rafalik1 Napisano 30 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2019 (edytowany) Ja mam tx8270 z Heco Aurura 700 póki co zadowolny jestem barwa ciut cieplejsza Podepne się pod jeszcze jedno jak powinny być poprawnie podłączone kolumny pod pary gniazd w kolumnie na dole (góra spięta tymi blaszkami) czy po skosie np czerwony góra czarny doł ? Mam wrażenie może mylne że słyszę różnice w dźwięku. Edytowano 30 stycznia 2019 przez rafalik1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 30 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2019 Powinny być podpięte w taki sposób w jaki Ci ich dźwięk najbardziej odpowiada. Gdy podłączysz kable do górnych zacisków, wtedy będą grał w sposób najbardziej zbliżony do podłączenia kolumn pojedynczymi złączami. Wtedy brzmienie powinno być najbardziej detaliczne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 30 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2019 Rafalik ,czarny do czarnego a czerwony do czerwonego ? ddobrze jest,nie wiem czy jest jakaś różnica czy podlaczysz na dole czy na górze, raczej nie ma,walnij sobie w biwire i po problemie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalik1 Napisano 30 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2019 (edytowany) No właśnie słyszę jakieś tam różnice w dźwięku i aż się dziwie bo przecież powinno być to samo chyba musze drinka wypić. Do tej pory miałem podłączone na dole tylko. Przewody 4mm Melodika MDSC4030 A może wymienić zworki na coś lepszego ... ? Edytowano 30 stycznia 2019 przez rafalik1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 31 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2019 Nie ma to totalnie żadnego znaczenia. A co do ciepłości to tak w ramach żartu, to może dlatego tak grają bo są obok kominka ?:D Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 31 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2019 Fabryczne blachy tzw zworki mają znaczenie, bo degradują dźwięk, chyba, że są wykonane z dobrej jakości miedzi, to wtedy jak kolega pisał. Zworki zrób sobie sam z przewodu głosnikowego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalik1 Napisano 31 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2019 Mam standardowe co dają z Heco Aurora 700 ale jakiej one są jakości to tego nie wiem dlatego zastanawiam się czy warto się bawić w zmianę. Póki co kolumny podłączone po skosie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 31 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2019 @rafalik1 a jakie są? Jak blaszki to zwykły przewód głośnikowy OFC ten co masz wystarczy 15-20 cm uciąć z każdego z przewodów. Albo lepiej kup przewód ze szpuli 0,5 mb OFC tylko nie CCA i zrób dwie zworki. By nie były głośnikowe za krótkie. A blachy wrzuć do szuflady. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 1 lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 lutego 2019 A banany? Tam na końcu w nich sa blaszki pozłacane prawda? One też degraduja niby dźwięk ? najlepiej uciąć je i włożyć w zaciski bezpośrednio przewód, tylko czy usłyszymy różnicę w dźwięku? Szamani audio voodoo usłyszą, a ja lub inni? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 1 lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 lutego 2019 @Arturas Nie uciąć, a wyjąć ?. Zamiast blaszek przewody głośnikowe zakończone widełkami. Sprawdź, jak nie usłyszysz różnic zostaw blaszki. ? Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 1 lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 lutego 2019 No ja w ogóle Ender mój przyjacielu, bawiłem się trochę i Siebie kablami, wkładałem z Cca i nawet zwykłe przewody miedziane elektryczne, także były też różnych przekrojów, ale zawsze tej samej długości żeby były i powiem Ci że były różnice, ale tylko troszkę na sopranie,ale naprawdę niewielkie. Szaman voodoo oczywiście usłyszy, ja też słyszałem, ale nie była to spektakularna różnica, wielu już by się pokusilo o napisanie że diametralna, och wręcz zdjęty koc, ja jestem mniej czepialski i interesują mnie tylko duże słyszalne różnice, naprawdę trzeba było mocno się przysłuchać że jest,był bardziej piasczysty, normalna osoba by nie zauważyła różnic Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 lutego 2019 Udostępnij Napisano 1 lutego 2019 Za takie coś dajesz niepotrzebnie kasę. Jak wymieniać to na gołe przewody i dobrze skręcić i tyle. Niektórzy producenci daja takowe zworki z jednej strony widełki z drugiej banany. Ender a w pmc twenty 26 byś wymienił ?:) Hehehe. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts