Remider245 Napisano 10 listopada 2018 Udostępnij Napisano 10 listopada 2018 Cześć, chciałbym zmienić amplituner na coś nowszego z bajerami w stylu BT, WiFi, Spotify i 4K. W tej chwili mam Denona AVR-1911 który gra z kloumnami KLIPSCH RF-52 mk l i subwooferem KLIPSCH R-12SW. Moje pytanie brzmi: co spełniającego moje oczekiwania polecacie w cenie do 1500 zł? Zostać przy Denonie czy może zmienić markę amplitunera? Bo gdzieś słyszałem że Denon im nowszy tym gorzej gra... Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi i nie linczujcie mnie za bardzo jeśli popełniłem jakiś błąd ;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 listopada 2018 Udostępnij Napisano 12 listopada 2018 Ale Do Klipscha i to tak skrajnie brzmiącego jak małe RF52 to nadal polecam DENONA. W tej cenie to zeszłoroczny model X2400 lub 1400. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remider245 Napisano 12 listopada 2018 Autor Udostępnij Napisano 12 listopada 2018 Wielkie dzięki za radę, ale czy możesz dokładniej sprecyzować co masz na myśli mówiąc że RF52 są skrajnie brzmiące? No i jeśli chodzi o proponowane amplitunery to cenowo bardziej skłaniałbym się do X1400, ale wyczytałem że nie ma on funkcji skalowania obrazu, i tutaj pytanie: czy nie stracę na jakości wyświetlania obrazu z konsoli XBOX One i PS4 jeśli tej funkcji nie ma? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 listopada 2018 Udostępnij Napisano 13 listopada 2018 Telewizor sam skaluje obraz. Teraz skalery są i tak montowane bardzo proste nie to co kiedyś prawdziwe procesory wizyjne. RF52 są małe. Ich głeboki bas jest wynikiem pracy obudowy a nie samych przetworników więc bas nie jest idealny. Góra natomiast potrafi być dość jasna. Dlatego Denon który to zniweluje. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 13 listopada 2018 Udostępnij Napisano 13 listopada 2018 Także polecam pozostać przy ampkunerze Denon, chyba ze możesz trochę zwiększyć budżet, wtedy na pewno warto byłoby przyjrzeć się ofercie Marantz serii SR. Zapraszam na odsłuchy i wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts