Dawidbed Napisano 5 listopada 2018 Udostępnij Napisano 5 listopada 2018 Podczas ogłądania filmów występuje delikatne zacinanie się obrazu. Zaówarzyłem że problem pojawia się tylko w tedy gdy podłącze laptop pod onkyo. Jak oglądam film na laptopie nie występuje to zjawisko. Czy problem leży po stronie amplitunera czy TV. Dodam że telewizor mam hd ale nie full hd samsunga. Podczas grania na konsoli ps4 problemu też nie ma. Proszę o pomoc bo może wystarczy coś pozmieniać w ustawieniach onkyo? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xarius Napisano 5 listopada 2018 Udostępnij Napisano 5 listopada 2018 A co to za model, że nie oglądasz z poziomu USB telewizora? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawidbed Napisano 5 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 listopada 2018 Model B650 z 2009 roku. Nie odtwarza mkv. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 listopada 2018 A moim zdaniem jest to wina komputera a nie amplitunera ani tv. Wygląda że to kwestia programu. Sprawdź pot player i daj znać. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 6 listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 listopada 2018 jestem podobnego zdania. Czy podobne zjawisko występuje, jak podłączysz laptopa bezpośrednio do TV? Jaką masz ustawioną rozdzielczość i odświeżanie dla wyjścia HDMI? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawidbed Napisano 6 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 listopada 2018 Onkyo przesyła obraz w rozdzielczości 1080p (chociaż jest dostarczona w 720p), a odśieżanie 49 Hz. Taką pokazuje informację przy włączonym filmie, Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 listopada 2018 Udostępnij Napisano 6 listopada 2018 49hz?? Hmmm dziwne. Sprawdź pot player. Czekam Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawidbed Napisano 6 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 listopada 2018 Po zainstalowaniu pot Playera na wyjściu z Onkyo jest 59 Hz i obraz o wiele mniej się zacina. Pozostawiam narazić do przetestowania. Dziękuję narazie za porady. Odezwę się po przetestowaniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawidbed Napisano 9 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 9 listopada 2018 Obraz dalej się zacina Zastanawiam się czy jest możliwość zmiany w Onkyo ustawien wyjśćia HDMI. Zamiat FULL HD( 1080p) na HD READY (720p), może to coś pomoże? Jak podłączę bezpośrednio laptopa do telewizora przez HDMI obraz jest okej. Filmy mam w rozdzielczości 720p i amplituner przerabia je na 1080p. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 listopada 2018 Udostępnij Napisano 9 listopada 2018 A soroboj jakiś film w 1080. Moim zdaniem to nie kwestia amplitunera A jeśli to oznacza że jest uszkodzony. Zawsze tak miałeś? Jeśli 656 ma skaler to możesz zmienić rozdzielczość skalowania. Ale nie jestem pewien czy ten model ma skaler? Nie pamiętam już. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawidbed Napisano 9 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 9 listopada 2018 Z filmami w 1080p zacina częściej. Z tego co pamiętam to zawsze były jakieś zacinania się obrazu ale myślałem że przez laptopa bo chdził tak jakoś wolno. Zrobiłem mu reset systemu jak zaczeło denerwować to zacinanie i nic nie pomogł. Więc czukam dalej. Zacinanie nie jest uciążnile bo to takie 1s może 15 razy na film. Jak oglądam film z nc+ przez amplituner w 5.1 to nic się nie dzieje. A może jakiś otwarzacz blu-rey z usb by sobie z tym lepiej poradził? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 listopada 2018 Udostępnij Napisano 9 listopada 2018 W zasadzie każdy Ale jak odtwarzasz pliki to polecam po prostu media player. Czy to xiaomi mi tv, czy Ferguson fboxATV czy wiele innych podobnych produktów. Jak chcesz już klasowy dobry, ba! Bardzo dobry to NVIDIA shield. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawidbed Napisano 9 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 9 listopada 2018 Ten NVIDIA shield otworzy każdy mkv? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 listopada 2018 Udostępnij Napisano 9 listopada 2018 Tak, Ferdek też Wspierają także 4k HDR i atmos. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawidbed Napisano 9 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 9 listopada 2018 Chyba zainwestuje w Ferguson FBOX ATV i sprawdzę co się dzieje z obrazem raprem to 300zł a nie 900 NVIDIA. Może będzie poprawa obrazu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts