rafalik1 Napisano 30 stycznia 2019 Napisano 30 stycznia 2019 (edytowany) Ja mam tx8270 z Heco Aurura 700 póki co zadowolny jestem barwa ciut cieplejsza Podepne się pod jeszcze jedno jak powinny być poprawnie podłączone kolumny pod pary gniazd w kolumnie na dole (góra spięta tymi blaszkami) czy po skosie np czerwony góra czarny doł ? Mam wrażenie może mylne że słyszę różnice w dźwięku. Edytowano 30 stycznia 2019 przez rafalik1 Odpisz, cytując
MobyDick Napisano 30 stycznia 2019 Napisano 30 stycznia 2019 Powinny być podpięte w taki sposób w jaki Ci ich dźwięk najbardziej odpowiada. Gdy podłączysz kable do górnych zacisków, wtedy będą grał w sposób najbardziej zbliżony do podłączenia kolumn pojedynczymi złączami. Wtedy brzmienie powinno być najbardziej detaliczne. Odpisz, cytując
Arturas Napisano 30 stycznia 2019 Napisano 30 stycznia 2019 Rafalik ,czarny do czarnego a czerwony do czerwonego ? ddobrze jest,nie wiem czy jest jakaś różnica czy podlaczysz na dole czy na górze, raczej nie ma,walnij sobie w biwire i po problemie ? Odpisz, cytując
rafalik1 Napisano 30 stycznia 2019 Napisano 30 stycznia 2019 (edytowany) No właśnie słyszę jakieś tam różnice w dźwięku i aż się dziwie bo przecież powinno być to samo chyba musze drinka wypić. Do tej pory miałem podłączone na dole tylko. Przewody 4mm Melodika MDSC4030 A może wymienić zworki na coś lepszego ... ? Edytowano 30 stycznia 2019 przez rafalik1 Odpisz, cytując
S4Home Napisano 31 stycznia 2019 Napisano 31 stycznia 2019 Nie ma to totalnie żadnego znaczenia. A co do ciepłości to tak w ramach żartu, to może dlatego tak grają bo są obok kominka ?:D Piotr Odpisz, cytując
1Ender Napisano 31 stycznia 2019 Napisano 31 stycznia 2019 Fabryczne blachy tzw zworki mają znaczenie, bo degradują dźwięk, chyba, że są wykonane z dobrej jakości miedzi, to wtedy jak kolega pisał. Zworki zrób sobie sam z przewodu głosnikowego. Odpisz, cytując
rafalik1 Napisano 31 stycznia 2019 Napisano 31 stycznia 2019 Mam standardowe co dają z Heco Aurora 700 ale jakiej one są jakości to tego nie wiem dlatego zastanawiam się czy warto się bawić w zmianę. Póki co kolumny podłączone po skosie. Odpisz, cytując
1Ender Napisano 31 stycznia 2019 Napisano 31 stycznia 2019 @rafalik1 a jakie są? Jak blaszki to zwykły przewód głośnikowy OFC ten co masz wystarczy 15-20 cm uciąć z każdego z przewodów. Albo lepiej kup przewód ze szpuli 0,5 mb OFC tylko nie CCA i zrób dwie zworki. By nie były głośnikowe za krótkie. A blachy wrzuć do szuflady. Pozdrawiam Odpisz, cytując
Arturas Napisano 1 lutego 2019 Napisano 1 lutego 2019 A banany? Tam na końcu w nich sa blaszki pozłacane prawda? One też degraduja niby dźwięk ? najlepiej uciąć je i włożyć w zaciski bezpośrednio przewód, tylko czy usłyszymy różnicę w dźwięku? Szamani audio voodoo usłyszą, a ja lub inni? Odpisz, cytując
1Ender Napisano 1 lutego 2019 Napisano 1 lutego 2019 @Arturas Nie uciąć, a wyjąć ?. Zamiast blaszek przewody głośnikowe zakończone widełkami. Sprawdź, jak nie usłyszysz różnic zostaw blaszki. ? Pozdrawiam Odpisz, cytując
Arturas Napisano 1 lutego 2019 Napisano 1 lutego 2019 No ja w ogóle Ender mój przyjacielu, bawiłem się trochę i Siebie kablami, wkładałem z Cca i nawet zwykłe przewody miedziane elektryczne, także były też różnych przekrojów, ale zawsze tej samej długości żeby były i powiem Ci że były różnice, ale tylko troszkę na sopranie,ale naprawdę niewielkie. Szaman voodoo oczywiście usłyszy, ja też słyszałem, ale nie była to spektakularna różnica, wielu już by się pokusilo o napisanie że diametralna, och wręcz zdjęty koc, ja jestem mniej czepialski i interesują mnie tylko duże słyszalne różnice, naprawdę trzeba było mocno się przysłuchać że jest,był bardziej piasczysty, normalna osoba by nie zauważyła różnic Odpisz, cytując
S4Home Napisano 1 lutego 2019 Napisano 1 lutego 2019 Za takie coś dajesz niepotrzebnie kasę. Jak wymieniać to na gołe przewody i dobrze skręcić i tyle. Niektórzy producenci daja takowe zworki z jednej strony widełki z drugiej banany. Ender a w pmc twenty 26 byś wymienił ?:) Hehehe. Piotr Odpisz, cytując
Recommended Posts