jest tragiczne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 listopada 2018 Hehehe nie tragiczne tylko jak koledzy pisali złe, źle i złe 23 godziny temu, Arturas napisał: Tak patrzyłem xindak a 600 klasa A 52 kg i mega się grzeje,ale jest piękny ? jeszcze patrzyłem Denon pma 2500 ne ? bylem u Ciebie na stronie ? Xindak mocno odstaje do przodu względem tego Denona Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 6 listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 listopada 2018 Mój Ty najdroższy, jak Ty dbasz o mnie ? dziękuję Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts